Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

stálá

Výběr: hermit, kalais, Lyryk
11. 01. 2003
20
0
2589
Autor
unseen

těžko se toho zbavuje....

ještě jsem pořád tady v rohu

i když mne nesou pestré kroky

(tančím do rytmu prasklých přísah)

 

plodová voda křicí varem

 

ještě se bojím

ještě mohu

mysl se směje nad taroky

 

ten úsměv chutná suchopárem

a touhou do hořka mě vysát

 

ještě jsem pořád mezi lůzou

havětí

chátrou

mezi svými

 

a ještě pořád trnu hrůzou

nad dary Tobě snesenými...


Jeheheman
26. 02. 2004
Dát tip
(tančím do rytmu prasklých přísah).. taky jsem chvilku myslel, že to psal lyryk, třeba je to jeho alter ego:-) Zase taková senzace, že to bylo zařazeno čtyřma redaktorama.. to teda není.. fakt, výběr děl je mi záhadou. Zdá se jakoby všichni redaktoři četli stejných 20 autorů. Aspoň by si to mohli rozdělit a někteří kouknout třeba taky na Vissel, Křídlo a podobný potentáty, byť nesmrdící zde už několik let :o))) Ale co to melu, koho to zajímá:))) "stálá" jinak je na tip*

Tichotam
28. 01. 2003
Dát tip
****

Ziggy
27. 01. 2003
Dát tip
lyrykovatíš = píšeš ako lyryk (zatial to nie je tak hrozne patrné ako u kalais) . inak básni nemám čo vytknúť práve preto že si to zatiaľ stále ešte ty ... zatiaľ

unseen
16. 01. 2003
Dát tip
Fosílku, nebuj se nic, ty nejseš xátra, lůza ani havěť, ty seš móóóć hodnej kluk.....tak a máš to :o)

El_Fossil
15. 01. 2003
Dát tip
Mně zase vysvětlíš tu chátru, lůzu a havěť (pakáž, chamraď, verbež, sběř...) - hele, že jsem vztahovačnej neprávem? :o)) Típnu ju - jest skvělá! :o))

Pája
14. 01. 2003
Dát tip
*

houba
13. 01. 2003
Dát tip
paráda :o) tipů tisíce***************

Rowenna
13. 01. 2003
Dát tip
Merle, děkuji za vysvětlení. :-))) V různosti věcí a lidí a básní vidím krásu. Nemyslím si, že by se tady pohybovalo příliš mnoho vyloženě nepřemýšlivých lidí. Ono takové přílišné pitvání věcí jsoucích je taky někdy pěkně obtížné - myslím pro pitvala samotného. Pro mě, po mnoha sebezpytných a věcízpytných chvílích, přišlo prozření, že nejkrásnější je lehkost a volnost. Nechat věci dít se a přicházet, stejně tak nechat přicházet básně. :-))) Tedy, já blábolím, a doufám, že nepříliš od věci. Přeji hezký den.

Rowenna
13. 01. 2003
Dát tip
avi. Pardon.

Merle
13. 01. 2003
Dát tip
Rowe: já ti rozumím, vybrala sis jeden z extrémů, kdežto já mám blíž ke druhému. ideál ovšem vidím, někde mezi nimi... a takový už je ten náš svět :)

Algaranna
13. 01. 2003
Dát tip
taroky, nebo taroty?....:-)*

unseen
13. 01. 2003
Dát tip
Merel, já srovnávám průběžně a mohu Tě ujistit, že proti mejm dřívějším spiskům je moje písmačina průzračná jako křišťál, bez obrazů a metyfór :o)))) ale jinak Ti právo na Tvůj názor neupírám a děkuji Ti za rozpoutávání vášnivejx debat pod mejma vejšplextama :o))) každý by měl mít svého merlíka :o))))) kalais, okamžitě to vrať :o)))))))

Merle
13. 01. 2003
Dát tip
uns: no já porovnávám jen tvoje počáteční vloždopísmákoviny z archívu,a tvoje novější díla. ale v tomhle opravdu nejsem odborníkem, a jen z toho mám takovej pocit. tedy netrvám na své pravdě. a nemusíš hned prozradit, že se ti snažím zvednout počet kritik... ;)

Téčko
12. 01. 2003
Dát tip
*

Astalavista
11. 01. 2003
Dát tip
!**

egil
11. 01. 2003
Dát tip
*** Moc krásná.. žádné slovo navíc.

Merle
11. 01. 2003
Dát tip
Roweno, premysleni je vcelku zdrave :) zivot (nebo jakakoliv cinost) bez premysleni ma v sobe krasu a jednoduchost - tedy spokojenost, v pochopeni je pro zmenu uspokojeni. uspokojeni nevydrzi ale je velmi silne. spokojenost muze vydrzet, ale je zas trochu "prazdna". ale i tady na Pismaku vidis priklady, kam takova premira premysleni muze vest... bojim se, ze jsem jeden z nich (ber to jako omluvu). Unsenovi jsem proste slibil kritictejsi pohled, aby tu nemel same *kove nazory...

Merle
10. 01. 2003
Dát tip
víc a víc lyrykovatíš... ne sice úplně k lyrysmu (tak říkám všem těm obraznostem, kalais včetně), ale podobným směrem... je vidět, že jsi tu už prostě strávil nějaký čas ovšem konec, konec je pořád unseenovskej a dobrej

unseen
10. 01. 2003
Dát tip
Merlí, to mi, doufám, vysvětlíš .o) já měl zrovna u týdle pocit, že se vracím ke svejm počátkům a Ty mě posíláš k lyrykovo prahu?

Merle
10. 01. 2003
Dát tip
konkrétně (tančím do rytmu prasklých přísah) je pro mě asi nejasnější ukazatel, ostatní jsou už o dost lehčí... zkus se podívat na svoje věci před písmákem a udělat si nějaký srovnání. jako autorovi ti to půjde nesnadno, ale něčeho si určitě všimneš... jinak pozor, neříkám, že je to špatně, chraň příroda! já osobně jsem písmákem ovlivněný úplně totálně a srovnání před P a po P u mě ani snad není možný.

Armand
10. 01. 2003
Dát tip
********* řekl bych že se vracíš a s tebou přichází .. zákon! :)))))

hermit
10. 01. 2003
Dát tip
mě moc t v

Merle
10. 01. 2003
Dát tip
ale kali, já do tebe nereju, jsi jen jedním ze dvou mnou vypozorovaných nejjasnějších příkladů navíc, ty sama víš nejlíp, jak to je...

Merle
10. 01. 2003
Dát tip
kalis: chyba lávky... mě to jednoduše nic neříká, a neumím to ocenit, stejně jako člověk bez hudebního sluchu neocení dobrou hudbu. jsi jaká jsi, píšeš jak píšeš, a mě se to nemusí líbit, čímž ale neříkám, že se mi to musí nelíbit... jednoduše - čistě obraznost v poezii mě nevzrušuje ani k pocitům radosti, ani k pocitům zlosti

Rowenna
10. 01. 2003
Dát tip
Překrásná. Tak, napsala jsem tohle slovo a pak si četla kritiky. Budu tiše v koutě přemýšlet, proč se mi zdá tak krásná. Merde, Merle, co mi to děláš? :-)))) Tip.

blbjenka
10. 01. 2003
Dát tip
začátek mi uniká, z konce mrazí... *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru