Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rabbit in your Head

25. 04. 2003
4
0
1415
Autor
PrizraK

Běhající, otravující, depresivní bílí králík v hlavě. Pořád naň myslíš, pořád tam je a nedá pokoje. Skrze ušní boltec občas prosvítává i světlo co „šajnuje“ zezadu a ani ho nevnímáš. Živí se tvým strachem z neznáma.

Zkroucená postava se drala poledním New Yorkem. Nikoho z kolemjdoucích nezajímala jeho sveřepá bolest zasahující až do samého nekonečna jeho mozku. Vystřelující z nejzazších koutů podvědomí až po okraj zorniček, které pomalinku krvácely. Oslepen valícím se hnisem a krví nemohl pranic dělat proti neustálému klopýtání a narážení, jak do lidí, tak do předmětů na rušné ulici. Popelnice, lampy, semafory, zahradní restaurace. Nevidět a jít kamsi naslepo, prosit čerstvě ukousnutým jazykem o pomoc, když Vás spaluje devětatřicetistupňová horečka. Jediná navigace je čich a sluch, ovšem omezený řevem sbíječky, uprostřed nekonečné zácpy aut, co pořád jen troubí. Pramalá šance se dostat kamkoli. Cosi se změnilo, už není slyšet jak dělníci rozbíjejí beton hroznými hlučnými monstry. Ani auta už netroubí. Do ničeho nenaráží.

 

„Tu novou sekretářku musím dostat do postele. Hehe, zítra !“

„Nemám zaplacený nájem, to bude zase doma mazec.“

„Rozsekám ho na kousky, a pak mu znásilním ženu. Neměl si začínat.“

„Sto padesát dolarů za iontový nápoj ? Není to málo, ale snad se to vyplatí, když ne, vrátím ho.“

„Sehnat tak tu poslední kartu do sbírky.“

„Kde jsi zlato, proč jsi mě nechala ?“

„Stokrát jsem jí to říkala, ale ne muselo to zase být po jejím.“

„Jsem konečně šťastný, zase miluji.“

„Zavolejte někdo sanitu asi dostanu infarkt.“

„Mluvíte někdo jinak než anglicky ? Jsem turista !!! Sakra jsem v háji ten hotel nenajdu.“

„Už jsem tam měl být. Sakra ta bude řádit.“

„Píchat, píchat, píchat .. sakra já chci píchat. Jdu domů.“

„Čtyři pizzy a ještě si dal desert, to je ale tlustý, nenažraný prase, ale co je to šéf, stejně se s ním budu muset vyspat, abych se protáhla na ředitelku sekce.“

 

„This is Rabbit in your Head.“

 

Saniťáci, hasiči a policisté odklízejí nechutně zavánějící podivně zkroucené tělo muže. Jeden z přítomných … strážník McFee se na chviličku zastavil a koukal do boční uličky. V odpadcích, zvratcích, výkalech a vracích spálených aut se tulil v koutě malý bílý králík. Zvedl ho, koukl na něj a pak ho naložil do svého vozu. Nastartoval, šlápl na plyn a přesně v tom okamžiku se z hlavní ulice vyřítil nákladní automobil. Ten muž neměl šanci. Tělo jakoby potřené bílou barvou a roztrhané po celém zbytku jeho káry. Z pod kouřícího šrotu náhle, zcela v pořádku vyhopkal malý bílý králík.

 

„This is Rabbit in your World.“

 

„Dvě dávky Valia a ještě týden na samotce.“

 

Skrze, z jedné strany zapocené a z druhé strany orosené, okno přitančil sluneční paprsek. Dopadl přesně na oholenou hlavu 345-5255. Prosvítal přes ušní boltec, aniž by to vnímala. Nepřítomný pohled, tiky v oku, a slina pomalinku tekoucí z jejich úst skvěle vyjadřovala její totální stav.


Hele, že ty máš něco proti králíčkům??? Druhej odstaveček je možná zbytečně dlouhej, všechny ty věty, které se lidem běžně honěj v hlavě. Všichni je známe, všichni je máme. Ale pro ty neobdařené je vlastně dobře že tady jsou! :o)

Kandelabr
26. 04. 2003
Dát tip
jsem se nějak moc nechytnul...(a přímá řeč typu:Kde jsi zlato, proč jsi mě nechala apod šustí papírem...)

cvok
25. 04. 2003
Dát tip
je to vyborne *

fungus2
25. 04. 2003
Dát tip
Tak to je podařené. TIP

Fagus
25. 04. 2003
Dát tip
S výjimkou druhého odstavce, který mne velmi zaujal svojí živostí a svižností, jsem si připadal jako v blázinci, kde každý říká něco jiného. Je to jen můj názor, jistě se najdou inteligentnější, kteří to bezvýhradně pochopí - i v souvislostech. Já ne. Přesto dávám tip - téměř se ti podařilo mne zblbnout !

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru