Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Etudy II.

23. 01. 2003
5
0
1503
Autor
Marigold

Pro to, abyste přispívali do písmáka musíte být rezignovaný autor. Inu... každý máme nějakou tu motivaci:)

    Jsem vlastně závodní běžec. pomyslel chlápek s rukama v kapsách a ještě chvíli se kochal tichem, které se rozhostilo v jeho fantazii po té, co ten samý mozek udělal tečku za větou. Jeho oči dál nehnutě relaxovaly pohledem na vodní hladinu řeky.  Seděl totiž na lavičce, která byla obrácená zády k ulici a vysoké kamenné nábřeží mu skýtalo poměrně příjemný nadhled.

    "Jsem vlastně závodní běžec" vyslovil nahlas.

    "No jo, jenomže kam běžím?" Pomyslel si. "Jenomže," pokračoval       "když jsem ten běžec, kdy teda odpočívám, když pořád běžím?"

    "Che!" zakuckl se smíchem a cukl rukama v kapsách.

    Následovalo několik nevokalizovaných myšlenek. Vzpomínky, logické odbočky, části rozhovorů. Denní snění ukončil asi po deseti minutách nízko letící racek. Proťal vzduch několik metrů před lavičkou. Udělal velikou zatáčku a zopakoval svůj manévr ještě jednou. Možná zkoušel, jestli sedící postava nemá v kapsách něco z těch dobrých kousků, které se dají za letu chytat.

    "Jsem letec!" pronesl s hlubokým sebeuspokojením, vyjadřujícím uctů k profesi, na kterou se právě pasoval.  Novopečený válečný pilot se lehce pousmál smíchem lidí, kterým nestačí realita kolem nich a proto si vytvářejí vlastní.

 

    Racek svůj výborný manévr, tentokrát za plné pozornosti diváka zopakoval ještě jednou a potom zamířil k pramičce uprostřed proudu. Zřejmě měl svoje zkušenosti, co se lidí týče...

 

 

 


B.Ezejmenij
06. 11. 2006
Dát tip
nejde o to, že by nám realita nestečila... jen je příliš... no... reálná *

Jenda
31. 01. 2003
Dát tip
:-)

Jenda
31. 01. 2003
Dát tip
:-)

JRR
28. 01. 2003
Dát tip
Anooo:-) Neurází Tě, brácho, můj skromný klub Svět patří Magorům?

Marigold
28. 01. 2003
Dát tip
:-)))

Marigold
25. 01. 2003
Dát tip
Dík. Já jsem poslední dobou na ty etudy. (to je taková výmluva, abych si nemusel otevřeně přiznat, že nejsem schopen napsat cokoliv pořádného:)...

m11
23. 01. 2003
Dát tip
dobrý, velice dobrý!!!! T

katugiro
23. 01. 2003
Dát tip
moc dobře napsané (smíchem lidí, kterým nestačí realita kolem nich - výstižné), škoda, že jde jen o etudu... i tak *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru