Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zázračná láska

25. 05. 2002
1
0
1023
Autor
majky1

Tento příběh se píše v době rytířů,princů a princezen,kde láska nevyhrávala,ale jen pouhý boj a moc.To bylo těmi nejmocnějšími zbraněmi.

Však nemělo tomu být věčne,měla to zvrátit předpověď,kterou kdysi předpověděla velmi stará věštkyně.Předpověděla,že jednou se narodí do obyčejné rodiny jedna holčička,která se zamiluje do prince a když se princ do ní zamiluje,tak nejmocnějši zbraní se stane LÁSKA.Tak jak má být.Ve světě nastane mír,lidé budou šťastní...

Holčička se jmenovala Markéta.Byla velmi tvrdohlavá a vždy si stála za svým názorem.Pomalu už z ní  byla zralá žena.

Jednou při procházce lesem,zamyšlena sama nad sebou,nevnímala okolí a vrazila nečekaně do prince.Jak ho zahlédla,nemohla z něj odtrhnout pohled.Zaujal ji.Řekněme,že to byla tzv."láska na první pohled".

Princ si ji prohlížel a jelikož se mu zalíbila,pozval ji zitra na procházku.Na zítřejší den se Markéta na prince velmi těšila.Doufala,že princi nebude vadit,že je z obyčejné rodiny.

Vypravila se a běžela za princem.Princ tam už na ni čekal.Řekl ji,že se jmenuje Tomáš,ona mu řekla,že Markéta.

Povídali si snad celé hodiny,ale oni čas ani nevnímali.Tomáš ji vyprávěl o jeho životě,Markéta o jejím.Museli se už rozloučit,protože bylo pozdě.Domluvili se na další schůzku.

Další schůzku ji Tomáš řekl,že ji musí něco velmi důležitého říct.Řekl ji:"Nikdy jsem nepoznal někoho takového,jako jsi ty.Myslím,že se do tebe začínám pomalu zamilovávat.."Markéta mu řekla to samé.

Ten den se drželi za ruce,povídali si a líbali se.Tomáš ji chtěl představit králi.Markéta souhlasila jen proto,že to Tom chtěl.Měla strach,že jeho rodiče s tím nebudou souhlasit,byla přeci jen obyčejná dívka,ne dcera urozeného krále.

Tomáš Markétu představil svým rodičům.Vypadalo to,že si ji rodiče zamilovali.Pak ale rodiče Tomovi řekli:"Synu,není možné,aby sis vzal prostou dívku.Proti ní nic nemáme,ale její původ ti není hoden.Už se s ní nesmíš stýkat!"Princ se proti tomu snažil bouřit,ale nic nepomáhalo.Vidíval se  s ní tajně.Řekl Markétě:"Takhle už nechci dál žít,moji rodiče nedovolí,abychom se vzali.Musíme tento vztah skončit,nechtěl bych tě však ztratit jako přítelkyni." Markéta mu odpověděla:"Když je to tvé přání,tak s tím nemůži nic dělat." Pak rychle utekla.Celou noc proplakala.

Jak plynuly dny,týdny...musela se Markéta k Tomovi chovat chladně.Nesměla dát najevo své city.

V nečekané chvíli se Markéta rozhodla,ho získat zpět,byla ochotná vzdát se všeho.Jen aby mohla být s ním.

Řekla mu,že si musí promluvit.Mluvila s ním několik hodin,měla tu výhodu,že byla rozhodnutá ho získat zpět.Stála si tvrdohlavě za svým názorem.Když mu Markéta vyprávěla,že ho miluje,že ji také říkal,že ji miluje.Nechce bez něho dál žít,ať to zkusí znovu,rodiče jim přeci v lásce nemohou zabránit.Tomáš ji řekl,že potřebuje chvíli čas na přemýšlení.Přemýšlel,v hlavě se mu vybavovali jejich vzpomínky.Potom ji řekl:"Mé rozhodnutí je ANO.Budeme bojovat proti všemu,co nám bude stát v cestě." Markéta mu řekla,že je to její nejkrásnější den v životě.Začala ho vášnivě líbat,pomalu se začali svlékat,mazlit se a nečekaně milovat.Byl to jejich nejkrásnější den v životě.

Na další den Tomáš řekl otci:"Otče,nevzdám se Markéty.Ty se s tím buď smíříš nebo odejdu z domu."

Otec ustoupil.Začala se připravovat svatba.

Na jejich svatební den se nejmocnější zbraní stala LÁSKA.

Žili spolu nekonečně dlouho a hlavně šťastně až do smrti,s jejich dvěmi dětmi.Holčičkou a chlapečkem.

A jak to už většinou bývá,zazvonil zvonec a pohádky jest konec.


Irea
16. 03. 2003
Dát tip
Krásná pohádka, tak jak to má v pohádce být, láska a odvaha by vždy měly zvítězit. Ale souhlasím i s Jaroslavem, čeština má velké možnosti, zkus jí věnovat jěště vic péče. A piš dál pohádky, lidé chtějí a musí znát pravdu. I když se to nezdá, ona je hlavně v pohádkách..

majky1
11. 10. 2002
Dát tip
schlange:je to ze života,trochu podle skutečné události,víš?

Schlange
01. 10. 2002
Dát tip
ideslistické, ale budiž

Notreal
14. 07. 2002
Dát tip
Krásná pohádka - možná trošku ze života ne? :o)

Ale slečno Majky, Vaše vyjadřovací schopnosti silně pokulhávají. Mám na mysli hlavně přílišné opakování některých slov, dále se mi tato pohádka jeví býti dost neoriginální. přitom naše mateřština je jazyk velmi bohatý a tvárný. Nechci Ti brát chuť do další tvorby, ale zatím je to hrůza. Ber moji kritiku spíše jako výzvu k dalšímu zdokonalení se. Rád se zase vrátím a přečtu si některá z Tvých dalších děl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru