Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odborná klasifikace čeledi studentovití (Gaudeamusiae) vycházející z hlediska používaného vybavení

26. 11. 2021
6
10
260
Autor
Foros

 

Salámista mobilový (Atriumius menzusix)

Typické chování tohoto druhu studenta výstižně popsal prof. Biegelmeier ve svojí publikaci Eine schwaine Sturm und Drang: „Neustále tupě zírá před sebe a projevuje jen minimální známky života. V krajních případech vytáhne telefon a vyfotí si jeden snímek promítaný na dataprojektoru. K tomuto úkazu dochází asi v hodinových intervalech. Vzácněji si zajde pro svačinu do bufetu a staví ji všem na odiv, nemaje totiž kromě telefonu a holých rukou ničeho. Můžeme ho označit za neobvyklý případ tvora, který tráví celý svůj život ve vegetativním stavu.“

U tohoto druhu nastává značný přirozený úbytek v souvislosti se zkouškovým obdobím, většina jedinců nepřežije první semestr. Ztráty jsou však kompenzovány postupnou degenerací vyšších vývojových forem z čeledi.

Malataska anicvice (Psisyrus konzilirum)

Společným znakem příslušníků tohoto druhu jsou různé malé tašky přes rameno, kabely, kabelky či diplomatky a žebradla. Jedná se o poměrně hojný druh, který si své nory, doupata a hnízda zřizuje nedaleko univerzitního biotopu. Díky tomu je schopný přežít i s menším počtem věcí(objemovým vybavením).

Noutbukjen nekecam (Loremus ipsumusis)

Je řadou badatelů považován za pouhý poddruh druhu Psisyrus konzilirum. Pro tuto teorii svědčí fakt, že i přes svoje jméno nebyl dosud pozorován se samotným počítačem. Vždy si ho totiž přepravuje v typické tašce, která se obvykle nosí v ruce či přes rameno. O svůj stroj se poctivě stará, často kvůli němu zanedbává i péči o potomky. Dokonce byly zaznamenány případy, kdy při jeho obraně položil život.

Baťohář obecný (Báglus kolokviumnixie)

Zcela běžný, hojně se vyskytující druh. Existuje celé množství plemen v závislosti na velikosti, barvě a stáří batohu, o poddruhy se však v žádném případě nejedná. Úspěšné křížení libovolných jedinců je totiž každodenním jevem.

Těžkooděnec sebevražedný (Bovista paluxdosa)

Vnější podobu sdílí s Baťohářem obecným (Báglus Kolokviumnixie), hlavní důvod samostatné klasifikace se však opět nachází v obsahu zavadla. Co v něm tedy můžeme najít? Prakticky všechno. Počítač, svačinu, petlahev s vodou, několik propisek, sešity a nekonečné množství náhradních papírů. Tato bizarní anatomie se zřejmě vyvinula za účelem být připraven na všechny možné situace, které by během pobytu na vysoké škole mohly nastat. „Ostatními druhy je za určitých podmínek, kdy oproti nim získává výhodu, označován jako „king“, za situací běžných se však více vžilo označení „ten blbec s těžkým báglem“ “ jak uvádí doc. Kuba Komplikula v díle ?á??? ??????á??? ? ??? ??? ????????.

Základy vývojových teorií příslušníků čeledi studentovití (Gaudeamusiae):

Podle klasické teorie se jedná o čeleď s mezidruhovým vývojem s proměnou dokonalou. Jde o paralelu k vývoji běžnému v rámci třídy hmyz. Stadium vajíčka je reprezentováno těžkooděncem, stadium larvy baťohářem, stadium kukly malataskou a stadium dospělce salámistou mobilovým. Tato teorie stojí na dlouholeté analýze údajů o počtu jedinců v průběhu akademického roku, Podporuje ji také fakt, že dospělci, což odpovídá salámistům, jsou stadiem, ve kterém běžně probíhá rozmnožování. Jak ostatně uvádí dr.O’mezeney ve stati Unjeopardize mastige: „Mají na to nejvíc času.“

Kritikové klasické teorie poukazují na to, že obrácený, či přímo degenerativní, vývoj nedává z evolučního hlediska smysl a navrhují vzestupné uspořádání, od salámisty po těžkooděnce. Faktem nicméně zůstává, že byli opakovaně pozorováni jedinci, kteří si během své doby pobytu v dané vysokoškolské nice prošli všemi vývojovými stádii právě v sestupném pořadí. Podle nejnovějších výzkumů existuje důvodné podezření, že se jedná dokonce i o nadpoloviční většinu.

Tvrzení, že jedinci zůstávají ve vývojově nejnižší fázi i po dosažení vrcholu potravního řetězce a přechodu do čeledi přednášející (Dlouhyjmenonavizitceae), není v akademickém světě považováno za hodnověrné.

 


10 názorů

Foros
27. 11. 2021
Dát tip

Květoň: Děkuji moc, srovnání s autorem předlohy Cesty do hlubin si moc vážím


Foros
27. 11. 2021
Dát tip

Kamamura: Důležitý objev, poreferuji na sympoziu :)


Foros
27. 11. 2021
Dát tip

Hamar: Jo, zrovna minulý týden jsem potkal dokonce i takového :)


:-)))))


Kamamura
26. 11. 2021
Dát tip

Já bych si s dovolením také vzal...

Brýlovec všeznalý ("Genius Loci") - mimózní bezobratlý vlnící se v rytmu postulátů, axiomatických systémů, a ježící se ostny vět, lemmat a dalších odvozenin. Učivo vdechuje a vydechuje jako přirozenou součást svého habitatu, na zkoušky se neučí a přesto proplouvá s jedničkami, a nikdo nechápe, jak to dělá. 


Rad som si zalistoval v tomto studentskom bestiariu. 


Danny
26. 11. 2021
Dát tip

:))))


Kdyby se text ještě ke všemu hemžil přechodníky, vsadil bych se, že je z pera Jaroslava Žáka. A toho uznávám velice velmi. Jsem pobaven.


Hamar
26. 11. 2021
Dát tip

Já měl na střední spolužáka, který používal na všechny předměty jen jeden sešit. Do desáté stránky měl matematiku pak fyziku, chemii, dějepis a nakonec třeba češtinu. Stejně si do něj během hodin, většinou, kreslil letadla. :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru