Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MUŽI V OFSAJDU

18. 01. 2003
0
0
1223
Autor
inari

Střídání brankářů! Nová čerstvá posila na hřišti! Hráč s číslem 1989 Václav Havel je vyměněn za číslo 2003 XXX YYY!” Milý čtenáři, opravdu ses nespletl a nezabrousil jsi do fotbalové rubriky. Prezidentské volby, ač ti to připadá sebevíc ztřeštěné, připomínají honbu za kulatým nesmyslem.

Bureš zákežně vyfauloval Motejla Otakara fenyklového a donutil ho odletět na jinou louku. Středopolař Pithart pečlivě hlídá tělo na tělo soupeře a uplatňuje i bránění v blocích ( politických klubech). Zeman, jmenovaný na post záložníka, zatím odpočívá na lavičce. Jeho čas ještě nepřišel. Do hry promluví až v druhém poločasu. Zato pan profesor Klaus, odloživ svou pověstnou zásadovost, odstaví rudého Kříženeckého. Poté za podpory protihráčů z sociální strany proniká k hranicícm malého vápna. Zde však je odrařen hlídačem svatyně. I přesto se stává nekorunovaným králem střelců v první půli. My, diváci, ovšem odcházíme z ochotů zklamáni. Gól k vidění nebyl. Ale zápas o výnosné koryto nekončí.

průběhu zápolení nastane nečekaný zvrat. Miloš Zeman zdrcen krachem zeleného zlata Becherovky a pohřbem rumu se fyzicky zhroutí. Kvůli poklesu alkoholu v krvi je převezen v kritickém stavu do nemocnice v Moskvě. Tam si spolu s Jelcinem lížou rány vodkou. Pithartův osud je také zpečetěn. Naštvaní zemědělci uspořádájí oslavu úspěšného výletu do Bruselu, při které je nešťastnou náhodou spolu s vepři zabit, v rámci snižování počtu kusů dobytka. Klausovi se nevyplatí jeho brigáda. Při rozdávání dárků si způsobí otevřenou zlomeninu čelisti. Potřebuje se zotavit. Proto odjíždí k našim slovenským bratřím do Tater. Navíc tak podporuje vzájemné přiblížení rozvedených manželů. Při jedné z četných túr po slovenských horách je přepaden duchem Jánošíka. Klause svérázná loupežníkova osobnost nadchne tak, že ho nominuje na místo útočníka. Věří jeho kvalitním bambitkám, s jejichž přispěním se prostřílí obrannými valy a vymete pavouky z prezidentského svatostánku.

Na kandidátce si lze všimnout i zástupců modré krve – samotný britský korunní princ Charles. Potřebuje změnu klimatu, neboť ho Kamila opustila. Pro český lid se zdá být přijatelný. Karel je Charles počesku. Po Karlovi IV. Bychom získali dalšího schopného Karla, třeba XXI..

Další uchazeč pochází z Moravy. Je jím valašský král Bolek Polívka. Jeho předností jsou bohaté zkušenosti z manéže. Politika je ve své podstatě cirkus, v němž politická zvířena předvání nevídané kousky a tanečky.

Vážený čtenáři, jak už malé děcko ví, na Hradě žije od nepaměti král. Proto: “ Chtějme království! Vivat! Vivat! Král je mrtev, ať žije nový král!!!


DejvAl
08. 03. 2003
Dát tip
Dobrý, dobrý, ale chybí mi tam trochu něco vobjevnýho. I když na tom se už vlastně nedá nic novýho vykoumat :))

hurvinek
20. 01. 2003
Dát tip
dilo nic moc ale proc krale? proc ne kralika? - ma mnoho vyhod nechce plat, min sezere a bobky dela taky mensi......

Barbar
18. 01. 2003
Dát tip
Řekl bych, že toto díklko nijak zvlášť nevybočuje z ostatních předvolebních, volebních a ostatních komentářů k současné politické situaci. Můj děda říkával poněkud stručněji: kde je koryto svině se najdou . Všichni, co se tam nahoře perou o funkce jak psi o kost se tam dostali s naší pomocí a z naší vůle. Čím déle to tak vydrží, tím více bude materiálu pro další Absurdistán.

Yossarian
18. 01. 2003
Dát tip
No mě by spíše Stando zajímal tvůj názor, koho bys tam chtěl ty?

Yossarian
18. 01. 2003
Dát tip
Ehh, promiň, začet sem se někde jinde a ten Standa mi tam uklouz nechtíc, ale koho bys chtěla teda?

katugiro
18. 01. 2003
Dát tip
všem hráčům červené karty a na Hrad japonského korunního prince... a je to :) (dílo samotné za moc nestojí, nechal(a) ses unést)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru