Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

u.n.i.k.u.m pana El Sorty

20. 01. 2003
2
0
1456

Diskotéka byla narvaná k prasknutí. Lidí že by se jeden dusil. Hic, hic, hic. Všude kolem bylo nesnesitelné horko a lidi se vlnili na tančícím parketu nebo seděli u baru, popřípadě se zavírali na záchodě a prováděli tam absurdní orgie. Sex byl ve vzduchu ve početnějším zastoupení než kyslík. A právě v tuhle podivnou, strašně krásnou a krátkou chvilku vstoupil Adrian. Celkem pohledný hnědovlasý mladík nevelikého vzrůstu a přistoupil k blonďaté dívce, která stála osamoceně u baru. Požádal jí o tanec. Dostalo se mu klasického odmítnutí: “odpal!” Ale Adrian se jen zasmál. Přistoupil tedy k druhé, tentokrát černovlasé dívce a požádal ji o tanec. Odpověd však byla podobná jako u první dívky: “neotravuj!” Adrian už začal být trošinku nejistý, ale i tak přistoupil ke třetí – hnědovlasé dívce a zeptal se jí jestli si nechce jít zatancovat. Dívka se na něj s údivem podívala jako by právě spatřila marťana: “si spadl z višně nebo co! koukej odpálit než se vrátí můj kluk a ten ti natrhne prdel pako!” Adriana při těch slovech polilo horko ale ... přesto všechno se začal smát. Bylo to strašně legrační. Zapálil si marihuanovou cigaretu, svlékl se do naha a vyskočil na bar. Začal tančit. Hudba hrála, lidi se vlnili v rytmu hudby, seděli a povídali si u baru, nebo prováděli na záchodcích své nekalé praktiky dál a na baru právě absurdně tančil malý nahý muž. A ačkoliv se snažil – opravdu snažil sebevíc ... nikdo – tedy myšleno ani jedna osoba – si ho vůbec nevšímala. A tak tančil a tančil. Pot z něj jen lil a on předváděl opravdu překrásné kreace. Bylo to jako by se stal součástí hudby, jeho tělo reagovalo na jednotlivé tóny na vteřinu přesně. Tančil přes půl hodiny, pak slezl z baru, oblékl se. U baru si objednal vodku s džusem. Když dopil, zaplatil a vyšel do noci. Z diskotéky se začali trousit podivné postavy do svých domovů. Ardian byl s dnešním výkonem spokojený. Před tím než usnul se na minutu postavil na hlavu a meditoval. Když skončil, zavolala mamince, aby jí popřál "Dobrou noc".


Elanor
25. 08. 2004
Dát tip
Když skončil, zavolala mamince, aby jí popřál "Dobrou noc". byl to kluk nebo holka?(že by mi unikl skrytý smysl že hl.postava je oboupohlaví?) (neber to osobně... jen mi to nedochází...)

johanne
15. 03. 2004
Dát tip
"postavil se na hlavu a meditoval"... kdo by nepotřeboval pročistit hlavu :)

haha! ten konec zajímavě absurdní, líbí se mně. dobré. jen je blbý, že vůbec všude používáš zatraceně málo přímé řeči. bez ní to všechno upadá do takový mírný suchopárnosti a popisnosti, nevim... třeba na tom, jak ty holky Adrian žádal o tanec, by se dalo vyřádit. esli to byla fráze typu "smím prosit?" tak se nemoh divit, že ho poslaly někam:-) jo a mimochodem... esi je to podle pravdivý události - kde se nachází ten bar, kde se prováděj ty absurdní sexuální orgie? že bych se stavil:-)

Ano, souhlasim s tim, že pasáž, kdy žádá ty holky o tanec neni nic moc, ale celej ten blázinec okolo se mi líbí :-) tipnu

m11
21. 01. 2003
Dát tip
Zapálil si marihuanovou cigaretu............... co to ma bejt????

Darcy: že by vidličky a nože :)

katugiro
21. 01. 2003
Dát tip
mně zaujala pasáž jak tancuje na baru a nikdo mu nevěnuje pozornost... jinak nic :)

Kandelabr
20. 01. 2003
Dát tip
nelíbí se mi to. Hrdina je podivný a stejnětak i popisy prostředí. Co to má evokovat? absurditu? odlidštěnost? stereotyp? sebestřednost?

waltr
20. 01. 2003
Dát tip
nevím...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru