Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KRÁLÍČEK

04. 03. 2003
1
0
1468
Autor
BETY

jen takový malý pokus vyvolat váš úsměv, nic víc :-))

KRÁLÍČEK

 

Mám jednu přítelkyni a ta má krásného králíčka pro radost. Ovšem má taky hodnou babičku. Přítelkyně se jmenuje Lenka, králík Baltazar a babičce budem říkat prostě ..babička.

Babička žije na venkově a čas od času jezdí navštívit svou vnučku, aby zkontrolovala jestli nestrádá, v tom hrozném velkoměstě.Vždycky když jede na kontrolu,tak napeče voňavé buchty, pečlivě zabalí žluťoučká domácí vajíčka a vybera ta nejkrásnější jablíčka, prostě milující babička jako z pohádky.

Lenka se na babiččiny návštěvy opravdu těší,ale jednou se stalo , že byla moc pracovně vytížená a nemohla se jí věnovat.Nedalo se nic dělat a tak si babička u Lenky jen odpočinula a odjela večerním vlakem. Pozdě večer má přítelkyně přišla domů , zakousla se do buchty a volala na svého králíčka , aby se s ním o kousek té dobroty podělila.Baltazar byl ochočený mazlíček, který většinou hned přihopkal, ale tentokrá nebylo jeho podupávání odnikud slyšet. Lenka začala hledat, hledala na všech obvyklých místech , z králíčka  ale nikde ani chloupek. Trochu nesvá se vrátila do kuchyně, pro další voňavý dietní hřích a její pohled se zatoulal na stůl. Uprostřed stolu , opřený o slánky, se bělal dopis od babičky.

Milá Lenuško,

Moc mě mrzí , že jsem se nemohly vidět, a tak ti tu nechávám alespoň vajíčka od mých slepiček.Pořádně jez,ať nejsi hubená a nechoď v zimě s tím holým břichem.

Tvoje babička

A pod tím bylo ještě připsáno, toho králíka jsem ti stáhla a vykuchala, je v lednici. Kůži jsem si vzala, ty bys jí zahodila a to by byla škoda.

Celá uplakaná mi tenhle dopis četla má přítelkyně do telefonu.Mám Lenku ráda a tak jsem se hned k ní rozjela , protože jsem věděla jaká je to pro ní ztráta, Baltazar byl v tu dobu její jedinný přítel. Našly jsme velkou krabici od kozaček, do ní  Baltazara uložily a s lopatkou se v noci vydaly do Letenských sadů, mazlíka pohřbít.Ona uplakaná a já strachy bez sebe, jsme se plížily parkem a hledaly vhodné místečko, kam králíčka uložit k věčnému odpočinku.Nakonec jsme našly opravdu tak krásné místo , že bych tam snad chtěla ležet i já.

Domů jsme se vrátily špinavé a vyčerpané ona smutkem, já tím strachem.

Babička se od Lenky asi nikdy nedozví , že to nebyl obyčejný králík.Babičku má přece tolik ráda .........

A to je celý příběh, jenom se trošku bojím , aby si Lenka domů nenastěhovala nějakého " zajíčka ", co kdyby zase přijela babička  :-)))


Lucíšek
29. 06. 2003
Dát tip
Zajímavý příběh. I mé kamarádce se stalo něco podobného. její krájíček se jmenoval Adam. Adam byl docela naposlucha. Pořád se skovával za televizi, ikdyž to tam pro něj bylo moc nebezpečné. Jednou kousl do drátu a už se z toho neprobral. Moje kamarádka to taky moc obrečela, ale teď už má novýho králíčka a pořádně si ho hlídá.

Pavlas
04. 03. 2003
Dát tip
to je zajímavé, mojí známé se stalo něco podobného.

brachio
04. 03. 2003
Dát tip
Milá babičko, nikdy jsem si netroufla ti sdělit, co jsi mi přeze všechnu péči a starost (za kterou jsem ti byla a budu neskonale vděčná) provedla, když jsi klepla, zařízla, odkrvila a stáhla mého mazlíčka Baltazara. Vím, byl to velký omyl. Vím, člověk prostý, z lidu, bojující o skývu z rodné hroudy na venkově má jiný mrav, vychování a etiku. Vím, že toho nyní jistě také lituješ. Hlavně proto, že víš, jaké to je být zaříznut, odkrven a stažen. Můžete si na Letné za vonných večerů na tom krásném místě s králíčkem povídat. PS: tvou kůži jsem poslala panu Mengelemu (t.č. Chuarezovi) do Argentiny. Spi sladce

woai
04. 03. 2003
Dát tip
"jediNý" to teda nebylo pro radost jsem nemocná, nemůžu spát, tak jsem se sem přišla v pět ráno potěšit ach jo teď už tu chřipku fakt nerozchodím

zeleňáč
04. 03. 2003
Dát tip
No, spíš než jen tak pro radost mi to přijde jen tak pro zasebezpytování /aneb touha pomoci kontra odlišný pohled na svět/, závěru záměrně nerozumím

zeleňáč
04. 03. 2003
Dát tip
.. ale úsměv tu je :)))

Gunhead
04. 03. 2003
Dát tip
znám podobnej příběh: jeden pán si v pátek od příbuzných přivezl živýho králíka.šoupl ho do vany aby neutekl, napsal lísteček maželce ať ho udělá v neděli na oběd a odjel za nějakými povinostmi. V neděli se vrátil, těšil se na prima oběd a místo toho hopkal králik po bytě, kolem něho hopkaly děti a od maželky se dozvěděl že na talíř půjde jen přes její mrtvolu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru