Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odrazy

09. 08. 2002
1
0
2542
Autor
Sunmoon

Znáte ten stesk, když zapadne slunce? A...všimli jste si, jak dlouho někdy trvá než se objeví měsíc? A...někdy sedím ve tmě celou věčnost, než se objeví a jeho milosrdné chladivé světlo postříbří vše kolem, včetně mne...ráda se jím nechávám pohltit, jen když nezbyde ten ničím nesmazatelný stesk po hřejivém a všeobjímajícím světle, jehož je toto pouhým odrazem...

Kdysi se mi zdávalo, že je tak chladné, neosobní a ... snad jsem se ho i bála...čeho vlastně? Toho, že je to důkaz, že slunce neodešlo, ale přitom je tento tolik odlišný od skutečných slunečních paprsků, které dokáží být, ať už jakékoli, tak ne chladné? Proč jen je ten důkaz tak vzdálený, tak jiný? Tak moc, že vlastně pouhýma svýma očima nikdo neodhalí jeho poselství? Že je to krásné ujištění, že to, po čem se mi tolik stýská a čekám jeho návrat (či příchod)...zkrátka ujištění, že to existuje a opět (nebo konečně)...přijde...

Pokud vidím měsíc, nemůžu zpochybnit existenci slunce...

 

Jak tedy, dívajíc se na nenávist, můžete zpochybnit existenci Lásky?
Láska... Checht:), na lásku se chodí do kina.

Sunmoon
20. 12. 2004
Dát tip
cyniku..:o)

Cynismus je dnešní cena lístků..... :)

Sunmoon
20. 12. 2004
Dát tip
A víš co? Na lásku se nechodí do kina, ale ke mně..:o))) a pšt

To je jedno. Dvě stovky je prostě moc. Já chodíval za dvě kačky...:))

Sunmoon
20. 12. 2004
Dát tip
no to já taky...jako malá s mamkou na Nu pogodi!

Sunmoon
01. 11. 2003
Dát tip
Milly: nestalo se Ti nikdy, že bys nejradši zavraždila toho, koho miluješ? :o)) Z lásky... Jsou to dva pocity, které se hrozně rychle "překlapují"...Nenávist má k lásce dle mého nejblíže z jiných pocitů, které k druhým chováme...také je v ní ta určitá posedlost...:o))

Milly
23. 10. 2003
Dát tip
Nenávist je odrazem lásky? Já mám spíš pocit, že ukazuje na její absenci-absenci lásky k sobě a ke světu. a Teď mi dochází:člověk do kterýho jsem zamilovaná a pár dalších lidí jsou Sluníčko.(a znám taky jednoho Měsíčka v úplňku-to jsem já prej taky-v poslední čtrvrti a podle jiných zase Sluníčko, tak nevím... :o)) A definic a druhů lásky je tolik...(některý jsou sobecký a jiný ne) * :-)))))))))))))))

Phantasm
08. 12. 2002
Dát tip
napadá mě jen,že vesmír obsažen i v naší duši a bylo by zajímavé k ní přistoupit obdobně - tzn. vždy s vírou čekat na "východ hřejivých paprsků duše".

Sunmoon
10. 08. 2002
Dát tip
m11: chápu, že někdo ji tak může vidět... Láska je ale opak sobectví, víš?

m11
09. 08. 2002
Dát tip
laska je jen sobectvi!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru