Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyser si voko!!!

08. 09. 2002
5
0
3351

adolf neubert-larsen

nikdy jsem neslyšel slavíky tlouct

alespoň o tom nevím

slyším jen poslední labutí píseň

stvoření volá po zničení

jsem jedním z nich


taky budeš Vítku .... časem ... :-) já už mám nárok .-)

Lord_of_the_Rings
19. 04. 2003
Dát tip Josephina
E

Pardon, ale všichni teď opravdu hrózně moc kecáte. Neb Vaše definice fašismu jsou opravdu velmi nepřesné. Neb Vaše reakce ( všech ) na tuhle báseň je úplně zcestná... Jděte do piči :-!

Algaranna
19. 09. 2002
Dát tip
* a ke kritikam zustavam bez komentare.

adolf - larsen je člen FNB - lukáš (ten co studuje kulturologii),když už tu vyzrazujem tyhle věci. ale nejde o to že něco skrýváme, jestli chcete, zejtra tu máte naše adresy. stojíme si za tim co je napsaný v jakýkoli naší básni!!!

djPes
19. 09. 2002
Dát tip
Rebecco - vysvětlím ti, proč jsem použil slovo fašismus. Protože je to ideologie, která propaguje a je postavena na násilí. Pokud chceš nějake přesnější definice, najdi si je ve slovníku. A bohužel, projdi si díla a hlavne diskuze a reakce pod FNB. Propagují násilí, propagují fyzické i slovní násilí, pokud je podle tebe protest někomu rozbíjet hubu, zabíjet a nadávat do pičí, je to pro mne smutné zjištění. A ty jsi přesvědčená, že jsou skvělí, že jsou antikonzumní. Proto i tebe budu provokovat, proto jsem ti to napsal. Nesnaž se teď tvrdit, že nadávka v afektu je jen sranda. Každopádně, a to už se opakuji, ne FNB provokuje, ale byla vyprovokována, ujíždějí ji nervy a protože nemají argumenty, tak jen vulgárně nadávají. Tak jako m11-já jsem debil, když jim řeknu, ať přestanou používat výrobky těch "zkurvených" američanů - pohodlíčka, peněz a žrádla se nevzdají, ale vyřvávat budou pořád. A já je budu neustále provokovat, ať si klidně ťukají na hlavu, protože pokud nebudou jako Gandi si sami vyrábět sůl a šít šaty, pak jsou to jen karikatury. A budou-li vyhrožovat a praktikovat násilí-a verbální násilí praktikují, tak budou pro mne fašistická zvěř, na kterou je třeba neustále ukazovat a proti níž je třeba bojovat. Protože slovní nadávkou to začíná a výbuchem někde v metru či letadle končí. A já nejsem zvědavý kvůli nějakým přiblblým ideologiím být zmrzačen či plakat na hrobě svých bližních.

djPes
19. 09. 2002
Dát tip
FNB-třeba tahle báseň se mi líbí, adolf neubert-larsen píše tak, jak já rád čtu. Jde o to, že vám zbytečně ujíždějí nervy v diskuzích.

Rivka
19. 09. 2002
Dát tip
Rébi:) Známe se. Tak se nadechnem, vydechnem a uklidníme se, než si začneme spílat, ano? Podívej: jakýkoliv komentář (a to mluvím o tom tvém), musíme brát v kontextu, v jakém byl vysloven. Ať se nám to líbí či ne. A teď summář: 1) FNB prohlásí cosi o pracovních táborech. 2) Nyx si to - celkem logicky - spojí s Hitlerem (mimochodem, já taktéž). 3) Ty mu pravíš, že je úplně mimo. (Jedna z těch lakonických distancujících se poznámek, proti kterým dál tak brojíš, mimochodem.) Nejde teď o to, jestli si to vyložil správně nebo špatně. Jde o to, že v kontextu, v jakém tvá slova byla vyslovena, naznačovala souhlas s FNB. A že jsem souhlasila s djPsem - a ještě tak krátce. Řekl, co si myslím i já. Proč bych o tom měla psát eseje, jsou-li jeho myšlenky prakticky totožné s mými? Abych dokázala, že to umím jinak nastylizovat? A navíc zase opomíjíš kontext - v okamžiku, kdy jsem reagovala, už byla situace trochu jiná a já jsem komentovala všechny jeho poznámky, kdyby ne, řekla bych, které komentuju. Ostatně si myslím, že existuje - bohužel neznám přesnou hranici, ono je to případ od případu - rozdíl mezi propagací násilí a jeho ztvárněním. To, co tady předvedl(a) FNB a podobní ukazuje k tomu, že je to o realitě, nikoliv o umění. Pravda, možná ještě v životě nezvedli dlažební kostku a nevymlátili nikomu okna, ani nikomu nerozbili hlavu. A máme se usmívat do monitoru a tiše doufat, že to ani neudělají? Taky je pravda, že valný smysl co do důsledků asi dj-ův příspěvek nemá. Přesto jsem ráda, že nemlčí, i když se nedá nic jiného dělat - a i když to ničemu nepomůže, jsem ráda, že řekl, co řekl.

Nyx
19. 09. 2002
Dát tip
Pro Rebeccu 13: Hale já jsem zde vůbec nereagoval na text díla zde uvedeného, ale na kritiku přímo nad mou zmínkou ohledně koncentráků, kde píše(frontanabanan): Adolf - potřebujete rok v pracovním táboře a bez počítače. Něco vám chybí!!!! Co to je? Na vaše zasraný básnění vám kašlu. A já jsem reagoval na tu zmínku o pracovním táboře! To že jsem zde pak byl vulgárně napadán jsem koneckonců předpokládal, jelikož již mám své zkušenosti s FNB.

Wopi
19. 09. 2002
Dát tip
možná.... jenže - fašisti a komunisti v začátkách taky byly jen takové "horké hlavy"... taky pokřikovali o prohnilým systému a jak je potřeba to změnit k lepšímu... a byla jim dána šance

djPes
19. 09. 2002
Dát tip
rebecco: jenze s tebou je diskuze v poradku, je dobre, kdyz ma clovek svoje nazory a umi je obhajit, umi je rozvijet a opravovat. Ovsem vulgarni urazky nejsou dialog. I nazor serem na dialog je ovsem nazor. Cenu ma cesta - souhlasim. A tva posledni veta:"stále vidím nedostatky ve společnosti převážně v chybějící fantazii a schopnosti empatie a tolerance" Ja FNB toleruji, ale s jejich nazory polemizuji. Ale oni moc tolerance k nazorum jinych neprojevili, neni-li pouzivani vulgarnich nadavek projevem tolerance. I kdyz slovo PICA ja nepovazuji za nadavku - pro mne je to jedna z nejkrasnejsich casti zenskeho tela a vubec vseho na svete a vesmiru...chci mit picu kolem sebe od rana do rana, miliony pici!!!!

Wopi
19. 09. 2002
Dát tip
i já :)

ale je!!!!! trapana znám a proto můžu jeho zprávu vysvětlit. tady nido neřiká že chceme někoho zabíjet. smrt přece stihne každýho!!! stejně nyxe, stejně američany, stejně mě, stejně vás. je to jen suchý konstatování. to že to bude o pár let dřív je ale chyba naší civilizace, euroamerický mezinárodní, sociální a ekologický politiky!!!!

djPes
19. 09. 2002
Dát tip
FNB: Ale ale...a co: "Každopádně seš kretén. Je mi líto, že intrernet neumožňuje fyzický kontakt." To není vyhrožování násilím? Najdenou couváte, chcete provokovat, ale když někdo provokuje vás, už uražíte, jste vulgární a hrozíte fyzickým kontaktem. Předpokládám, že jste chtěli řící, že jste měli na mysli polibky a pohlazení. Uvědomte si, že většina lidí na Písmáku není moc konvenčních, nadšených komercí, globalizací a že má také svůj mozek, který používá. Můžete provokovat šedý dav, mešťáčky u televize, ale tady se vám stane opak-že vy budete vyprovokováni. A to se také děje, vaše nervy se ztrácí a vám jako jediný argument zbývají urážky a hrozby. Nedostali jste se tam, kde chcete mít své okolí?

Nyx: Na tak nepřehlédnutelnou těžkou mentální retardaci (idiocie je již z etických důvodů ze spisovné mluvy vypuštěšna) se snad jinak reagovat nedá. Kolik konstruktivních kritik jsi napsal? Ptám se tě, kolik? Jestli jednu, tak hodně přehánim... Ostatně, myslím, že v tvém případě se snad nedá ani mluvit o psaní - spíš jde o zvrhlou masturbaci s klávesnicí za skřehotavého zvuku žužlání si palců u nohy (pravda, přeháním, na palec u nohy si hubou nedosáhneš). Zkus se někdy vykloktat... P.S. A stejně tě stihne smrt, jako ty kurvy americký, jako ty zmrdy...

A na ten TIP jsem zapomněl... A avíza všem (Nyxovi 2x, pro nasrání) - jen tak... :o)

djPes
18. 09. 2002
Dát tip
dialogy tady-skvělá ukázka násílí v nás. Anarchista nebo fašista-kdo volá po násílí, pohrdám jím. Je to stejná pakáž a je třeba na to neustále upozorňovat. Anonym52 - tvůj slovník svědčí jen o tom, že neumíš udržet nervy na uzdě, že jsi vrah a násilník, že bojuješ fašistickou hrubostí.Měl by sis léčit své komplexy. Trapane, píšeš "A stejně tě stihne smrt, jako ty kurvy americký, jako ty zmrdy... " , opět propaguješ násilí a vraždy!!! Jsi typický fašista, marně se budeš halit do hávu anarchie. Kdo propaguje a hrozí zabíjením, je zrůda, obyčejná lidská zrůda, je jedno, jestli je to američan nebo čech. Trapane, jsi zrůda, a chceš-li, klidně ti to řeknu osobně do obličeje. Nebudu se s tebou bít, nebudu ti nadávat, to nechám tvojí malosti, klidně si přines kalašnikova a cestou můžeš kopat do břicha těhotných žen a střílet malé děti. Ale pohrdat tebou budu navždy. A i všema ostatníma, co chtějí vraždit a zabíjet ve své ubohé nadutosti. A je mi jedno, zda mají na čele nakreslený hákový kříž nebo hvězdu. Nebož obojí je jen symbolem smrt a tyranie!!! Rebecco, netušil jsem, že fašismus a násilí je to, co tě fascinuje.

Nyx
18. 09. 2002
Dát tip
Thanks to djPes

djPes
18. 09. 2002
Dát tip
Rebe: ale ja myslel FNB, ti propaguji zabijeni ne v umeni, ale v realite. Takovy Mechanicky pomeranc neni obhajoba nasili, i Sade upozornuje na zlo a falesnou moralku v nas a kolem nas. Ale "A stejně tě stihne smrt, jako ty kurvy americký, jako ty zmrdy... " neni nic jineho, nez vyzva k nasili. Nebo si myslis, ze ne?

djPes
18. 09. 2002
Dát tip
Rebe: je to prirozene, ze nas fascinuje umeni, ve kterem je zobrazovano nasili. Treba i proto, ze v kazdem z nas je i kus temna, zla. Nikdo nejsme cisti a nikdo nevime, jak se projevi. Ale smyslem umeni je ukazovat, co vse muze nasili spustit, vyvolat. Musime byt pripraveni na to, ze v nas muze zacit klicit, abychom se mohli branit. Budes-li pripravena, porazis ho. P.S. Presto i ve mne obcas peni krev.

Print
18. 09. 2002
Dát tip
Moc hezky jsi to řekl, Pejsku!! *!

Rivka
18. 09. 2002
Dát tip
DJ: Djík. I za to, že už není třeba další komentář.

Nyx
17. 09. 2002
Dát tip
Pánové potvrdili jste mé představy o vaší intelektuální úrovni, samozřejmě svými nadávkami jste díky mému vzkazu výše počastovali sami sebe. Zajímavé je, že na kritiku umíte reagovat pouze sprostotou či dokonce násilím, ani nedoufám, že byste se nad sebou zamysleli.

Nyx
12. 09. 2002
Dát tip
Jasný jsem na měsíci!

Každopádně seš kretén. Je mi líto, že intrernet neumožňuje fyzický kontakt.

Adolf - potřebujete rok v pracovním táboře a bez počítače. Něco vám chybí!!!! Co to je? Na vaše zasraný básnění vám kašlu.

Nyx
11. 09. 2002
Dát tip
To FNB-Adolf: Nějak mi ten pracovní tábor docela i zapadá na vaši na Písmáku prezentovanou myšlenku nenávisti a lidské zrůdnosti, nezklamal jsem se v tobě Ádo, jen si vyber, dáváš přednost gulagu a muklům nebo spíše Osvětimi, Mauthausenu a konečnému řešení? :-((( Pro neznalé: tato má poznámka je ironií, aby nevznikl nějaký mylný dojem P.S. Už se těším na nějakou šťavnatou sprostotu, kterou mě dozajista počastujete FNBáci, vizte sami sebe v zrcadle svých nadávek!

Print
09. 09. 2002
Dát tip
Popravdě - jsem na tom občas podobně...:-) *!

djPes
09. 09. 2002
Dát tip
je třeba zabíjet labutě kvůli písním? !!

Wopi
08. 09. 2002
Dát tip
no aspoň se s tim už necpe na úvodní stranu

Wopi
08. 09. 2002
Dát tip
:)))))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru