Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pochodeň 2003 ?

07. 03. 2003
0
0
1178

Co se dá v tomto světe vlastně dělat krom sedění na zadku, upálit se? Hmm.. žřejmně nic!

Jsem znechucen jak se média snaží ze Zdeňka Adamce udělat blázna, jenom se postavil "systému." Nesouhlasím s činem, ale s jeho důvody jsem zcela pro. Co může člověk taky jiného udělat, aby na sebe upozornil. Televize vás nevezme, noviny nepříjmou článek.... Člověk je jako hlas uprostřed pouště, volat se dá pouze tehdy když jste v oáze, ale ty vlastní jen naši penězi posedlí páni.

Je neuvěřitelné jak si drze tisk spojuje takové hrdiny jako Jana

Palacha, Jana Zajíce (který šel ještě vice do extrému když věděl co to udělalo s J. Palachem) a Evžena Ploceka s takovou chamratí jako komunistickým "BOSSEM" Antonínem Kapekem! Jak je mohou vůbec dát společně do tabulky hrdinů?!  A. Kapek si vzal život jen proto že si skutečně myslel že budou komunisté stíháni a vražděni.

Co se týče odkazů na stránku Čipová totalita (nebo podobně) lze jejich názory a přesvědčení brát jako obrazné pojetí, a to tak že nejsme sice ovládáni čipy v tělech, ale jsme nepřímo ovládáni systémem tak že jsme loutky v rukou vlád a politiků - přijede si sem klidně nějaký Arab či Afghánec a bez sebe menších problémů si koupí náš dům, aniž by byla dána možnost odkoupit dům nájemníky. Nyní jsme "zajatci" v jeho rukou, tuhle si zruší sušárnu, tady zas nedodržuje naše zvyky, tím že na dvorku mlátí mýchačka i přes víkendy a i přes Vánoce! Prostě hrůza. -

(Za komunismu člověk nikam nemohl a přitom na to mněl finance, teď může jezdit kam chce, ale nemá na to prostředky = Paradoxní rozdíl.) 

Jak to že okamžite média seženou desítky psychologů, kteří začnou jak na zavolanou prohlašovat  "Byl duševně nevyrovnaný. Nešťastně zamilován atd." ?  Člověku je z toho na nic, lituji velmi radičů Zdeňka Adamce, a lituji též jeho, musel být hodně citlivý když s ním tento systém udělal tohle. Ale spíš to s ním udělalo to, jak sám napsal, jak je to lidem jedno, jak jsou lhostejní... Je to k pláči.


sazzy
14. 03. 2003
Dát tip
Nevim, já jeho dopis nečetla, jen mi je líto zbytečně zmařeného lidského života, všechny problémy se přece nedaj řešit smrtí. Nevim, ale jeho upálení nějak nedokážu srovnávat s upálením Palacha nebo Zajíce, přece jen žijeme někde jinde než tehdy za doby komunismu ¨na kterej většina nadává (ty starší) ale všichni díky němu vystudovali a měli práci. Zatímco teď se chce, aby se za vějšku platilo. Nějak nerozumim celý týhle době, asi bych měla žít v jiným století. Je to jen můj malej soukromej postřeh, tak jinak nic.

Je parvda, že jeho smrt byla naprosto zbytečná, stejně jako smrt pana Zajíce, Palacha a těch dalších... ale třeba se někdo přece jen zamyslel, a kdyby se tito pánové neupálili, tak by ten dnešní svět byl ještě mnohem horší, co my víme... no ale to bych si raději kupř. koupila rohlík za 2 kačky místo za kačku, kdyby žili... - to byl jen příklad, chci naznačit, že je to hrozné.

S Vesmírnými lidmi nemám nic společného, příjdou mi jako nový Svědci Jehovovi (prej nás spasí bůh jen přesně 130 000, to je dost málo tak proč myslí že zbude na nové příchozí místo, to fakt netuším) a co se čipů týče tak to se mrknu.

Hester
11. 03. 2003
Dát tip
Mám za to, že ti, co nebudou spaseni, mají to místo nedobrovolně uvolnit. Ty letáky byly dost hustý. Malá ukázka: Část lidí pracuje intenzívně na čipovém ovládacím systému všech lidí planety Země. Tento systém v případě realizace bude znamenat úplnou ztrátu těch zbývajících svobod, které lidé nyní mají. Čipy jsou součástí počítačové sítě přes mikrovlny, jako u mobilů. Systém ovládání lidí je budován postupně, aby lidé nekladli odpor...

Hester, dík za ukázku, ani se nemusím dívat na tu stránku.

Hester
08. 03. 2003
Dát tip
no já nevím, jestli je to hrdinství, nebo útěk před realitou... ano, mezi lidmi je mnoho zla, ale: odkazoval se například na stranky vesmirnilide.cz, cipova.totalita a podobně, shodou okolností jsem od nich nedávno dostala nejaký letáky... vážně si myslíte, že tu hrstku z nás, která "žije správně" spasí chytří mimozemšťané a ostatní budeme řízeni čipy, které budeme mít na těle?

michalcz
08. 03. 2003
Dát tip
Máš pravdu, jak snadné je dnes udělat z člověka bázna, z národů zločince (Irák). Už teď je jasné, že za měsíc o tom klukovi nebudeme vědět. A přitom se mě jeho pohnutky dotýkají mnohem více než dnes již zprofanovaná historická smrt Palacha. Jó lidi, nelepšíme se, nelepším se... Hluboce soucítím s rodiči Z.A. i s ním samotným.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru