Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VILZKR:F HR

28. 09. 2002
5
0
1954

honza

máme kapitalismus

všechno je soukromý

veřejný prostor

prostor pro diskusi

do tohodle systému nepatří

ulice patří autům

lidé doma ve strachu zavření

...máme přece bednu a volby

to všechny problémy vyřeší


Petr_Pan
05. 11. 2005
Dát tip
poslední veršík to kurví

A 32,5 % volební účasti. A to považme, že je to historicky nejvyšší účast v 2. kole senátních voleb :-)))

suvicka
11. 10. 2002
Dát tip
To Nyx:na tý demonstraci sem nebyla,ale mý kamarádi jo,a jejich popis průběhu je pro mě dostačující,i dost důvěryhodný. Doležalovy články čtu,jsou psaný dobře...ale tenhle byl dle mého skromného názoru debilní(pardon) naprosto výjimečným způsobem.Nepopírám,že některé pasáže mě pobavily,ale nepokládám za fér,když si autor vybírá co napsat a co ne. Ten článek vypadal,jako by se pan Doležal špatně vyspal a ještě mu někdo řekl,že už není nejmladší,tak se rozhodl,že se po těch mladejch blbečcích,co nevědí co chtěj trochu sveze. To honza:promiň že to není hluboká kritika.to dílo mě nenadchlo,čemuž se nemůžeš divit,navíc nevim,co bych ti k tomu asi řekla. Pěknej den.

m11
09. 10. 2002
Dát tip
to Wopi...............kdes prisel na to, ze minulej rezim byl levicovej???? levice jest vse od socialismu pres komunismus az dejme tomu po anarchismus...pred rokem 89 tady nebylo ani jedno z toho. mozna se tomu rikalo socialismus, ale o socialismus rozhodne neslo, precti si nejakou seriozni definici socialismu. nejbliz socialismu je treba ted svedsko...nebo norsko. a mnohem bliz socialismu ma cela evropska unie nez melo ceskoslovensko pred rokem 89. dal...pises ze uz sme svobodny, ze muzeme odjet kam chceme. myslim ze sme stejne nesvobodny jak driv - odjet kam chceme nemuzeme. zkus odjet do ameriky, nedostanes vizum. zkus odjet kamkoliv mimo evropu, neodjedes neb na to pravdepodobne nebudes mit............takze jaka svoboda? opet muze cestovat jen privilegovana vrstva, takze kde je ta zmena?????

Wopi
04. 10. 2002
Dát tip
právě díky tomu, že už jsme svobodný, se můžeš sebrat a ject do buše, kde nenjsou ani auta, ani televize to za tvých levicových bratříčků nešlo - odpráskli by tě totiž na čáře v tom je rozdíl mezi pravicí a levicí - tam i tam můžeš mít pocit, že za tebe rozhodujou jiný, ale u levých tě navíc pošlou za projevení odlišného názoru do kriminálu a nepustěj tě jinam :)

Climaster
04. 10. 2002
Dát tip
Wopi...a koukat se z dálky jak se dál devastuje příroda ignorantama? postavit se pasivně a čekat?

honzad
04. 10. 2002
Dát tip
nevíš asi moc o levici a pravici, vidíš, už zas mi předhazuješ obhajobu něčeho, co bych nikdy neobhajoval. nejsem obhájcem minulýho režimu, jak si na to přišla/přišel???? levice/pravice se nerovná nesvoboda/svoboda. "za tvých levicových bratříčků" - co to na mě zkoušíš, myslim že se nějak otočilo kdo tady provokuje. když tě za to pošlu do píči tak řeknete že nediskutuju věcně a slušně. tak proč lžete??? honzad - honza fnb

Wopi
04. 10. 2002
Dát tip
nelžu, řikam, co si myslim - jestliže útočíš na kapitalismus, považuju tě za levici... jinej směr než pravou a levou neznam... to, že se devastuje příroda, je svinstvo, ale nemůže za to kapitalismus - za socialismu tady prakticky vyhubili miliony raků, škeblí, motýlů, ptáků... teď se situace pomalilinku zlepšuje, mam pocit

honzad
04. 10. 2002
Dát tip
když útočim na kapitalismus z ekologických a etických důvodů, těžko to můžu dělat z pozic minulýho režimu, kterej nebyl o nic lepší. jestli se situace zlepšuje (což platí v čr ale rozhodně ne globálně) tak je to PŘÍLIŠ pomalu na to, abysme nebyli do 30 let globálně v prdeli (fakta např. v naší reporáži z mf dnes - tohle je důležitý...). nevim, dělení pravice/levice dnes postrádá smysl, protože ani jedna z těhle dvou sil právě neni schopná řešit aktuální problémy ekologické krize, obrovského rozdílu mezi chudými a bohatými (sever-jih) či vymírání živ. druhů. "jestliže útočíš na kapitalismus, považuju tě za levici... jinej směr než pravou a levou neznam... " - ale vždyť levice je taky kapitalismus (soc. dem., i komouši by teď nemohli nic dělat, i kdyby ty volby vyhráli)

Wopi
04. 10. 2002
Dát tip
o.k. - zbytečný se hádat - s názorem na likvidaci životního prostředí spotřební společností souhlasim

Nyx
04. 10. 2002
Dát tip
Ano na té demonstarci jsem nebyl a stačí mi to od JXD, jelikož tento novinář rozhodně patří mezi špičky tuzemských médií a nevidí věci zaujatě z pohledu nějakého politického zaměření. Myslím, že kdyby byla řeč o marihuaně, kterou Ty jako správný áčkař jistě kouříš ostošest a vyhuluješ si mozek (ale to je tvoje věc) a JXD je přeci velkým obhájcem trávy, tak bys s ním jistě souhlasil. No autem jezdím a co?!!!, to se mám jít zahrabat? Od toho jsou silnice, aby po nich jezdila auta, koleje aby po nich jezdily vlaky atd. Chodec jsem rovněž také a zásadně si hlídám svoje práva chodce a jsem vůči řidičům nekompromisní, pakliže se chovají jinak než smějí, např. když mě nechtějí pustit přes přechod, ale pakliže se řidič chová, jak má, nikdo proti němu nemůže mít žádný problém. No na kole jsem strávil celé své dětství a dospívání obzvláště o prázdninách a najel tisíce kilometrů. Ano jezdím autem, ale tak, abych byl rozumným a uvědomělým řidičem a ne jako hovada, která si za volantem léčí svoje komlexy. Stejnětak neuznávám, když se někdo jde válet na dálnici a omezovat ostatní. Jsem velice nakloněn ekologickému životu, třídím odpady, snažím se jezdit vlakem a MHD, sázím stromky v lese, píšu protestní nóty a obcházím s tím místní občany, když nám minulý rok pan starosta na chalupě uspořádal skrz vesnici (jsme oblast přírodního parku) na zdevastované místní silnici bez jakéhokoliv povrchu a bez jakéhokoliv oznámení, nedejbože jednání s občany, závody motokrosových motorek a bugin, aby mi to podepsali (místní obyvatelé) a co oni? No asi pět mi jich to podepsalo, zbytek si říkali, blbej Pražák nám tady bude vykládat rozumy. Prostě se snažím jednat podle svého nejlepšího svědomí, ale tak, aby to mělo nějaký efekt a nebuzeruji nevinné spluobčany. Jinak Jan Keller: Úvod do sociologie - z toho mám zkoušku, myslím za dva, ale osobně na pana Kellera mám názor takový, že je podle příliš levicově zaměřen, což není samozřejmě dobře, protože jakýkoliv radikalismus a extrémismus je cesta do pekel.

Nyx
02. 10. 2002
Dát tip
Určitě nesedím doma posranej z toho, že venku jezdí auta, od toho jsou ulice a silnice, aby na nich jezdila auta, dříve jezdily koňské povozy a tak by to asi dle tebe mělo zůstat. A povzdech, že je všechno soukromý, to je jako co? Rozhodně to samozřejmě neplatí, což ti každý potvrdí a za další opravdu nevím, co je na tom špatného, mimochodem jestli si někdy otevřel naši, ale cizí Ústavu, hned mezi úvodními články si můžeš přečíst, že soukromý majetek je nedtknutelný, je fakt, že to tam za komunistů nebylo, což by nejspíše podle tebe mělo zůstat. A jestli se ty omezuješ jen na bednu a volby, tak to je opravdu jen tvůj problém. Jinak všem doporučuji si přečíst výbornou reportáž v posledním Reflexu (z 26.9.) od J.X.D. o poslední pražské steetparty, moc se mu to povedlo!

Nyx
02. 10. 2002
Dát tip
Oprava textu nahoře: ...mimochodem jestli si někdy otevřel naši, ale i cizí Ústavu...

Climaster
30. 09. 2002
Dát tip
něco vymyslete aby to tak nebylo...;o)...*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru