Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Eraserhead

06. 11. 2021
2
11
258
Autor
Kamamura

               Maže j.f.julián               

        komentářů tisíc stran.         

        Až je všechny vymaže,         

        tak se štípne do paže.         

    Neprocitne však z té můry,     

  sám je strůjcem té habaďůry.   

      Ač sám sebou nepoznán,      

 dnes je nočním monstrem sám. 


11 názorů

Aru
07. 11. 2021
Dát tip

přes vánoční nadílku avíz je náročný se prokousat až sem, leč jsem zde :D

instituce se reformují už nevím kolik tisíc let a nakonec to dopadne tak, že dostaneš volbu se otrávit (jako Sokrates), nebo odejit do vyhnanství (všichni ostatní) :))

nevím, ale přijde mi to jako čirá utopie, stát filosofů a to, že instituce by sloužili veřejnému blahu, instituce slouží jen těm, kteří v nich pracují, stejně jako vláda je tu jen od toho, aby manipulovala s lidmi, tak jak potřebuje. původní účel institucí je ovládat lidi, tak jak potřebují ti co je řídí a spravují, což se jim daří.

fungovat může leda tak nějaká rada starších, nebo městské státy


Kamamura
07. 11. 2021
Dát tip

fuska - místní ID Musaši mě nazývá "přerostlým dítětem, se kterým je škoda ztrácet čas." Správná kategorie by tedy měla být "Děti dětem", ale tu bohužel nemáme. ;-)


Kamamura
07. 11. 2021
Dát tip

A není konstruktivnější, spíše než smíření se s tím, že tě okolí nepochopí, snažit se rozšířit arsenál svých výrazových prostředků tak, aby tě začalo chápat stále více lidí, včetně nominálních nepřátel? Já se o to snažím v poslední době stále intenzivněji. 


Kamamura
07. 11. 2021
Dát tip

Aru - není konstruktivnější, spíše než resistence vůči institucím a mechanismům, které vnímáme jako nepřátelské, spíše hledat prostředek, jak tyto instituce reformovat tak, aby začaly sloužit svým původním účelům? U demokratických institucí typu vláda, politické strany parlament, soudy, policie, školství je konkrétně služba veřejnému zájmu a blaho, což jsou pojmy, které by stálo za to při té příležitosti definovat a poté dále precizovat, aby jejich definice skutečně odpovídala jejich pojmenování?


Kamamura
07. 11. 2021
Dát tip

Já mám takovou koncepci, že svět změní jen osvěta. Nazývám to pracovně "vědecký hedonismus". Když dáš libovolnému člověku okusit to nejlepší z literatury, hudby, počítačových her, malby, pantomimy, street artu, tance, a ostatních druhů umění, kterých je bezpočet a nové stále vznikají, tak v něm vytříbíš cit pro to, co ho opravdu vnitřně naplňuje, narozdíl od chabých a druhořadých náhražek typu zbytečně rychlá auta, nepotřebně rozsáhlé rezidence, hory žrádla (mě to pomáhá hubnout!!! ;-), bezduché a vyčerpávající sexuální orgie, sadistická potřeba ovládat a týrat ostatní, bezmocnost politické a vojenské moci, vedení nesmyslných válek, a podobně. 

Díky kultivaci estetického cítění jedince směrem zdola pak vznikne grass-root revoluce zdola, která postupně promění celou společnost, zoufalý, anachronický systém jakým je tržně fundamentalistický kapitalismus sám zanikne, a bude nahrazen "Státem filozofů", o němž snil Platón.

Na tom pracuji, jak jen umím - nejdřív u sebe, pak u svého okolí, a dál se uvidí! ;-)


Aru
06. 11. 2021
Dát tip

už jsem to psal, totální ignorace a pasivní rezistence, nebo aktivní svrhutí mocenských struktur, jiná cesta není, kompromisy a volení menšího zla nás přivedli až tam kde jsme.

naopak je třeba učit děti, že nemusí před vším sklonit hlavu a sloužit každému kdo má tolik peněž, aby si tzv. koupil každého, ale jsem smířen, že zůstanu nepochopen, proto volím nicnedělání : ))


Kamamura
06. 11. 2021
Dát tip

Aru - tak jsem to přece nemyslel. Proč bys pořád někoho musel bít? Už tak je dost obtížné si některé věci vůbec připustit - pro dospělé, stejně jako pro děti. Já jsem na dceru zvedl hlas jen několikrát v životě - naposledy, když olizovala nůž. 

Jak chceš změnit svět, Aru? 


Aru
06. 11. 2021
Dát tip 8hanka

naopak Kamamuro, je potřeba změnit tento šílený svět, rozhodně bych děti nemlátil se slovy, že život je bude taky bít, to je špatně,... mnozí dali přednost pohodlí a prostřednosti a tím budují horší a horší svět


Kamamura
06. 11. 2021
Dát tip

Děti je třeba zvykat na reálie pozemského života od co nejútlejšího věku. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru