Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prstýnek Nikoly

05. 05. 2003
9
0
2259
Autor
Bernadeta

...

nosil jsem do školy

prstýnek Nikoly

nebyla šťastná ze mě

 

prstýnek pro vílu

bez perel safírů

vydala černá země

 

Nikola věděla

tohle se nedělá

prstýnky třeba vracet

 

když vílá zmámená

nenajde ramena

na louce dá si dvacet

 

dál nosím u sebe

kov který nezebe

prstýnek srdce mého

 

Nikola opilá

vílu dnes zabila

já nedělám nic zlého

 

já nedělám nic zlého


Jeanne
29. 05. 2003
Dát tip
zazpívej..tip

Bernadeta
15. 05. 2003
Dát tip
Pak tedy stárnu velmi intenzívně, poslední dobou slzím dojetím příliš často...

No, neni to krásný, když je člověk starej?! :-)))))

UfoTofu
14. 05. 2003
Dát tip
To je krásný a ta 4. sloka, no to je úplně, no no šak víš co:-)*

rainman
14. 05. 2003
Dát tip
čekanko_učekaná (až teď jsem se dostal k odpovědi), všechny panny jsou přeci krásný :-))) (ale nejlepší jsou ryby !!!)

Myslíš, že i ryby maj svoje horoskopy? :-)))))

Bernadeta
14. 05. 2003
Dát tip
No, třeba ryba na černo nebo na modro :-))) Teď jsem v Třeboni na Anifestu koukala na epizodu z pohádek Pojďte pane, budeme si hrát a tam se praví, že každá ryba, která se smutně dívá, i když je třeba už pečená, je ve skutečnosti zakletá princezna :-0

jéééééééééééé.........já včera zase koukala na Křemílka a Vochomůrku, jak zachraňovali sněhovou vločku a tak mi přišlo líto, že jsou tyhle naše krásný hladivý pohádky už nějak okrajový.

Bernadeta
14. 05. 2003
Dát tip
Ale depak okrajový, spíš okrajkový :-))) Vstávej semínko holala, bude z tebe fiala..... to je klasika, neboj Čekanko, to nás přežije!

a víš, že díky tomuhle vstávejsemínku jsem věděla v milionářovi, jak je latinsky divizna????? VERBASCUM!!!!! :-))))) Já doufám, že nás přežijou, v poslední době u nich slzim dojetím, je to tim, že stárnu?

Na mě z toho dýchla rytmika jako od Jiřího Suchého, kterého mám dost rád. Tohle je prostinké, na nic si nehraje....tip i za následnou diskusičku....jdu ti napsat, a.

Bernadeta
08. 05. 2003
Dát tip
Ten prstýnek se ztratil. Tak. Co teď? Poslední sloka písničky už tím pádem neplatí, Nikola je naštvaná, víla někde rukama nohama blázní na louce a co já? V sobotu si dám asi brigádu a budu prohledávat třeboňská luka. Jinak nevím. Obávám se, že tam najdu jenom tu ukojenou nebo ještě neukojenou vílu :-)))

zavolej na pomoc mravence a holuby :-)

Bernadeta
08. 05. 2003
Dát tip
Mravenci! Holuby! :-)

no...přišli?????

Bernadeta
08. 05. 2003
Dát tip
Jé, špatně, pátým pádem voláme, Mravenci, holubi!!!!!

Bernadeta
08. 05. 2003
Dát tip
Nepřišli, asi mají schůzi eróhá :-(

to je mi líto, ryba ti nepomůže :-))))) pokud nebude zlatá :-)))

rainman
06. 05. 2003
Dát tip
ach vy panny, s váma si člověk užije...kór když má doma dvě : syna a tchyni :-x

rainman: A kterou máš radši??? :-)))))

Albireo
06. 05. 2003
Dát tip
čekanka :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Albi: ráda jsem tě pobavila :-)))

Stevenson
06. 05. 2003
Dát tip
jako vzdy..T a melodii jsem si i nasel.-) na tre louce, bylal-0 tak zmamena, jak se nazbmnacuje dalew.. by mohla jeste neco.. s povedenym rymem.. misto tech dvaceti..-) (No Offence)..-)

Stevenson
06. 05. 2003
Dát tip
jako vzdy..T a melodii jsem si i nasel.-) na tre louce, bylal-0 tak zmamena, jak se naznacuje dale.. by mohla jeste neco.. s povedenym rymem.. misto tech dvaceti..-) (No Offence)..-) BTW nespouhlasim UPLNE s ALBI.. kdyz se neco libi.. asi se to i chape..terba jinak.. nebo nechapave..-)

Bernadeta
06. 05. 2003
Dát tip
Steve: Vy chlapi jste fakt hrozní, co zase mám udělat, napsat další sloky o tom, jak zmámená víla na louce /před tím, než padne mrtva/ hraje si se svým tělem vílím? Nebo vám křivdím, nebo se mýlím??? Anebo jakože Nikole, dřív než se opila, že by se jí ta víla líbíla???

jo, to by se líbilo i mně :-)))))

Bernadeta
06. 05. 2003
Dát tip
A co Čekanko, co by se Ti tak konkrétně líbilo? (Abych věděla, jak začít :-)...... vy mě fakt inspirujete, jenže já jsem tu vílu zabila, tak jak tam mám teďka vecpat masturbaci a lesbickou lásku, vy chytráci :-))))))))) /ne, ne, nekro ne!/

No, nemusí bejt mrtvá, nepamatuješ na Dallas??? :-)

Bernadeta
06. 05. 2003
Dát tip
Na Dallas nekoukám........ já znám jedině dallas - nedallas? :-)

Stevenson
06. 05. 2003
Dát tip
ale neee.-)_)vzdyt jsem ti dal TIP..-)

tak, přesně tak, musí mi to plynout, jako písnička :-)

Albireo
05. 05. 2003
Dát tip
Plyne to opravdu pěkně - a rychle jako bystřina. Přímo k tipu. Čekanko, mně se líbí spousta básní, které jsem nepochopil. Básně nejsou matematická věta, aby se musely chápat.

Bernadeta
05. 05. 2003
Dát tip
Albi: tak teď jsi mě dostal...... právě ve chvíli, kdy jsem se rozhodla, že to dílo je hnusný, že se mi nelíbí a že ho uničtožím, tak v té chvíli mi tu přibyla Tvoje kritika a Tip a už je mi to líto mazat :-)))

Bernadeta
05. 05. 2003
Dát tip
Tak jsem šla do úpravy děl a chtěla jsem aspoň spravit to vílá na víla, ale nějak se mi to nepodařilo, nevím proč, tak teda bude vílááá...

Albi: No ano, ale musim vědět, že to nepotřebuju chápat, že to je prostě takovej zamtek schválně, když v tom mám něco hledat a nenacházim to tam, tak se mi to nelíbí, já jsem panna, perfektcionistka, potřebuju mít jasno, víš :-) Bernadeta: Jen neřikej, udělala jsi tu vílů schválně a zapomněla jsi, proč! :-)))

guy
05. 05. 2003
Dát tip
vílání na louce opít se mohouce v slaměným klobouce

Bernadeta
05. 05. 2003
Dát tip
Čekanko, já jsem taky panna perfekcionistka a potřebuju mít jasno a v tomto případě jasno mám, protože ten popěvek je o mým vlastním zmatku v duši, o víle na louce, která zoufale čeká, až nakonec padne mrtvá a o jednom prstýnku, který s tím zdánlivě nemá vůbec nic společného, který patří kámošce mýho syna, která se jmenuje Nikola... ten prstýnek je hrozně zvláštní, má nějakou magickou sílu, protože si ho furt předáváme z prstu na prst a pořád ho té Nikole nevracíme...... takže pro mě osobně je to spojení několika různých dějů dohromady, ale pro vás asi jenom guláš....... :-)

to nevadí, panno, je to laskavý a milý :-)

čtu to pořád dokola a sice jsem to asi nepochopila, ale přesto je to nádherný! To teda taky nechápu, když něčemu nerozumim, jak se mi to může líbit? No, líbí! :-)*

Bernadeta
04. 05. 2003
Dát tip
Víš, čekanko, já nevím, já jsem cosi chtěla vyjádřit, ale podařilo se mi to, koukám, tak zmateně, že na to sama čumím jako jelen :-) Přesto děkuji..... no, já taky občas tipuju dílka, kterým moc nerozumím, a sice tehdy, když mi hezky zní, když mne nutí je přečíst znovu, když jsou melodická...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru