Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Paradox

29. 01. 2003
1
0
3203
Autor
Cejvik

NIC NEPIŠ,když jsi to ty... (napíše vůbec někdo?)

Necháš se ničit.... nezničitelná

Necháš se trápit... nejkrutější

Necháš se ovládat... neovladatelná

Necháš se milovat... nezamilovaná

 

Chceš milovat... bez srdce

Chceš otce... bez rodiny

Chceš přicházet... bez pozvání

Chceš brát... bez darování

 

Hledáš odpověď... nenecháš ji říct

Hledáš uznání... neuznáváš

Hledáš vztahy... nezávazná

Hledáš poznání... nepoznaná


Cejvik
21. 02. 2003
Dát tip
Člověk většinou trpý tehdy, když se neumí vyrovat se sebou a s okolim. Taky pro mě bylo težké se vyrovnat s "rozchodem", ale už není a už netrpím.

Bootex
20. 02. 2003
Dát tip
A KDO ji ničí,KDO ji trápí,Kdo jí chce ovládat a ví ten někdo,KDO ji chce milovat? Snad možná proto miluje bez srdce,dává bez darování a jedná...bez zaváhání... Já ji neznám, ale...Třeba snáší svou bolest v přesvědčení,že skrze ní dojde k radosti,Bohu...I on trpěl,na kříži...Ona třeba zase trpí na křižovatce cest...

gretka
30. 01. 2003
Dát tip
aha, no je mezi námi propastný rozdíl.. já nemusím, natož ubližovat a to považuju za horoucí lásku, ale jak vidno, té ty nejsi schopen. k dílu: paradoxní je tam jen jedna věta.."Necháš se ovládat... neovladatelná" jinak jsou to asociace a vše se dá dost dobře vysvětlit a chápat.

gretka:moc Ti děkuji.Pěkná kritika,dobrá obrana mé osoby.Ač bez zásluih.Ještě jednou díky. Cejvík:zvěřejňování jmen je trestné!Máš u mě trest nejvyšší.Málem jsem se chtěla vrhnout na kritiku tvých děl.Nekaž mi mé odpuštění Tobě.Ale to asi nejde.Stavíš proti sobě své zbraně.Stroj jsi ty sám,když můžeš jednat s lidmi jako se surovinou.Pěkně děkuju.Jestli je pravý či "nepravý" Ti nepřísluší posuzovat.Raději važ jinými vahami sebe.Už Ti nechci nikdy psát.A pohled z očí do očí?Pche!

Cejvik
30. 01. 2003
Dát tip
To je kritika díla?

Piš si,kam sám chceš,jen neočekávej čtenost...Od mé osoby.Napadáš-li,nemusíš ještě napadat...Jedná-li s eo tvou nohu.

A povzbudit nepotřebuji.Od Tebe.Nucené "kladné kritiky" od tebe s účelem "zvednout mi sebevědomí",a tím snížit skutečností,že jej potřebuji zvyšovat nepotřebuji.Je tu i není a jeho vývoj nehcej na jiných a mně.Do vztahů alá Danni se nepleť a raději řeš své nové.

Víc ti nenapíši,ať nepohoršuji.Jako to umíš Ty

Cejvik
30. 01. 2003
Dát tip
Kdyby jsi se uklidnila a přečetla si to zjistíš, že to byla malá past. Sama na své reakci vyčteš jak se cítím, když takhle otevřeně o mě píšeš. Jenže já ti to udělal jednou, ale ty mě nesčetněkrát!

Kritiky možná po čase opět ochutnám,tak je neber jako psaní Tobě.Je to "psaní tvým dílům".

Cejvik
30. 01. 2003
Dát tip
Neboj. Tušil jsem jak to dopadne, takže to dílo smažu aby ty kritiky sli do kytek, ale az priznas ze se ke me takhle chovas, ze me pranyrujes na verejnosti bez moznosti obrany a tezis z toho a je to nechutne. Dokud si to nepriznas, neudelam to.

A co pak tedy děláš Ty?! Je pravda,že je to nechutné,takhle se napadat,ale Jak sám jsi žádal!

Moudřejší ustoupí...Nejde mi to...Ale dobrá,přijmi mou omluvu za veškeré mé chování,které Ti kdy ubližovalo.Tímto nejvyšším stupněm sebekázně Ti podávám ruku a odvracím kroky.

Cejvik
30. 01. 2003
Dát tip
Ctes to vubec? je to tam napsano stokrat jinak: Nepis co delam blbe, ale co delam dobre.

Cejvik
30. 01. 2003
Dát tip
A nenavazej se porad do me, ale zkus zapremyslet nad sebou! Podivej se kolikrat jsi me nad jedinym dilkem stihla urazit :)

Cejvik
30. 01. 2003
Dát tip
1] To jsi udělal schválně... ne. Citil jsem to v sobe a napsal jsem to. Na tom nevidim nic spatneho. 2] A dvě věci na mne nesedí... co je mi do toho? Treba to vubec nebylo tobe, taze 3) na nikoho nenarážím 4) jestli se vychvaluju je moje vec. Nikdo te nenuti, aby jsi to cetla. 5] Jak muzes pochybovat o mych prednostech? Je ti snad urceno pravo me verejne soudit? 6] zvěřejňování jmen je trestné! ... Neni. Chyba. Je to jen neslusne, ale hold ty taky pises ze ja delam to ci ono, tak proc bych nenapsal zase neco ja o Roovi... 7) Nekaž mi mé odpuštění ... smesne ze ty mi mas odpustit, kdyz jsi mi ublizila jen jak jsi mohla a ja ti za to snad mam jeste podekovat. Kdyz jsi se mnou sama jednala jako s obalem na jedno pouziti (tedy surovinou, asi od toho sloveso surove). 8] Už Ti nechci nikdy psát...ale presto jsi to zase udelala 9] Do vztahů alá Danni se nepleť... kdyz se prestanes plest do ty me, tak to nebudu muset delat, ale nedavas mi navybranou. Ale jelikoz jsi se omluvila, tak ti to promijim. Nicmene cekam ze potvrdis nase setkani. Jinak beru z5.

To jsi udělal schválně...O to méně to bolí.

Prostřední strofa je však o tobě...A dvě věci na mne nesedí.

Cejvik
29. 01. 2003
Dát tip
Zkouším tě, ale koukám že s tebou se nedá dohodnout, jen dohadovat...

Cejvik
29. 01. 2003
Dát tip
Víš že mě to taky napadlo? V té básni je to proto, že jsem to na tobě viděl taky... i ty dvě věci... i ty Dvě věže...

Nevíš,a tak vidíš?Hm

To,že Ty jej nemáš rád,ještě neznamená,že na něj musíš neustále narážet a poukazovat na sebea své přednosti,o kterých bych mohla pochybovat.

Cejvik
29. 01. 2003
Dát tip
Přečti si prosím prolog...

Cejvik
29. 01. 2003
Dát tip
Zase hodnotíš mě a ne dílo. Nešlo by to soukromě když už jsi to zase nevydržela? Co si o tom mám myslet. Na jednu stranu mě pořád opouštíš a pak se stejně vracíš, proč? Odpověz konečně svému srdci a přesvědči o tom i rozum. Odpověď na druhou připomínku: Ano, ROO je pro tebe dokonalý, budeš s ním celý život šťastná... Se mnou by jsi nemohla. Určitě jsi se nezmýlila a zvolila tu nejlepší cestu.... --- Věříš tomu, že tě dokonalost skoro "stroje" může učinit šťastnou? Jednou na odpověď stejně přijdeš a budeš hledat zase, ale bohužel uděláš znovu nešťastného dalšího člověka. Myslím že ho teď vidíš jako jedinou obranu proti mě a v tom je jeho síla, ale i zkáza. Ale proti čemu se vlastně bráníš, když tvrdíš že ke mě nic necítíš? P.S: Píšu to veřejně i když tě mám rád a vím že se ti to nebude líbit. Hodlám ti oplácet to co mi děláš, aby jsi věděla, jak je to hnusné a poučila se z toho.

gretka
29. 01. 2003
Dát tip
Cejvíku, Cejvíku..své lásce děláš naschvály?!? Tomu říkáš láska? Tomu říkáš, že o někoho stojíš, když mu schválně ubližuješ? ??? ?? ?

Cejvik
29. 01. 2003
Dát tip
Někdy musíš tomu druhému ublížit, když už je to dlouho na mrtvém bodě a není jiná cesta. Vždy jsem se snažil jít cestou nejmenšího zla, protože ideální cesta neexistuje, ač se mě snažíš přesvědčit o opaku Grétko.

JohnieBass
29. 01. 2003
Dát tip
Vskutku paradox! Ale znám mnoho lidí, kteří jsou zosobněním paradoxů JB

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru