Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TAJEMNÍ NÁVŠTĚVNÍCI

08. 11. 2002
0
0
2007
Autor
fungus2

Byl večer a Tomáš Novák seděl zabořen v křesle před televizí.Chtěl si vychutnat příjemný večer ve svém rodinném domku ,ale jeho pes ležícímu u nohou náhle se vztyčil a zavrčel.

 „Co je Adame?“zeptal se a pohlédl k oknu za nimž byla zahrádka.Vstal a opatrně došel k oknu zadívaje se jím ven ,kde se v pouličním osvětlení rýsoval plot i z několika keříky.Nikde ,však nikoho neviděl ,ale Adam opět zlověstně zavrčel.K jeho překvapení začal koukat na zdi a poté počal běhat po místnosti.

 „Co blbneš Adame?“zeptal se ,přičemž uviděl ,jak stín skříně se začal pohybovat a měnit tvar.

Adam zakňučel a se staženým ocasem vběhl pod stůl.

Tomáš Novák vytřeštil překvapením očí poté co tvar stínu nabyl podoby postavy.Jako přibytí k podlaze s otevřenými ústy sledoval postavu ,jenž se začala k němu přibližovat.Reflexivně rukou nahmatal židli u stolu a poté jí mrštil po postavě.Nevěřil svým očím ,poněvadž postava ,jakoby se rozplynula a židle s ránou dopadla na zeď v místu ,kde skříň vrhala stín.

  Rychle zrakem přejel celou místnost a uzřel ,jak stín lampy na stěně se dává do pohybu.Pak se vytvaroval do postavy počal jít po stěně.

 To ,už bylo na něho moc a roztřesen se rozeběhl ke dveřím od místnosti spatřujíce  přitom další měnící se stín na stropě.

 Následován psem vběhl do předsíně ,kde zahlédl dvě stojící postavy na zdi.Další postava vystupovala ze stínu v rohu místnosti předsíně.

 Více nechtěl vidět a s běžícím psem před sebou proběhl zahrádkou ,jehož nevelký plot Adam přeskočil.On jej co nejrychleji přelezl a zastavil se až na konci ulice ,kde jej spatřili z policejního auta poručící Marek Krátký a Jan Malík.

 V první chvíli mu nerozuměli ,ale po chvíli pochopili ,že má v bytě nežádoucí návštěvníky.

Zanedlouho oba vnikli do zahrady a začali se přibližovat k otevřeným dveřím domku.

 „Tady policie.Vyjdete ven!“pravil Jan Malík ,ale nic se nedělo a tak vnikli dovnitř.

 Marek Krátký s povytaženou pistolí s pouzdra začal jít při stěně ,když pojednou uviděl ,jak jeho stín se zhmotnil.

 „Proboha!Marku vedle tebe!“vykřikl Jan Malík ,jenž viděl totéž a oba uzřeli pohybující se postavu na niž hned namířil zbraň.

 „Za tebou taky!“zařval náhle Marek Krátký ,který spatřil černou postavu na zdi za ním.

 Třeskl výstřel a Marek Krátký přes pistol z jejíž hlavně se kouřilo hleděl na stěnu na niž byl obyčejný stín a taktéž jeho stín byl zcela v normálu.

 „Co to bylo?“zeptal se užasle Marek Krátký a společně se přesunuli ke dveřím do další místnosti.Tam se jim naskytl pohled na černou točící se spirálu ,jenž se nacházela ve stínu vzrostlé kytky v květináči.Poté se ke spirále po stěně začali přemisťovat černé postavy ,jenž v ní zmizeli a spirála pak rovněž.


Zilla
10. 11. 2002
Dát tip
Tys nějakou takovou zažil??? :o)

fungus2
10. 11. 2002
Dát tip
To né, ale o paranormální jevy se zajímám řadu let a o hodně věcech jenž se opravdu udály jsem četl.Na téma tajemno určitě něco, ještě napíšu.

Zilla
10. 11. 2002
Dát tip
tak to se budu těšit!:o)

fungus2
10. 11. 2002
Dát tip
Já na tvá díla take.

Zilla
10. 11. 2002
Dát tip
Díky... :o)

Zilla
09. 11. 2002
Dát tip
Je to zajímavý, ale ten závěr je nic moc... myslím si, že by to chtělo trochu upravit...

fungus2
09. 11. 2002
Dát tip
Já vím, ale mnohdy takovéto události takhle končí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru