Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pan profesor

04. 09. 2002
10
0
2284
Autor
Josefk

Po desáté hodině přišel přednostně " na řadu " pan Špidlík, bývalý lékařčin profesor matematiky, usměvavý bělovlasý staroušek, již několik roků ovdovělý. Jako vždycky oznámil sestřičce, že paní doktorka Radka byla nejlepší matematičkou třídy a s neskrývanou radostí se usadil na " židli pravdy ". Jako vždycky si přišel nechat změřit tlak, poslechnout srdce, pro recept na Cardilan a vitamin E, ale hlavně popovídat.

" Děvčátka, já tady u vás vždycky omládnu ", sděloval radostně. " To je vám taková úleva, když se za mnou zavřou dveře od čekárny a já uvidím konečně někoho zdravého...", usmíval se a bylo vidět, že se mu povídá moc dobře. Lékařce i sestřičce bylo také fajn. Na pana profesora se vždycky těšily. Bylo zajímavé, že vždycky odhadnul přesně čtvrt hodiny, kdy končíval svůj milý monolog.

Dnes jej ale uzavřel nezvyklým způsobem : " Raduško, dnes bych na ten recept čekal nejraději... až do večera....".


clovrdik
01. 11. 2002
Dát tip
opět milý povídání :-) TIP

Ludvoděj
18. 10. 2002
Dát tip
mě se hlavně líbí "židle pravdy" :)).....když se nad tím zamyslím........ :)

Seregil
17. 09. 2002
Dát tip
Je to milé.. potěší v jakémkoliv shonu...

ikarka
12. 09. 2002
Dát tip
osamělost stáří.....*

:o)* Známosti neznámosti, mě se to líbí, no. :o)

Josefk
05. 09. 2002
Dát tip
JoD: to víš, že to není super ! Pointa žádná, jenom se zkus vcítit, jemně si povzdechnout, ta samota a opuštěnost ... O tipy zde doufám nejde.

JoD
05. 09. 2002
Dát tip
Jsem rád, že jsi mou kritiku nebral jako útok proti tobě, protože se to tu občas takhle chápe (a pak následují nekonstruktivní diskuse typu "tys to nepochopil" - "ne, tys to nepochopil" - viz nejdiskutovanější díla). Pravda je, že je to celkem milé a závěrečný povzdech působí kouzelně. Jen se mi to nezdá na TIP, protože s nimi dost šetřím. Myslím si, že o TIPy jde, protože starší příspěvky bez TIPů zapadnou, zatímco k oTIPovaným se dostane více čtenářů. Když se ale TIPy rozdávají na potkání, jejich hodnota klesá. Ale to je už trochu jiná diskuse. Ještě jednou díky za normální reakci.

Dabi
04. 09. 2002
Dát tip
Ráda chodím číst ta milá povídání od Josífka:o) můj upřímný t*

Wiki
04. 09. 2002
Dát tip
:-)))*

Armand
04. 09. 2002
Dát tip
:)

JoD
04. 09. 2002
Dát tip
Možná je to tím, že od josefka čtu poprvé (tím upřímnější jsem), ale mě se to nezdá až tak úplně super. Slovosled je dobrý, ale pointa naopak slabá. Nevím, neTIPuje se tady tak trochu ze známosti? Možná jsem se tímto stal kacířem, ale to je můj názor...

Print
03. 09. 2002
Dát tip
:-)*!!

Toxman
03. 09. 2002
Dát tip
Ale ano, jistě pane profesore, jenže... léky stejně dovezou až zítra. :o)*

gd
02. 09. 2002
Dát tip
Jo, beru.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru