Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Daemoon 4

27. 04. 2000
0
0
2155
Autor
Merle

a další...

*** S rukama v kapsách jsem chodil po místnosi, o to co bude dál dělal si starosti. Po mrtvým démonoj očkem jsem házel. No, ještě další tak by tady scházel... Jako by na zavolanou slyším drápů skřípání. Už jen ten zvuk po těle mi husí kůži nahání. Vytáhl jsem ruce z kapes, ke zdi jsem se přimnul. Že na ruce mám ten prsten, ještě jsem si všimnul. Další démon čarodejník! Ještě k tomu chráněný aurou proti středním kouzlům. (zrušitelnou zbraněmi) Já však žádný zbraně neměl srdce dolů sklouzlo. Démon začal vyvolávat ňáký mocný kouzlo... Bez meškání vykouzlil jsem první co mě napadlo. "IN JUX SANCT" to zrovna bylo - - odrážecí zrcadlo. Mezi jeho rukama proskočily blesčíky. Prudce sepnul dlaně k sobě, vznikl výboj veliký. Pořád v plný koncentraci na mě to vše poslal. A já taky kinetiky přímej zásah dostal... Odletěl jsem dozadu. Štít naštěstí vydržel, a výboj se odrazil... On ho zpátky obdržel! Potácel se pod úderem svojí vlastní síly, pod tím tlakem se ty jeho štíty prolomily. Já cítil, že stále mám spoustu další many. Tak "VAS ORT FLAM" - Explozí dal jsem mu dvě rány. *** Mezitím se v démonii začal šířit zmatek. Šeptanda tu spolu s fámou oslavily svátek. Malej démon prodíral se ke knížeti pekla, nebo spíše ho za rohy démoní stráž vlekla. Před velký černý trůn prudce ho srazili, že přišel branou zpět, vládci ohlásili. Sám Kníže Pekelný musel se mračit. Vybídnul démonka ať kouká začít... "Musím vás varovat: Zamkněte bránu! Než ten chlap projde k nám na naši stranu." "Děsivej válečník, a mocnej čaroděj. Jeden z těch, co tě jak pápěří odhoděj." "Jak myši honil nás. Strašlivou silou pálil nás ohněm a magií bílou." "Pět našich přilepil. Dalšího zplacatil! A ani z mágů se nikdo už nevrátil..." "Teď jde sem aby nás všechny tu pobil... Já byl rád že jsem se ke bráně probil!" Pekelný kníže se pokoušel vstát... "Těch lidských červů se nebudem bát!" "Že však mám na mysli poddaných bezpečí, pošleme někoho ať se tam přesvědčí." "Nejspíše Balrona. Jak ten se odváže, s tím jeho mečem mu jistou smrt ukáže." "Pokud se nevrátí do zítřka k ránu, ze vnitřku zamkneme magickou bránu." ***
Kašika
10. 05. 2001
Dát tip
VAS ORT FLAM JUX ( A Bůh s námi a zlé pryč )

Merle
10. 05. 2001
Dát tip
Kašika: nic ve zlým, ale tady jsi mimo...

Kašika
10. 05. 2001
Dát tip
Jo, taky bych řekla, že úplně mimo mísu....Budu se snažit vícekrát nezabloudit.....

mike
22. 11. 2000
Dát tip
Sakryš, seš ňákej chytrej, kam ty na to chodíš ? Ok, zkusím si to stáhnou a přečíst Daemona znova podle návodu. Díky moc.

Merle
22. 11. 2000
Dát tip
mike: to není z mojí hlavy, ale převzatý z jedný hry... sice jsem si celej systém předělal, ale v týhle básničce jsem chtěl použít přímo originální zaklínadla...

Merle
21. 11. 2000
Dát tip
Mike: ech... zkusím to z hlavy. KAL VAS FLAM - Flamestrike - úder ohně - opravdu silné kouzlo POR FLAM - Fireball - koule ohně - slabé útočné IN VAS MANI - Heal - uzdravení VAS ORT FLAM - Exploze - střední útočné IN JUX SANCT - Zrcadlo - odráží zpátky kouzla POR ORT GRAV - Blesk - slabé útočné VAS REL POR - Brána - teleportační brána To by snad mělo bejt všechno. Slova zaklínadel jsou složená spellingem run, z nich každá má specifický význam. Např. KAL - vyvolání, ORT - magický, MANI - život, FLAM - oheň, JUX - zranění atd...

mike
20. 11. 2000
Dát tip
Uf, to teda musela být práce dát to všechno dohromady. Ač fantasy nerozumím a nikdy jsem jí (kromě tvejch) básniček nepřišel na chuť, tak tleskám - teď se mi postupně zašel spojovat příběh... Prosím, mohl bys mi nějak poslat překlady a vysvětlení těch všech kouzel, abych se poučil ? Děkuju. Pokračuju svižným krokem.

Prokletí
17. 10. 2000
Dát tip
*Daemoon 4: hele, když jsem hrával Diablo, bránil jsem postavy jako je třeba Warrior, všichni furt hrajou za mágy, začátky maj sice těžký, ale na konci se pod deštníkem Guardienů v pohodě probíjej lesama nepřátel ... zatímco já, kouzlení téměř neschopný (ač s magií na maximu) se musím s každou tou megasilnou potvorou porvat zblízka ... promiň ... z Daemoonů jsem potěšenej.... m.

Sarken
09. 05. 2000
Dát tip
jo líbí, já jen…tvoje vážnější básně mám radši (ale toho si nevšímej, já jsem stará patetička, dyť víš)

nicka
02. 05. 2000
Dát tip
sorry, pro me nic

BESTYJÁK
28. 04. 2000
Dát tip
ty ses snad zbláznil...fuckt jsem se snažil to dočíst do kance a nebylo mi do tance!

Bambulka
27. 04. 2000
Dát tip
Brrr, z tohohle mi taky naskakuje husí kůže - nedostane Tě Balron? Neradi bychom o Tebe přišli:-))) Dost dobrý, Písmácký kníže:o))))

Saša
27. 04. 2000
Dát tip
:c))))) když se pak ukáže u pekelných bran řekneme mu zvesela že sem není zván ať si svoje kouzla schová že je nechcem znáti když nás ale neposlechne zavoláme máti pramáti všech démonů na něho si pozveme ona už mu dá co proto my se smáti budeme :c))))))))

Anonym
27. 04. 2000
Dát tip
Teda Merlíčku.. démonobijče udatný.. tenhlencten Tvůj dračák na pokračování ...to je teda palba...a co démonskej praotec...ten by s něma nehnul ?

Zbornik
27. 04. 2000
Dát tip
Koukám, dost čarodějné :)

Semis
27. 04. 2000
Dát tip
Peklíčko peklo, teplíčko teplo. (ale až příště) :->

Lampář
27. 04. 2000
Dát tip
juuuuuuu... do toho bych nesel :o))))

Velmi dobre, tesim sa na Daemoon 5

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru