Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O haiku měsíce dubna: Výsledky!!!

12. 05. 2003
1
0
2324
Autor
Radost

POZOR! Na úvod vyhlašování chci upozornit všechny autory květnových haiku, že pokud budou své výtvory chtít zařadit do soutěže, musí je přihlásit formou zprávy pro mě. Jelikož se zatím přihlásilo pouze jedno dílo, trochu mě to znervózňuje. Účelem tohoto opatření bylo samozřejmě snížit počet děl v soutěži, ale takhle radikálně probůh ne! Počítají se samozřejmě jen díla napsaná a přihlášená v květnu.


A teď už ty výsledky:

Ukázalo se, že omezení ve výběru na jednu a podobná kvalita přihlášených haiku způsobila velice vyrovnané výsledky.
Na prvním místě se umístily díla
Nevděk
a
Pláč
obě od autora Quarryman obě shodně se čtyřmi hlasy. Autorovi tímto upřímně gratuluji.
V těsném závěsu se dvěmi hlasy jsou
Pampelišky (Stínovlas)
Haiku o dešti (Quarryman)
Březen (Petula)
První pampeliška (rainman)
Haiku o dubnu (houba)

a ocenění od jednoho hlasujícího dostaly díla:
Měsíc (elijot)
Studené jaro (Toyen)
Jarní radosti (DemonicForce)

Děkuji všem zúčastněným, že přihlásili své texty a všem jednadvaceti hlasujícím za jejich hlasy. A na závěr všetečnou otázku, ke které se prosím, jako účastníci soutěže, vyjádřete:
Co si myslíte o novém konceptu soutěže, tzn. menší počet děl a hlasování pouze pro jedno dílo? Vyhovuje Vám to, nebo máte nějakou lepší, podnětnější představu? Přejete si nějakou změnu?
A na závěr ještě jednou gratulaci vítězi a pobídku všem autorům haiku, aby přihlásili svá květnová dílka do nového kola soutěže (viz prolog)
Radost
aRmida
14. 05. 2003
Dát tip
ad pravidla: do soutěže jen přihlášená haiku, možnost vybrat 1-3 haiku, v případě, že někdo vybere jen jedno, dává mu 3 body, když vybere dvě, dává prvnímu 3 a druhému 2, když vybere tři, dává prvnímu 3, druhému 2 a třetímu 1 bod.

Polárka
13. 05. 2003
Dát tip
Gratuluji vítězi a ctím "poražené".:-) Méně děl je lepší, tedy... dle mého názoru.:-) Hodnocení 1-3 se může hodit a to zvláště v případě, že si nemohu jednoznačně vybrat. V případě zaujetí a pochopené kvality...je to snadné a stačí první místo. To odstupňované hodnocení beru jako určitou pomocnou pojistku.:-))

Radost
12. 05. 2003
Dát tip
avi

Wopi
12. 05. 2003
Dát tip
No, takhle je to sice přehlednější, ale je jich zas dost málo. Co kdyby mohli do soutěže nominovat kromě autorů i členové klubu haiku? A nejvíc by se mi líbil systém 3b., 2b., 1b. Když nejsou desítky děl, dalo by se to spočítat (kdyžtak nabízím pomoc), ale bylo by to spravedlivější. Vysvětlím na příkladě. Bude deset děl, jedno superskvělý, druhý skvělý a osm slabých. Tohle dá možnost tomu skvělému dosáhnout na druhou příčku. Systém jediného bodu způsobuje, že superskvělé přitáhne hlasy a skvělé ostrouhá.

Wiki
12. 05. 2003
Dát tip
gratuluju :-)

Rowenna
12. 05. 2003
Dát tip
Gratuluji vítězům. A taky bych se přimlouvala za výběr tří děl. :-))

mník
12. 05. 2003
Dát tip
Já jsem se nikdy dříve neúčastnil ani nebodoval, takže nemůžu srovnávat. Měl jsem ale velmi těžké dilema, které by řešil Wopiho návrh. Jo, a taky gratuluju :o)

Albireo
12. 05. 2003
Dát tip
Vítězi 3apůlkrát hurá hurá hurá hu! Jsem také pro hlasování pro 3 díla, ať už systém 3+2+1 bod, nebo po 1 bodu. Myslím, že stačí to omezení jen na haiku výslovně do soutěže autory přihlášená. Stav, kdy vítěze určí jen 4 hlasy, určitě není ideální, ale to není na organizátorovi, leč na nás ostatních.

Stínovlas
12. 05. 2003
Dát tip
Quarrymane gratuluji! :o) Já jsem pro bodování 3 děl, líbí se mi systém bodů, který navrhuje Wopi. Jsem taky pro omezení na haiku výslovně přihlášená.

houba
12. 05. 2003
Dát tip
gratuluju ! a co se týká soutěže, málo děl je asi lepší, přehlednější, ale jsem také pro to, aby bylo možné bodovat 3 vybrané haiku systémem 3 body - 1.místo, 2 body - 2.místo, 1 bod - 3.místo dík.

Marthin
12. 05. 2003
Dát tip
Též gratulace Quarrymanovi a taky bych se přimlouval za bodování jak ho přednesl Albi... Jináč si musím postěžovat na malou informovanost o změnách pravidel soutěže..

mník
12. 05. 2003
Dát tip
Proč malou informovanost? Bylo to napsané přímo ve vyhlášení soutěže a natolik jasně, že i ryba to pochopila... :o)

Marthin
12. 05. 2003
Dát tip
Taky to mohlo být posláno zprávou členům klubu..:-)

Quarryman
12. 05. 2003
Dát tip
Děkuji všem za gratulace. Cením si vaší přízně. Fakt díky. Jsem taky za systém 3-2-1, vypadá to, že by to mohlo projít. Tak vám všem přeji krásné dny plné haiku :) S pozdravem Quarryman

mník
12. 05. 2003
Dát tip
To jako vodní živočich a ještě k tomu nečlen klubu nemohu posoudit :-)))

Marthin
12. 05. 2003
Dát tip
Mě totiž jaksi nepřišlo avízo o vyhlášení soutěže..:-) No ništ, necháme to plavat, ne?;-)

mník
12. 05. 2003
Dát tip
No jasně :o)   

mník
12. 05. 2003
Dát tip

Wiki
12. 05. 2003
Dát tip
systém 3-2-1 by mohl být dobrý, dalo by se víc odlišovat :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru