Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nečekané překvapení

22. 11. 2022
0
1
192

Tam, kde ústí temný podchod vedoucí od vlakové zastávky se odehrávalo večerní drama. Partička mladých grázlů se rozhodla, že staršímu pánovi zpříjemní nejen cestu ze zaměstnání domů, ale i několik následujících měsíců, kdy se bude z náhodného setkání léčit.

Zavalitý muž, původně zachumlaný v dlouhém zimním kabátě, šále a klobouku, teď ležel na blátivé zemi mezi nedopalky. Špinavý a rozervaný zimník dávno popřel elegantní vzhled, stejně tak usedlý šedý oblek pod ním.

Ze začátku se snažil bránit, vrátil i nějakou tu ránu, ale tím mladé bijce jen více rozlítil, pár ran snesl, ale pak ho srazili na zem a do drsné práce se pustily boty na mladých silných nohou.

Měl jen dvě ruce, které nestíhaly příval kopanců mladíci si nebrali servítky a zpracovávali celé tělo i obličej. Některé už to přestalo bavit, nebo je tvrdá práce znavila, na jejich místo nastoupili další, kteří s vervou sobě vlastní nakládali nebohému muži nezasloužený výprask.

Pak už zbyl jen jeden, držel pána za kravatu a tiskl mu hlavu k obrubníku, zatímco se pěst podepisovala na už tak rozbitém obličeji. Mladík si dával záležet, aby tomu chudákovi nezbyl v ústech ani jeden zub vcelku, aby místo nosu zůstal jen beztvarý karfiol, neštítil se zasahovat již do krve rozbité oči. Muž jen držel a mezi ranami pouze chraplavě zasténal, někdy ani to ne. Jeho obličej se změnil v absurdní krvavý biftek.

Další ze souputníků právě vyndal z mužova saka peněženku a začal probírat obsah, peníze i platební karty rychle zmizely a mladíkově kapse, ale u občanského průkazu se zastavil. Začal se smát. Pak promluvil směrem k oddychujícímu bijci, který právě uznal, že zmučený kravaťák už má dost. Ze znetvořeného, obličeje stoupala do mrazivého vzduchu pára z teplé krve. Zbitý muž bolestivě dýchal, byl částečně při smyslech.

"Nechci ti kazit radost, vole, ale ten panák bude asi tvůj fotr!" 


1 názor

K3
22. 11. 2022
Dát tip

Je to psané jen jako obsah. Proč? Jestli nevíš jak se píší, přečti si nějaké. Třeba z tohohle námětu by se dala opravdu dobrá povídka napsat, je tam spousta možností, bohužel nevyužitých.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru