Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

E

Výběr: Print
05. 05. 1999
0
0
1670
Autor
Phil

Od jisté doby vášnivě bojuju proti obecně zafixovaným předsudkům a bludům, které rozšiřují lidé buď účelově, nebo z hlouposti či neznalosti.

Mateš svou hořkostí

Když pod jazykem trpíš

Cítím jak se ztrácíš

V labyrintu mého těla

A rozsvěcíš tisíce světel

A tisíce doteků

 

Vstup do mých myšlenek

Vejdi do mého šílenství

A dej mu znovu smysl

Roztrhej mi tělo

Tancem vyjících šamanů

Vyválej mě v bažině

Páchnoucího sebepoznání

Vyšli tisíce otázek

Přines miliony odpovědí

Vstup do mých myšlenek

Vejdi do mého života

A dej mu znovu smysl


Print
20. 12. 2000
Dát tip
A ještě! *!

Saxanka
06. 05. 2000
Dát tip
..ůůůů....

Merle
11. 05. 1999
Dát tip
Možná je bezpečná, možná ti něco dává, možná i smysl. Je to s drogou hezký? S holkou to možná není stejně dobrý, nemůžeš ji mít, kdykoliv máš chuť, není tak všestraně příjemná a zakrývající to ošklivý, není bezpečná. A hlavně holka nejsi TY, je to někdo jinej, někdo cizí. Musíš se snažit, musíš se přizpůsobit, musíš dávat a ne jen brát.
Tolik jedno přiblý přirovnání nepřirovnatelnýho.

No jo, jsem vůl, já to "E" nikdy neviděl napsaný, tak jsem se tu retardoval. Z jiného pohledu - stále dobrý.

Tanizaki
10. 05. 1999
Dát tip
Phile, myslím, že to vysvětlení ani nebylo tak nutné. Je to opravdu básnička, která působí neomylně přesně tam, kde má. Napadá mě cosi o dokonalosti, ale to je opět jenom jedno z mnoha mnoha slov ... takže jen doufám ba prosím ... zas něco pošli.... nezáleží o čem, ale jak... jak to říkáš... a taky co ...jsem ráda, že na to nezapomínáš...

Merle
06. 05. 1999
Dát tip
Každý člověk má předsudky, jen něčí jsou silnější, nebo jich má víc. Šlo by to konkrétněji? Jinak ta básnička (ikdyž mi nepřipadá, že by nějak stírala předsudky) je celkem dobrá (z mý ho pohledu).

Tak sebepoznání ti páchne...sneseš trochu pochvalného pajcu zvenku? ....Phile, dost dobrý. Podobně jako Merlemu mi asi něco uniklo, ale rád píšu, že báseň se mi tu zdá lepší prologu.

Drogy mají něco do sebe. Při klinické smrti prý mozek pracuje na 60%. To musí být teprve sebepoznání.

Phil
06. 05. 1999
Dát tip
Vysvětlení prologu - myslel jsem předsudky týkající se drog (E - která například je rozhodně méně škodlivá než alkohol). Píšu o droze hezky a pravdivě popisuju příznaky, což se obecně, například v médiích, neděje, hlavně díky alkoholovým koncernům (teda nic proti alkoholu, to ne)- tak to máme to stírání. To jen tak, na vysvětlenou.

Print
05. 05. 1999
Dát tip
Phile!!! To myslíš fakt vážně?! Jestli ano, jsem tady!!! Vejdu do tvého života, ale nevím, zdali mám na to, abych mu dal smysl... Zkus to!
Je to moc hezká báseň!!! Moc!!!:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru