Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Anděl

12. 04. 2003
6
0
1538
Autor
Xerostomus

Nevhodná pro ženy od 2 let

TAK, ležel vedle ní, zjevně s triumfálními pocity, zjevně v dobré náladě. Ta, o které jde řeč, ležela schoulená na jeho rameni a paradoxně spala, navzdory všem sexuologickým příručkám, podle kterých by měl spát on.


Nicméně neměl myšlenky na sexuology, ale spíš na anděly. Představil si totiž, že je bezpohlavní anděl, který stanul na rozžhavené lávě prýštící z nějakého stratovulkánu (Řekněme v třetihorách v kaldeře dnešních Doupovských hor). Ta představa byla silnější než on. Vyskočil na postel, přehodil přes sebe červenou károvanou deku a hodlal vybít hříšné pokolení lidí ostřím meče, který třímal v ruce. Plamenný meč byl sice jen pomyslný, ale za to velice nebezpečný.


Když zkušeným okem bojovníka přehlédl ten chaos, který vládl v pokoji, připadlo mu, že takhle rozkročen nad ní je Boží Duch, co se vznáší nad vodami, a je tedy na čase stvořit vesmír.


"Budiž stůl!",

"Budiž světlo!",

"Budiž k ničemu!" rezolutní výroky dávaly věcem povstat z ničeho. Týden je dlouhá doba na to, aby ho promarnil stvořením - zvládl to za 5 minut.


"Je na čase stvořit člověka." pomyslel si, když se podíval na tu, která vůbec neobdivovala jeho stvořitelskou aktivitu, a dál si odvíjela svá spánková vřetena.

 

"Učiňme to nyní opačně! Nejprve stvoříme ženu pak člověka." zamyslel se.

"Nebo napřed stvoříme Bohyni!" usoudil, když si prohlížel její tělo.


"Budiž Bohyně!" ukázal na ní plamenným mečem.


Nic.


"Hm, patrně potřebuje oživit. Jak se oživují Bohyně? Toť otázka pro Stvořitele. V Bibli Bůh oživuje Adama tím, že mu do nozder vdechuje život..."

 

To se mu nechtělo, jednak mu to připadalo málo důstojné a kromě toho musel by se ohybat.


"Potřebuje nakopnout! Jistě! Bohyně se obživují tím, že je kopneme do zadku!" - Spásná myšlenka. Už ji má, už ji zkouší.


"Žena je jako motorka, aby jela, musí se nakopnout."


Nic.


Bohyně na jeho resuscitační zákroky nereagovala. Asi to považovala za další z jeho ztřeštěných nápadů, nebo snad za nějakou erotickou praktiku nebo co?!


"Nevděčnice!"


Padlý anděl slezl z rozžhavené lávy, obul si papuče a šel se napít čaje.


V hlavě mu stále dál duněla stará námořnická píseň, kterou hřímali v pararelních kvintách opilí Archetypové. Už chápete? Přece právě oni jsou odpovědni za jeho nespavost a vysvětlují celý náš příběh!


Kick her and shake her and try to wake up,
Kick her and shake her and try to wake up,
Kick her and shake her and try to wake up,
Early in the morning.


PS. Vím, co asi chcete namítnout. Ale uvědomme si, že tu píseň jsem nezpíval ani já, ani on, nýbrž zmínění Archetypové. Z první sloky to poznat nejde a možná, že je tedy popletl refrén, který je právě v tom ženském rodě. Ale kdo ví?


Hurray and up she raises,
Hurray and up she raises,
Hurray and up she raises,
Early in the morning.


JanaFerina
25. 02. 2005
Dát tip
Mě připadá, že se lidé nudí a tak vymýšlí blbiny. Promin nejak se mi nelíbí, že do toho strkáš sexualitu. Dalo by se to stvoření světa napsat i bez ní. Nápad jsi měl dobrej, ale dnes všichni do svých děl píšou sexualní podtexty a myslí si, že je to jejich dílo o to pestřejší a originálnější - není právě tento zásah ubírá dílu na kvalitě.

Katčenka
25. 05. 2003
Dát tip
Hrozne me pobavilo to "bohyne" a motorka se taky musi nejdriv nakopnout :-) je to supr,tip :)

Xerostomus
25. 05. 2003
Dát tip
dekuji dekuji :-)

StvN
24. 05. 2003
Dát tip
Má to něco do sebe. Teda představa, že jsem bezpohlavní anděl a stojím někde na kaldeře dnešních Doupovských hor, no, to by mě nenapadlo.

Xerostomus
24. 05. 2003
Dát tip
"Teda představa, že jsem bezpohlavní anděl a stojím někde na kaldeře dnešních Doupovských hor, no, to by mě nenapadlo" - za to muze skola... Doupovske hory je byvaly stratovulkan, vyhlasla sopka. Lepsi je myslim dat konkretni priklad, nez napsat, ze stal nekde v naky sopce... :-)

StvN
24. 05. 2003
Dát tip
To je určitě lepší, mě se líbí, že je to originální.

Xerostomus
24. 05. 2003
Dát tip
diky, ono je to blaznivy. Napadlo me to jako dobry ftip v autobuse, ale ten konec jsem vymyslel az v Nemecku, kdyz jsem si zpival tu pisen a porad jsem nechapal, proc tam je "she".

StvN
24. 05. 2003
Dát tip
A nepřeslechl ses jenom?

Xerostomus
24. 05. 2003
Dát tip
myslim, ze ne, to se totiz nevztahuje k tomu drunken sailor, ale k plachte - sail, ktera zrejme driv byvala zenskeho rodu. Tedy to byla pisen, kterou si zpivali namornici, kdyz vytahovali plachu - up she raises. mne se to zase hodilo na to vstavani holky. To jsou takovy ty obsesivni melodie, ktery nam furt bezi hlavou a my nevime proc ani nejdou z ty hlavy vyhodit a dost casto jsou tematicky k tomu, co zrovna prozivame.

:o) Vyvedené... vypečené. .o) *

Xerostomus
13. 04. 2003
Dát tip
diky diky diky. Ja píšu jen vyjímečně, tak jsem rád, že se vám to libilo. :-)

VT
13. 04. 2003
Dát tip
.. určitě se těšíme na další dílo ..

fungus2
12. 04. 2003
Dát tip
Hm. Dobré. trošku svérazné, ale zdařilé. TIP

huuuuustyyyy...libi. a to mi je vic nez 2 a sem pohlavi zenskeho:o) Tip

Kandelabr
12. 04. 2003
Dát tip
teda, docela jsem se pobavil :) fajn, fajn. jen nemám nějak nic moc k hlubšímu kritizování. každopádne tip a jsem zvědav na další...

Wopi
12. 04. 2003
Dát tip
zajímavé

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru