Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SCHŮZKA SE SMRTÍ

04. 10. 2002
2
0
2470
Autor
fungus2

Seržant jiří málek přejel očima palubni desku hurricana,vněmž seděl,ale nic v nepořádku nenalezl.Upřel tedy svůj zrak dopředu na dva další hurricany s nimiž letěl ve formaci a poté co se ve sluchátkách ozvalo v angličtině hlášení o poloze německého bombardovacího svazu zbystřil pozornost zadiva je se do nebeské dálky,vníž kromě několika velkých bělostných mraků na pozadí světle modré oblohy nic jiného neviděl,ale brzo se ozval  z eteru český vykřik o spatření německé formace.

Desítky černých teček se počaly proměnovat na čárky a pak začaly dostávat podobu bombardérů.

"Mesouni tu zatím nejsou.Tak na ně!"ozvalo se z eteru a jiří malek dal palec na spoušt kulometů pozorova je jak horní střelci v heinkelech začali střilet,což se začalo dit ve stejnou chvíli,kdy palbu zahajili i hurricany a vzduch byl náhle plný bilých čar střel z kulometů.

Do zaměřovače dostal jeden z heinkelů a při nalétávání na něho z vrchu zahlédl,jak se od prosklené kabiny odraží sluneční světlo,ale to mu nevěnoval pozornost a stiskl spoušt,načež se hurricane otřasl palbou a kabina se zaplnila střelným prachem,ale to již čáry střel zasáhly jeden z motorů.

Velkým obloukem se začal k bombardéru vracet pozorova je že se mu kouří z motoru,ale mnohem výše zahledl spouštet se z vyšky velkou formaci německých Me-109.

"Bacha mesouni!"zařval do eteru strhava je hurricana do strany,přičemž zahledl dvojici Me-109,jenž na něho nalétavala,za strany z hora a on bleskově "postavil" hurricana na křidlo a o vteřinu později zahledl,jak mu kolem kabiny proletly svítící čáry střel,načež provedl prudkou zatáčku do strany po které zahledl opodále padajícího v plamenech hurricana.Poté vyrovnal let,ale náhle pravé křídlo hurricana inkasovalo zásáh a okamžitý pohled do zpětného zrcátka mu prozradil přítomnost Me-109,načež uhl do strany spomalova je rychlost letu a ona Me-109 kolem něho prolétla a ocitla se před ním a on se na ní stočil,aby ihned zahájil několikavteřínovou palbu po které vyšlehly z Me-109 plameny a ta se začala řitit k zemi,jako meteor.

"Dostal jsem ho!"vykřikl stače je hurricana dolů,kde dlouhá čára kouře se začala táhnout,až k zemi.

Zaregistroval dopad Me-109 na zemi,načež zahledl opodále padat bombarder za jehož ocasnima plochama vlála postava letce,jemuž se za ocasní plochy zachytil padák.

Letmý pohled nahoru mu prozradil,že boj skončil a tak si to namířil směrem k letišti s vitězním pocitem.Snad to nebylo na posledy.


Havranka5
25. 03. 2005
Dát tip
Já souhlasím s Johankou: Ty pouze popisuješ povrchní propagační příběh. Bez šťávy citu a hlubší myšlenky. Promiň, já to tak opravdu cítím. Ale ještě jsem nečetla tvojí další mnohočetnou tvorbu.... takže mě ber s rezervou. Takové statečné historky pro verbování naivních mlaďochů do násypky kanonenfuttru, navlas podobné té tvé, jsem četla v přepisu z Říšského časáku Volkische Beobachter, podzim 1944. Havranka5

Havranka5
24. 03. 2005
Dát tip
...A oči seržanta Jiřího Málka nikdy nespatřily mihnuvší se stín zelenošedých perutí smrtícího majestátného dravce - přiřítivšího se Messerschmidta 262, který za jekotu proudových motorů jedinou dávkou plivanců ze svých kanonů jeho pyšnou stíhačku rozstřílel v mžiku na sračku.... Jako brokovnice sejme poplašenou koroptev A máš to. i s Jiřím Málkem... :-)

fungus2
24. 03. 2005
Dát tip
O)))Inu to se také může stát.

Jolie
26. 07. 2004
Dát tip
interpunkce !!! ale jinak pekny popis valecneho letani... tip

fungus2
26. 07. 2004
Dát tip
Děkuji!!

johanne
23. 02. 2004
Dát tip
no jo, stane se =)

fungus2
18. 02. 2004
Dát tip
No mé první povídky jsou poněkud divné o))

johanne
17. 02. 2004
Dát tip
takové nijaké... vlastně to jen komentuješ, žádný příběh z toho nevyzařuje :o

Deltex
06. 10. 2002
Dát tip
:o)

fungus2
06. 10. 2002
Dát tip
napsal jsem už nepřimé pokračování.

Deltex
06. 10. 2002
Dát tip
Oki, jdu se na něj mrknout.

Deltex
04. 10. 2002
Dát tip
No, nějak mě to nevzalo, sice hezky napsané, ale...

fungus2
04. 10. 2002
Dát tip
No možná ještě napíšu povidku s nim v hlavní roli a trochu jinak

B3
04. 10. 2002
Dát tip
.nevím, co bych..

Deltex
04. 10. 2002
Dát tip
Zkus příběh, který je nějak silný, nebo prostě nadchne, ale tohle je "obyčejný" (jak se to vezme) zážitek z války a těch už bylo ztvárněno mnoho a mnoho.

fungus2
04. 10. 2002
Dát tip
Určitě se o něco takového pokusím.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru