Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SILENUS

25. 02. 2003
6
5
1145
Autor
Zarw

Slepé tvé oči a skrze mne

Z ní kypí štěstí - mně blízko tě mne

Její tvář s tvou teď  v jednu se pojí

Každý den, každou noc vidím tam svoji

 

Ona jen Ona - jste noc a den

Já jsem tvá duše, já chci být ten

Kdo ruce ti drží, hladí tvou tvář

Nevynikám? Hm, tak málo mě znáš

 

Přibyla vráska, co zbývá říct?

Snad: "Mrzíš mě ty, že ztrácíš víc."


5 názorů

jazzgirl
28. 11. 2007
Dát tip
No, spíš "Ty lingvistka:-)", já zatím hledám sama sebe ve všech oblastech, i v té filologické:-). Je pravda, že k lingvistice tíhnu, ale rozhodně ji ještě neovládám...:-) I když - otřepaná fráze - učíme se celý život:-) Snažím se:-) A baví mě to. Dnes jsem byla fascinovaná Lakoffem:-) Jen aby ten můj referát také vypadal k světu... Trochu se obávám, protože já jak se moc snažím, tak to pak dopadá...:-))

Zarw
28. 11. 2007
Dát tip
Klidně nadinterpetuj a desinterpretuj... my lingvistky se v tom vyznáme:)

jazzgirl
28. 11. 2007
Dát tip
Tak to jsem ráda, že jsem to pochopila správně:-). Já jsem tu svou interpretaci raději zmínila jen lehce, kdyby byla náhodou ne příliš blízká tomu, cos myslela (nechci psát přímo "špatná":-), to jsme řešily včera...) :-)

Zarw
28. 11. 2007
Dát tip
Žárlivost byla víc než zjevná, alespoň v básni... no a k tomu ostatnímu nevím, co dodat; někdo má i jiné než psychické komplexy asi... aťsi:) a Tobě děkuju

jazzgirl
28. 11. 2007
Dát tip
"Mně blízko Tě mne" je báječně řečeno/řešeno:-). Trochu z toho kouká žárlivost, nemýlím-li se... :-)Ale já jsem taky taková, musím se přiznat:-) A jelikož to neumím ve verších, skláním se před tvou básní:-).*T (jo, prosím Tě, co to má být ten "Komrc", co Ti psal tu "kritiku"???)

Tahle se mi z tech tvych basni libi nejvice! Ma smysl a urcitou hloubku. T.

Tibeťanka
14. 05. 2003
Dát tip
Můj názor už jsi slyšela. Když jsem to četla poprvé, chtělo se mi brečet. Možná to bylo tím, že jsem věděla, jak moc je to pravdivé a taky to možná bylo situací, ve které jsem tehdy byla... Ne, bylo to proto, že se ti to opravdu krásně povedlo. Máš i můj obdiv. *T*I*P*

Sapho
26. 02. 2003
Dát tip
I můj.Podařená reportáž z krajiny subjektivna - já osobně z ní cítím poselství věrnosti a víru v její udržitelnost a pevnost.TIP.

Zolo
25. 02. 2003
Dát tip
Máš můj obdiv*!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru