Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Samomluva

11. 08. 2002
3
0
1238
Autor
Mínox

Napsáno roku 1988.

"Fuj, to je horko. Kolem samý písek. A ta žízeň... A k nejbližší oáze je pěkný kus cesty. Ale kam se poděla ta brána ? Nebo se mi to jen zdálo ? Ještě před chvílí tu byla ! Stačilo projít a... a vidět tu krásu. Přede mnou se rozprostírala vinice, za ní les, dole v údolí tekl potůček a nad vším se klenula blankytně modrá obloha, plná bílých beránků. Proč jsem si to rozmyslel ? Proč jsem chtěl zpět ?

Cítil jsem se tam jako v pohádce, ale já chtěl žít svůj vlastní reálný život. Prošel jsem branou zpět. Bylo to něco, jako příchod z jiného prostoru, proniknutí časoprostorovým kontinuem, brána otevírající průchod čtvrtým rozměrem ! A nebo sen ?
Vrátil jsem se. Udělal jsem dobře ? Člověk se může jen jedenkrát dotknout téhle brány a pak se vrací do svého běžného života. Kolem je zase žhavý písek a nade mnou šedá obloha bez mráčku a ta žízeň... A k nejbližší oáze pěkný kus cesty..."

Josefk
22. 10. 2002
Dát tip
dobré rozhodnutí :)

Mínox
14. 10. 2002
Dát tip
Zkus k ní kráčet a jednou třeba dojdeš ;-)

Shammann
11. 10. 2002
Dát tip
Měl jsi štěstí, já padám na hubu dřív, než se té brány dotknu, dřív než ji uvidím:-(*

Deltex
02. 08. 2002
Dát tip
Ty vole... to je nádherně vyjásřená myšlenka... *!!!! Ou, to mě zasáhlo! Díky. Měj se krásně.

Mínox
02. 08. 2002
Dát tip
Díky Deltexi. Zestárl jsem - už bych to nenapsal - už bych se podle toho jen choval :-)))) a možná bych už tu bránu ani neviděl ;-) (ačkoli kdo ví?)

Deltex
02. 08. 2002
Dát tip
To je právě ono... člověk, když je mladý, tak vidí víc... bohužel, bohudík... kdo ví?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru