Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sivestr na zabití

10. 01. 2003
5
0
1899
Autor
Playwithfire

ehm... jedna typická pubertální;)

?To je hajzl!!! Co si o sobě sakra myslí? Že je bůh nebo co??? Kašli už na něj, nestojí ti za to!?, uklidňovala mě moje nejlepší kámoška Tereza. ?Jo, máš pravdu?? Jasně že má pravdu. Přece se mu nebudu vtírat. Jen mě využil ale bylo mi s ním tak krásně? chodili jsme spolu asi 2 měsíce a byli spolu nejmíň třikrát tejdně. Pořád musím myslet na to, jak se mi z minuty na minutu zhroutil celý svět?

 

?Deset? devět.. osm??, počítali všichni. Už jenom sedm vteřin do novýho roku! Silvestr jsem měla vždycky ráda-pařby, to je moje! Jen to letos pár lidí trošku přehnalo s pitím. ?Dva? jedna? už je to tady! Vítejte do novýho roku!?. Někdo mi u ucha zatroubil na trumpetku. Kolem práskají rachejtle a všichni se objímaj. Škoda že tu není David? musel někam odjet.

?Copak, Markétko, ňáká smutná!?, přilít ke mně rozjařenej Martin. ?Pocem, holka, dej mi pusu do novýho roku!?, přitáh si mě k sobě, ale místo slíbený pusy mě začal líbat. Nemůžu říct, že by mi to bylo nepříjemný, chvilku jsem mu polibek vracela, ale pak jsem ho odstrčila: ?Co to děláš, vždyť chodím s Davidem!?, řekla jsem mu vyčítavě. ?Prosimtě, vo jednu pusu neumře? a stejně se o tebe jenom vsadil!? a zase se na mně vrhl. ?Počkej, jak vsadil??, odstrčila jsem ho podruhý. Najednou mu došlo co řekl, a snažil se z toho vykroutit, ale byla jsem neoblomná, nakonec jsem ho donutila říct mi to. ?No? On se jednou s klukama v hospodě vsadil, že tě sbalí? to bylo o pět stovek a o litr, že tě přefikne? ale ode mě to nevíš!?, pokusil se ještě zachránit.

Oči se mi zalily slzama. ?A tos mi to nemoh říct dřív??, vyjekla jsem na něj, najednou úplně střízlivá. Fakt ?skvělej? novej rok!!! Utekla jsem do chaty, kde jsem se zhroutila na postel a začala hystericky brečet. Za chvíli jsem vyčerpaně usnula a v tom stavu mě našla Tereza. Všechno jsem jí řekla a než přišli ostatní, dala jsem se jakž takž do pořádku.

Aspoň že dostal jen těch pět stovek, ušklíbla jsem se v duchu. Počkej ve škole, já ti to vrátim!

 

?Ahoj lásko, tak jak bylo??, zeptal se mě David první den po prázdninách ve škole. Nenápadně jsem se rozhlídla kolem-celá jeho parta stála poblíž. ?Nááádhera?, odpověděla jsem sladce, ?Martin líbá jako bůh a ani na tom nevydělá pětikilo!?, vmetla jsem mu do tváře a rychle šla pryč. Došlo mu to hned. ?Počkej? tys to špatně pochopila?? Ani jsem se neotočila, ale slyšela jsem, že za mnou jde. Zrychlila jsem a on se rozběhl. Chytl mě za rameno a otočil k sobě. ?Markétko? To byla jenom sranda? Já tě fakt miluju?? Skoro to znělo jako by to myslel vážně, ale-i když to moc bolí-tu samou chybu už podruhý neudělám. ?Ale jenom do tý doby než se s tebou vyspim, co!?, vyškubla jsem se mu. ?Kurvo! Ještě abych se nevsadil, když se líbáš s každým idiotem! Ten tě určitě přefik, viď!?. Zastavila jsem se a zhluboka nadechla. Tak to mi neměl říkat. Tohle ne. Otočila jsem se a pomalu se k němu vrátila.

?Víš miláčku, on má rozhodně větší úroveň než ty. A jestli jsem kurva nebo ne, to už tobě může bejt jedno!?, a hrdě jsem odkráčela.

Hned za rohem jsem se ale složila. Při hodině jsem zašla za třídní, řekla jí že mi je špatně a šla domů. Tam jsem se složila totálně-seděla jsem před zrcadlem a řvala jako šílená. Podřežu se, řekla jsem si.

Strašně dlouho jsem hledala žiletku a když jsem konečně jednu našla, byla hrozně špinavá. Asi půl hodiny jsem jí drhla kartáčkem na ruce než mi došlo, že mi to může bejt jedno. Sedla jsem si dovany, zavřela oči a řízla se do zápěstí. Očekávaná bolest se ale nedostavila. Zase jsem oči otevřela, abych zjistila, že žiletka je naprosto nepoužitelná-úplně tupá.

?Nevadí?, řekla jsem si v duchu, ?tak si vezmu prášky.? Otevřela jsem lékárničku a vzala si babiččiny hodně silný prášky na spaní? najednou jsem zaslechla, jak někdo zazvonil. Lekla jsem se tak, že jsem upustila lahvičku na zem. Roztříštila se a prášky se rozkutálely po podlaze.

Zvonek pořád vyzváněl. Dneska asi není nejlepší den pro umírání, řekla jsem si a šla otevřít dveře. Byla jsem strašně zvědavá kdo přišel. Martin! ?Ahoj Markéto? Já? Chtěl jsem se jen omluvit za toho Silvestra? Nechtěl jsem vám to zkazit. Hele seš v pohodě?? Stará se, napadlo mě. ?pozvala jsem ho dál.

Když uviděl na podlaze prášky a střepy, docela se divil. Pak si všiml i mejch rozpižlanejch zápěstí a zhrozil se. ?Ježiši Markéto, vždyť je to magor, nestojí ti za to? Na světě je spousta kluků který by za tebe dali nevim co!? vážně se na mně podíval.

Tak jemu na mně záleží? sesula jsem se podél zdi a začala brečet. ?Já vím? Já vím??, opakovala jsem pořád dokola. Sedl si ke mně a odhrnul mi vlasy z čela. ?Třeba já, víš?? Trochu jsem se pousmála. ?A to ti má věřit? Jsi fakt hodnej, že se mi snažíš pomoct, ale lhát bys mi neměl?? Pohladil mě po obličeji a setřel mi slzy. ?Ale já ti nelžu, já tě mám, Markéto, fakt rád!?, řekl a objal mě. Stulila jsem se mu do náruče. Přitiskl mě k tobě a něžně hladil po vlasech. Takhle bych mohla sedět pořád?

 

Probudila jsem se ráno v prostředku kuchyně. Strašně mě třeštila hlava. Co se stalo? Pomalu jsem začala vzpomínat? Vzala jsem si ty prášky, složila se a teď se probudila. Takže Martin nepřišel, jen se mi to zdálo. Asi budu muset udělat první krok sama.

Vstala jsem a šla směrem k telefonu?


ada-diky! Koukam, ze si se do kritizovani mejch dilek pustila opravdu "s nadsenim":-) ...a to se zas lii me:-)

Áda116
29. 09. 2003
Dát tip
Celkem omýlané téma, bylo již použito několikrát. A když se do toho někdo pustí znovu musí to nějak podat.. Tobě se to docela povedlo, líbí se mi, že v tom je třeba, že drhla žiletku, nebo "Tohle asi není nejlepší den na umírání." Čekala sjem jak z toho vybruslíš, poněvadž to vypadalo na velmi optimistický konec, a to by bylo jak červená knihovna. Sic to zůstalo, trochu jak z červený knihovny,ale závěr si udělala zajímavým způsobem, každý si z toho může vzít co se mu líbí a to se zase líbí mě ;-)

anonym:chachacha diky za trefnej a uprimnej nazor, pobavil si me!

hosi tohle ale NENI nic z myho zivota!!!!!!!!!!!!

gASK
21. 05. 2003
Dát tip
Tak nejprve k dílku - nevím co napsat, forma mě nějak zvláště nezaujala, myslím, že tobě sedí spíše ty kratší a veršovanější útvary:)..leč něco to v sobě má...a příběh? Je sice ze života, ale tak nějak nemá sílu..promiň:) No a teď k příběhu - neudu psát nic, jako pro jedno kvítí slunce nesvítí či ten za to nestojí, to nejsou fráze pro mne, tohle jsou stavy, ze kterých se musí každý vybrečet sám a nejlépe na nějakém příhodném rameni..:)..ale myslím že to je už dávno za tebou a žádné rady nepotřebuješ, že..:)

Nyx
12. 01. 2003
Dát tip
Holčičko, že se na to nevykašleš! Takovéhle starosti kvůli nějakému povrchnímu člověku, doufám, až trochu dospěješ, budeš snad rozumější a ne tak infantilní. Pamatuj, že život jsis sama nedala a kdo si ho bere, ještě kvůli takovýmto malichernostem, je slaboch a chudý na duši.

katugiro
12. 01. 2003
Dát tip
když si vezmu k srdci tu ohleduplnost, tak to jde :) čte se to dobře, nicméně je to poněkud tuctové téma...

fungus2
10. 01. 2003
Dát tip
Myslím si, že je to povedené.

Běhá z toho mráz po zádech... *

StvN
10. 01. 2003
Dát tip
Jo, tak ten konec mě rozesmál.

ulita
10. 01. 2003
Dát tip
hezký příběh, takový dojemný...

Kandelabr
10. 01. 2003
Dát tip
Jo, četlo se mi to příjemně. Líbilo se mi to drhnutí žiletky :) Možná bych škrtnul tu poslední větu. Ale jinak, jinak dobré

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru