Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chceš se mít jako prase v žitě? Buď svině!

27. 06. 2002
1
0
1563
Autor
slavek

Můj přítel chodí na střední školu a tam dostali od své učitelky českého jazyka za úkol vypracovat slohovou práci na výše uvedené tema. Moc se mi líbí, tak se zase trošku vrátím do školních let..

Jó páni já se mám. Opravdu. Málokdo by mohl tušit jaký vedu skvělý život. Mám krásný dům s velkou zahradou, v garáži stojí drahý zahraniční vůz, na kontě je částka, která již dávno překročila sedm cifer. Za chvíli jich bude osm. Je to celkem dobrý, i když už to začíná být celkem nuda. První milionek je první milionek. Ze všeho se dříve či později stane rutina, ať si kdo chce říká co chce, je to tak.

Každé pondělí vždy jdu do svého podniku. Musel jsem vyhodit jednu dispečerku. V pracovní době si telefonovala z mého telefonu soukromý hovor - kráva. Dal jsem jí paragraf 53 za okrádání firmy, ať ví zač je toho loket, ale to je jen drobnost, která mě nemůže rozhodit. Navíc výhodou je, že se mi podařilo připojit si část podniku na černo na elektřinu. Je to super, vydělává mi to měsíčně dobrých osm tisíc. Tím se zaplatí alespoň kus mzdy některého z těch lehkoživků, které musím platit. Chtěli by čím dál víc peněz a makat se jim nechce. Přijdou v osm a v šest večer už ve firmě není ani noha. Hm. Pakáž je to všechno. Však já jim to spočítám. Zase pudou s vejplatou o deset procent dolů. Jestli se jim to nelíbí - ať vypadnou. Takový blbce seženu vždycky.

Zítra skočím do auta a pojedu se vykoupat. Je pravda, že mám u baráku bazen, ale rybník je rybník. Přeci jen má něco do sebe.

Hm. Zase složenka - alimenty - no pořád lepší než s tou slepicí žít. Ty děti taky pořád něco chtěj. Hrůza. Naštěstí můžu na víkend zmizet na chatu. Tam je to bezva. Nikde ani noha a mám v ní bezva výbavu. Pustim si dývýdýčko a budu čučet na nějakej film. Asi si jich pár pro tu příležitost nakoupim - můžu si to přece dovolit ne? No raději si je půjčím - přece nejsem milionář, abych mohl rozhazovat.

 

Taaak a víkend je tady. Hm. Zase zácpa po Praze. Tolik aut. Kde ty lidi na ně berou? To snad kradou nebo co? Poctivej podnikatel jako sem já se pak nikam nedostane. Debilové to sou všechno.

Raději nikam nepudu budu si plavat ve svym bazénu u baráku. Já se stejně mám skvěle - alespoň nebudu koukat na ty jejich blbý ksichty.

Potom si pustim dývýdýčko a budu šťastnej.

Jo a ještě pivečko k tomu.

A teď mi všichni můžou ....


Deltex
05. 07. 2002
Dát tip
:o))))*!

slavek
30. 06. 2002
Dát tip
Dekuji za kritiky. Opravdu jsem to napsal s jistou davkou nadsazky. Hlavne proto, ze cloveka ktery velmi podobne nazory zastava. I kdyz je nerika tak "natvrdo" ale jeho styl je bohuzel presne takovy.....

Mittwoch
29. 06. 2002
Dát tip
Kristova noho, to je angažovaný, fakt Dikobraz hadr!

Miki
28. 06. 2002
Dát tip
Tak tahle na tebe, kapitalisto ty jeden ošklivý. Nin, to byl excelentní zásah přímo na komoru s tím Dikobrazem.

nin
28. 06. 2002
Dát tip
potěšils, miki! :-)

Takovou učitelku českého jazyka bych chtěla mít... Za mých mladých let soudružky zadávaly témata jako "Požární ochrana očima dětí" nebo "Proč mám rád Sovětský svaz", ach jo...

Print
27. 06. 2002
Dát tip
***!:-)

nin
27. 06. 2002
Dát tip
hihi, ale trošinku mi to připomíná takový ty vtipný agitačně-kritický historky z Dikobrazu, nic ve zlym :-)

Bože... DIKOBRAZ!!! Nedávno jsme byli se Standou u jeho rodičů na chalupě a našli tam staré Dikobrazy ze 70tých let... to byl večer! Neodtrhla jsem se od té hromádky, dokud jsem ji celou nepročetla... a jako třešnička na dortu byl mezi těmi Dikobrazy i jeden ROHÁČ!!!

gd
27. 06. 2002
Dát tip
Vaši starosti na naše ostny...

Katerina
27. 06. 2002
Dát tip
Jana: realita techto dnu? 'Jak mam rad EU' nebo 'Jak mam rad Ameriku'...??? a 'Podnikani ocima deti' :-))))))

nin
27. 06. 2002
Dát tip
Nejlepčí byly vtipy od Ceplechy, jak tam vždycky šel ten jezevčík. :-)

nin
27. 06. 2002
Dát tip
a krapet mi to evokovalo Americké psycho od B. E. Ellise - to je sice špatně napsaný a ultrakurevsky špatně přeložený, ale je to taky trochu vo tom všem...

slavek
27. 06. 2002
Dát tip
lidi mně ani nenapadlo něco napodobovat .-) Prostě jsem si sedl a popsal jednoho člověka kterého znám a který i se svými miliony beztak nikdy nebude šťastný

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru