Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tričko

14. 01. 2022
9
7
278
Autor
Benetka

Je mu zřejmé že co sto hlav to sto názorů.

A taky mu je jasné že celý svět je jedna velká hra.

Akorát teda neví kdo s kým a proti komu hraje? Nebo tak nějak...

 

https://www.youtube.com/watch?v=0oqU0NModSQ&ab_channel=Tatranka

Jenom takové malilinkaté zamyšlení.

Slávkův syn bude mít letos 18. Na jednom nejmenovaném éšopu bylo nabízeno tričko s nápisem  2004 - ZROZENÍ LEGENDY. Shodou okolností nahlédl do onoho obchodu v den kdy byla doprava zdarma. Kurňa toš proč né?! Stejně by Áďovi ten dárek k osumnáctinám jednou koupit musel. Objednal zaplatil obdržel. Jenže pak ještě obdržel na email prosbu o hodnocení produktu a obchodu. Čili standard. A standard byl i to že obětoval svůj čas a příslušné kolonky vyplnil. I tedy napsal:

Produkt jako takový hodnotit nemohu neboť se jedná o dárek který bude teprve předán.

No ale jak to tričko držel v rukou trkl jej do oka štítek s nápisem: MADE IN BANGLADÉŽO. No. Co si budem? Každý alespoň malilinko vnímavý jedinec určitě musel zaregistrovat že se docela dost hodně mluví o využívání/zneužívání dětí v této zemi k otrocké práci. Popravdě - mně by se teda moc nelíbilo kdybych v deseti nemohl běhat s kamarádama po louce a musel dvanáct hodin za pár šupů makat v továrně na textil. A tato česká? firma to tričko koupí dejme tomu za 100,- Káčé. Tady ho prodá za 400,- Káčé. Čili jen takový nepatrný zisk. A to děcko tam někde dostane 5,- Káčé. Inu... Do hodnocení pro onen nejmenovaný obchod připsal druhou větu:

Vzhledem k tomu že toto tričko bylo vyrobeno v Bangladéžo jenom doufám že při jeho výrobě nebylo zneužito dětské práce?

Nu a co milý nejmenovaný obchod? Zveřejnil jen tu první část hodnocení. A jelikož se mu ta druhá část nehodila do krámu tak ji prostě smazal.

Že by jeden trefil hřebík na hlavičku...?

 


7 názorů

Zeanddrich E.
21. 01. 2022
Dát tip Benetka

Jo, byli jsme na tom podobně, krajane:)

(já jsem ovšem měl ještě navíc (?) (v létě hlavně) práci v sadě,..., a o víkendech (téměř celoročně,..., po hodně let) práci na dlouholeté stavbě (rekonstrukci) domu (usedlosti) mých rodičů:) )


blacksabbath
17. 01. 2022
Dát tip Zeanddrich E.

jsem na tom jako annnie........


Aru
15. 01. 2022
Dát tip Benetka

já jsem nikdy nepracoval, takže jsem proti jakékoli práci, ať dětí, nebo dospělých, nenadržuju nikomu, zrušme práci úplně! :D


annnie
14. 01. 2022
Dát tip Benetka, blacksabbath, Zeanddrich E.

V tom obchodě už nenakupuj. S dětskou prací je to velmi těžké téma, asi nikoli zcela jednodnaznačné, ale ať na to koukaj jakkoli, smazat půlku hodnocení, to je fuj.

Koupil jsi ale výbornej dárek, o tom nepochybuj.


Kočkodan
14. 01. 2022
Dát tip Benetka

Ano, pracovníci zřejmě dospěli k názoru, že začátek tvého hodnocení najde v jejich krámku o něco lepší uplatnění. Řídí se heslem rozšířeným již v Sámově říši: Kdo maže, ten jede na imagové vlně lépe.


Benetka
14. 01. 2022
Dát tip Zeanddrich E.

Aleši - Tvůj komentář je poněkud morbidní nicméně jej dokážu zařadit do správných kolejí... Já jsem ve čtrnácti spolu s mamkou a motykou v ruce okopával dlouuuhé rodné širé lány vinic patřících JZD Jiřího Dimitrova Břeclav...


aleš-novák
14. 01. 2022
Dát tip Benetka

Na druhou stranu není zas tak špatně, když někdo umí v deseti letech ušít tričko. Já jsem se šlapací šicí stroj naučil ovládat až ve čtrnácti...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru