Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pro boha podoba

16. 05. 2000
0
0
1262
Autor
ergo

teď a tady

pátravé pohledy nahá těla se kroutí z oka jehnědy lezou jak larvy hlavy bez vlasů čtou si z vrásek jsou tu na odchov do nových plástev je to jen umělý málo tě pálí nasere svědomí odbytím dvanáctý asi už upadám kde se to bere bába si stěžuje a zejtra kleje papír jí nestačí na hubu sraček kurník se rozkočí zpod její zadek kurník i hajzl špinavá prdel dnes nemá majzl bábo ty doma se poser keci tě népálí nač ale slova vesnice zdechne jednou bába se z podpory neuživí kolikrát se to ještě zjeví text
B.Ezejmenij
20. 05. 2000
Dát tip

clovrdik
17. 05. 2000
Dát tip
pro Anonyma : nejde o to " mluvit sprostě ", ale občas, když je to účelné, sprosté slovo použít, taky už jsem to v pár básních udělal :-)

Sluníčko
16. 05. 2000
Dát tip
je to k písni? nevim myslim si, že to už trochu nezdravej hardcore, a ani frázování nic moc, ze začátku by něco mohlo bejt, ale od "jsou tu na odchov" upadáš, s tebou ten "text", i nápad, i vtip. Nespíval bych to(snad ani nečetl nahlas před lidma) nejen kvůli tomu, jak moc je to vulgární, a vulgární to je hodně, hodně moc.

clovrdik
16. 05. 2000
Dát tip
hmm, dost expresivní. proti používání sprostých slov celkem nic nemám, když jsou účelná ( ostatně od toího ty slova jsou, aby se používaly, že jo ). úvod mi příjde říznutej dekadencí - " z oka jehnědy lezou jak larvy " - to mi připomíná tak trochu Baudleira ( snad je to on a snad se tak píše - kdyby ne, tak sorry ) a jeho Hnijící mrtvolu. Použít motiv hajzlbáby mi příjde docela originální. Celkově je báseň zajímavá.

Nápad je zajímavý, ale podle mě trochu neobratně zpracovaný, báseň místy zní jak dětská říkačka... Vulgarismy je třeba šetřit, aby neztratily na údernosti a důrazu, jinak silně devalvují, což je pro tento účel škoda.

Lampář
16. 05. 2000
Dát tip
A vecer pujde cepovat pivo Nad Schudky ... ach jo...

Anonym
16. 05. 2000
Dát tip
...přiznam se že už u slova jehnědy sem ztratil niť ale aspoň už nejsem sám kdo tu mluví sprostě...:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru