Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Filmový klub

Výběr: Wopi, Monty_Python, hermit
09. 09. 2002
9
0
3295
Autor
gd

Krása nemusí ničemu sloužit, obstojí sama o sobě. Člověk ji nemůže jako krumpáč uchopit do ruky a uhodit jí o zem nejen proto, že v ten okamžik aktivuje babku zdánlivě zesnulou na židli u dveří. Krása má pohnout člověkem a nikoliv naopak, a to ani v případě, kdy se nepohnutá osoba cítí dotčena neschopností porozumět. Ber nebo nech být.

   Zmíněný výtržník, který snad jen omylem zabloudil do hájemství múz, by zřejmě víc ocenil předměty v běžném životě využitelnější. Pokus uhodit povýšenecky nesrozumitelným předmětem o podlahu by nasvědčoval, že tento člověk je zřejmě spolupracovníkem telekomunikační společnosti (přesně řečeno kope telefonní přípojky) a spíš než artefakt potřebuje právě krumpáč.

   Protože od krumpáče se odjakživa požadovalo jediné – aby s vynaložením co nejmenší námahy co nejúčinněji rozrušoval zeminu. V uměnovědách většinou nepříliš zběhlý uživatel na pracovní nástroj nekladl přemrštěné estetické nároky a byl spokojen, pokud krumpáč dobře sedl do ruky a neztupil se o první kámen. Krása a účel se radostně míjely, nikdo nevyžadoval od umění, aby rozrušovalo zem, a nikdo nevystavoval krumpáče.

   S rostoucím blahobytem národů se však situace poněkud změnila. Pomocnému dělníkovi se ve specializovaných prodejnách nabízí výběr z nepřeberného množství krumpáčů rozdílných značek, a tak nestačí pouhé rozrušování domovské planety. Rozrušeny musí být i ženy, jež spatří kopáče nesoucího tento symbol mužnosti a síly s nonšalancí kalifornských surfařů.

   Prolnutí krásy a reálného života se samozřejmě projevuje i na druhé straně kdysi výrazné bariéry. Vhodným příkladem tohoto pronikání jsou právě pornofilmy, o nichž by měla být řeč a ke kterým se autor dostal až po 1840 znacích (včetně mezer) tohoto spletitého úvodu. Měly by u člověka stimulovat sexuální vzrušení se stejnou efektivitou, s jakou krumpáč v ruce zahraničního odborníka hloubí výkop.

 

Hlavní hrdina tohoto krátkého příběhu (může se jmenovat třeba Michal) o tématu nehloubal takto důkladně, pouze tušil, že by vhodně zvolená kazeta mohla výrazně posunout kupředu jeho úsilí zasunout penis do pochvy poměrně pohledné ženy, se kterou sdílel společnou kancelář. Pozval ji na skleničku k sobě domů a doufal, že po patřičném nalomení bude kazeta tím pravým afrodiziakem.

   Zatím se vše vyvíjelo podle plánu. Z jedné skleničky se staly tři a svůdníkova oběť (dejme tomu Marie) se začala pozvolna sunout do horizontální polohy. Podobně i rozhovor klesal od intelektuálních témat k níže položeným oblastem. Chvilku drbali své bývalé, pak dal Michal k dobrému pár historek, kterým by se slušná žena neměla smát, ale zpravidla směje, a nakonec došlo i na videokazetu.

   „Nechceš se kouknout na jeden film? Prej je to docela dobrý…“

   „Jak se to jmenuje?“

   „Nevím, mám to od kámoše.“ zalhal Michal a strčil do přehrávače kazetu s názvem ‘Nadržená vdovička‘. „Ale děsně o tom básnil.“

   Elegantně rozpláclá Marie se nechala přemluvit a pootočila hlavu, aby lépe viděla na televizi. Michal ještě vstal, aby zhasl světlo, a pak se i s křeslem přisunul blíže k pohovce. Šeptem vysvětloval, že na to chce lépe vidět, spíš se však snažil být po ruce, kdyby dámská návštěva zatoužila po tělesném sblížení. Úvod filmu Marii zatím příliš nerozpálil, ale to nejlepší mělo teprve přijít.

   Na dovolenou do Španělska přilétala mladá, atraktivní vdova. Právě pohřbila svého o čtyřicet let staršího, avšak velice zámožného manžela, a chtěla si konečně užít peníze, na které dlouho čekala. Nechala se taxíkem zavézt do drahého hotelu a šofér sličné zákaznici ochotně pomohl se zavazadly až do pokoje. Tam se ovdovělá kráska začala převlékat z cestovního a šofér samozřejmě nezůstal stranou.

   Michal cítil, že začíná mít tu správnou náladu, a pokradmu se podívat po Marii, jak první erotičtější scéna zapůsobila na ni. Viděl, že se trochu chvěje, a tak přemýšlel, jestli jí nemá položit ruku na prsa. Nakonec si řekl, že ještě počká, až se taxikář dostane s tou milionářskou kurvičkou do postele a začnou to dělat. Řidič už ze sebe strhával uniformu a chystal se vrhnout na zákaznici, která se mu bezostyšně nabízela.

   „Chachá!“ zasmála se Marie. „To je dobře debilní!“

   Michal se znovu otočil k Marii. Její tělo už se nechvělo, ale otřásalo v záchvatech smíchu a Michal pochopil, že s erotickou kazetou v tomhle případě trochu přestřelil. Raději vyrazil k přehrávači, aby film vypnul.

   „Nech to tam, prosím!“ vyskočila Marie z pohovky. „Vždyť je to děsná sranda. Koukej se, dělá jí to zezadu a má přitom na hlavě taxikářskou čepici… To mně snad zabije.“

   Marie se znovu zhroutila na pohovku v křečích smíchu.

   „Omlouvám se,“ zamračil se Michal a začal z trapné situace kličkovat. „Nevěděl jsem, že to bude něco takovýho.“

   „Já mám náhodou tyhle filmy ráda, ty jsou tak blbý, až je to dobrý.“

   „Spíš jenom blbý,“ nasadil Michal znechucený výraz a vypnul přehrávač, aby bylo jasné, že na něco podobného se ON nebude dívat ani náhodou. „Herci příšerný, dialogy hrozný a děj to taky nemá žádnej. Akorát hledaj záminku, aby si mohli zapíchat.“

   „A o to snad jde, ne?“

   Marie seděla na gauči, smála se a rukama si vyhrnovala sukni.


hermit
25. 02. 2003
Dát tip
:o))) (nevim, mužu se smát?) t v

Petula
24. 10. 2002
Dát tip
Jo… Ta to je dobrý… Klasické dva zvraty, že…

░▒▓~_~▓▒░
«*»


nin
13. 09. 2002
Dát tip
protože jsem měla bejt kluk, ale babička se modlila, abych byla holka, taxem holka, ale místo Jana mi říkali Janík, pak se z toho udělal Jaňour - Kňour - a bylo to... co může z člověka, kterýmu takhle říká vlastní rodina, vyrůst? jedině prase divoké :-)

gd
13. 09. 2002
Dát tip
viz foto.

nin
13. 09. 2002
Dát tip
má šišatou hlavu, ten kňouřík na fotce...

gd
13. 09. 2002
Dát tip
ale je to samice.

nin
13. 09. 2002
Dát tip
má malinký kly, takže samec, nebo jak se to vlastně podle takovýhle fotky pozná???

gd
13. 09. 2002
Dát tip
Ty nevidíš ten něžnej pohled?

nin
13. 09. 2002
Dát tip
jo tak to jo, uznávám, celá já :-))) (houby, je to samec a vidí bukvice)

gd
13. 09. 2002
Dát tip
na bukvice bacha!!! vidět je ve snu je hodně zlý! a jíst ještě horší!!

nin
13. 09. 2002
Dát tip
:-)))) já jsem dneska ve snu viděla oběšence na lodičkách - a přišlo neštěstí, v práci mi dali mobila! (furt lepší, než kdyby mi dejmetomu voperovali čip, žejo... ale neumím s ním vůbec zacházet!)

gd
13. 09. 2002
Dát tip
proti mobilu existuje jednoduchá metoda, kterou s fantastickým úspěchem používám já. neustále ho zapomínám doma, pokud možno vybitej. ale ty bukvice fakt vypadaj lákavě. taky bych se rozněžnil...

gd
13. 09. 2002
Dát tip
a doprdele... bukvice nejsou vidět... tak pokus č. 2...

gd
13. 09. 2002
Dát tip
to už je lepší pošušňáníčko.

nin
13. 09. 2002
Dát tip
já používám svoji metodu - ani mě k ní nemusí nikdo nutit - neumím s ním zacházet :-))) - teď jsem šla ven a oni mi zkoušeli volat a já nic neslyšela :-) bukvice jsou oužasný, jako malá jsem je sbírala

Seregil
12. 09. 2002
Dát tip
Dobrá povídka, zvlášť závěr mě dostal....

nin
12. 09. 2002
Dát tip
Skvělý, gd! Jo, chachá, víš, co je nejlepší oslovení (to mám z Garfielda)? Krasavče!

gd
12. 09. 2002
Dát tip
Děkuji. (Zní to rozhodně líp než "šišatá hlavo".)

nin
12. 09. 2002
Dát tip
tak promíň, já už to nikagdá neřeknu

gd
12. 09. 2002
Dát tip
:)

nin
12. 09. 2002
Dát tip
víš, já teď měla tejden patlanice se zubama, nakonec mi byl jeden vytrženej, ale měla jsem hlavu DOST šišatou a teď koneckonců ještě trochu taky, takže chápu, jaký to je... :-) týjo, nemohla jsem ani mluvit, bylo to hustýýýý

gd
12. 09. 2002
Dát tip
cheche. to máš za to. chudáčku... :)

nin
12. 09. 2002
Dát tip
svině :-)

gd
12. 09. 2002
Dát tip

nin
12. 09. 2002
Dát tip
mně říkají rodiče Kňouřík

gd
12. 09. 2002
Dát tip
proč?

gd
10. 09. 2002
Dát tip
Filuto... Bože... To je skoro horší než lumpík... (Dík.)

Dej si Delissu, milý gd... na její zadní straně je obrázek dvou teenagerů, kteří chtěli jít do kina - nejspíš se ocumlávat, jak už to tak mladí dělávají - ale na pokladně je nápis "VYPRODÁNO", tak si dají Delissu, úplně jim svítí v rukou, a jsou zase happy, jako by se nic nestalo, protože jim ta sušenka setsakramentsky zlepšila náladu... :o)

Wopi
10. 09. 2002
Dát tip
Tak v tomto případě byla filuta ta holka. Mně to taky tak dělaly, že aby se vyhnuly ocicmávání, radši mi koupily něco do huby. Ale tenkrát to nebyly Delissy, jen sojové řezy. Od té doby nemám kladný vztah k sóje.

gd
10. 09. 2002
Dát tip
Monty: To je vidět, co v těch reklamkách pracuje za debily. Nechápu, jak to může někdo dělat. Taková duševní prostituce!!! Otřesný! Wopi: Sója ano! Takovej pořádně krvavej sójovej bifteček, to je moje... Chachacha. Hůůůůůůů. (Pondělí je vždycky blbý, ale úterý se taky snaží.)

Wopi
10. 09. 2002
Dát tip
jo, dělá co může :/

gd
09. 09. 2002
Dát tip
Nenadávej, primitive. Radši si zopakuj předpony s- a z-. (Vtip, vole, vtip. Říkám to pro jistotu, už jsem dneska dvakrát narazil. Vlastně včera.)

gd
09. 09. 2002
Dát tip
přiměřeně... ale už je to v pohodě. jinak děkuji za osvětlení tvého metafyzického přístupu ke gramatice, zcela vystihl můj postoj k aktu plození dětí. akt ano, děti ne.

Josefk
09. 09. 2002
Dát tip
líbí se mi, jak zhušťuješ atmosféru správně volenými tajemnými slovy jako grumpáč, hájemství, efektivita .... taky mne při čtení napadlo, že práce se koná jen když se překonává výškový rozdíl .... jak jinak - super !

Josefk
09. 09. 2002
Dát tip
jo a nebo tření, ještě jsem si vzpomněl :-)

horák
09. 09. 2002
Dát tip
Kurva (pardon), dneska mám teda štěstí na dílka. Nemám slov, autorsky žárlím a navím mi skončila volná hodina. Možná je to dobře na rozdýchání.*

Wopi
09. 09. 2002
Dát tip
horák to řekl - víc nedodám - leda V

gd, ty... filuto! :o))) Ty jsi zase zplodil dílo!!! :o) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru