Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

hnus sračky se vrací

22. 10. 2002
2
0
2068

matěj

Zrádná je lahoda pohodlí.

Zrádná je pohodlnost blahobytu.

Zrádná je blahobytnost kapitalismu.

Zrádná je vize neutuchajícího majetku.

Zrádná je majetnost světové banky.

Protože mrtví stejně nic nemají.

Možná - teologicky vzato – po správném životě čistou duši.

Ale to není případ bankéřů.

Ani tvůj ne, Bushi!


Mimochodem, myslím, že jsi se trochu přestřelil. Ad1: to, že nás neustále házíš pod čepičku anarchistickou, je trochu mimo Ad2: naši rodiče nejsou povětšinou příliš movií a nejde tu tedy rozhodně o vzdor vůči nim. Jde o vzdor vůči společnosti, která si vzala za svou ideu naivní pohádky. Prosperita je totiž, můj drahý, založena na stejném principu, jako kupříkladu kámen mudrců, ubrousku prostři se, či hrnečku vař. Totiž teortické vystižení naprosto nereálného modelu, kdy co nejvyšších zisků je dosahováno za nejnižší náklady. To je ještě větší utopie, než anarchismus, křesťanství či komunismus. Její důsledek je však skutečně nebezpečný. Ad3: Opakem anarchismu není pouze fašismus, ale kapitalismus. Viz: Rudolf Rocker - Anarchismus a anarchosyndikalismus. Viz: kolektiv autorů - české levicové hnutí v poválečném období Matěj

Ano, žijeme ve světě kapitalismu a proto se musíme tomuto světu podřídit, nebo utéct do džungle a tam si honit ego. Svoji činnost tady vidím jako smysluplnější, i když mám výčitky svědomí vůči tomu, že cokoli si koupím, ochudí někoho jiného. A mluvíme - li o kapitalismu pro všechno, tažme se tedy: Čí zisk, na úkor čeho a s jakými důsledky?

¨To nahoře (3.4.) je adresováno nyxovi, to dole gordokovi... Matěj

Litochowitz
08. 11. 2002
Dát tip
gut matěj:-)

Nyx
30. 10. 2002
Dát tip
Rebecco nikolivěk škatulkuji, uvedl jsem pouze průměrné hodnoty určitého jevu, které samozřejmě oscilují. Za další možná jsem zapomněl v předchozí poznámce přiznat jistou intelektuální bohatost levicových anrachochlapců a děvčat oproti druhému táboru jejich fašistických opaků. Tím ovšem u mě nijak na kvalitě nestoupají.Tak.

Nyx
28. 10. 2002
Dát tip
Je obecně známo, že radikálové se rekrutují s různých sociálních skupin podle toho, zda jsou to fašisti nebo anarchisti, (kteří ovšem v konečném efektu mají stejnou hodnotu) a to tak, že takový průměrný skinhead je primitivní, zbabělý, nesamostatný jedinec povětšinou z jednoduchých sociálních poměrů. Anarchisté se zase skládají ze znuděných dětiček bohatých rodičů, často zběhlých z poměrně prestižnách škol, kteří svůj pudový vzdor vůči autoritě rodičů dávají najevo v realizaci se v extrémisticických levicových organizacích, ovšem čas od času se zase nestydějí přijít si domů pro peníze, vyprat si a nabrat sil do nového boje proti všem.

no... v něčem má adolf pravdu

Gordok
23. 10. 2002
Dát tip
Hezky zúžený pohled, ale nějak sou všechny vaše díla stejný, i ta myšlenka. Ztráta individualismu, nehezká stránka kapitalistické mládeže.

*

Vynikající... Fronta se vrací !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nyx
22. 10. 2002
Dát tip
Navrhuji aby se celá FNB stala kmenovými redaktory Haló novin!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru