Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vin(n)a

24. 06. 2003
9
0
2608
Autor
Perchta

Zuzanóó (zpíval Valdemar Matuška)

 

   Zuzana je studentka malého gymnázia, každý jí má rád, všichni kluci jsou její kamarádi. Jednoho má ráda trochu víc, ale ti ostatní si odhlasují, že si s ní nesmí začít, protože jak by k tomu přišli oni. I na velkém gymnáziu má Zuzana svého obdivovatele. Je to její spolužák ze základky Roman. Roman má dva kamarády, Maxe a Aleše, a donutí je silou své výmluvnosti, aby s ním chodili každý den po škole dívat se na Zuzanu. Zuzana má velký kozy. Když ji Max poprvé uvidí, řekne si, že už v životě nebude milovat jinou ženu. Maxovi se o takové ženě kdysi zdálo, byly mu čtyři roky, celou dobu ji hledal a už přestával věřit, že ji ještě potká. Teď je mu 15 a půl a ví, že je konec, že už je vlastně mrtev, našel ji, ale nebude nikdy jeho, je to holka jeho kamaráda. Zbývá mu jenom to nějak dožít, spát s těmi ostatními a myslet při tom na ni. Když Zuzanu uvidí Aleš, má jedinou touhu: zdeptat ji, zadupat ji do země, pošpinit ji, znásilnit, mučit, zabít. Aleš má problém se ženami, který se táhne už od školky: tehdy zjistil, že holky nemaj pindíka a od té doby je považuje za méněcenné. Když mu bylo deset, potkal Zuzanu na koupališti, hráli si ve vodě s matrací, náhle jí tak hrubě sáhl do rozkroku, že si Zuzana tu bolest pamatuje dodnes.

   Tři roky každý den, za každého počasí, se kluci choděj dívat na Zuzanu. Roman mezitím chodí s Bárou ze základky, připomíná mu totiž Zuzanu, taky má velký kozy. Aleš chodí s Monikou ze třídy. Monika je kamarádka Zuzaniný spolužačky Anny, ale Max o tom nemá ani tušení. Anna se seznámí s Maxem, choděj spolu, ale Max jí řekne, že je panic a zase se rozejdou. Uplyne jeden rok a Max a Zuzana se stanou spolužáky na vysoké škole, ale Max Zuzanu nepozná. Je to jeho nejmilejší kamarádka, spí se všema ostatníma, ale s ní ne, nechce jí ublížit a lásku pro ni nemá, miluje přece tamtu Zuzanu.

   Po dvaceti letech je Anna vdaná, Max ženatý, oba mají pohodové partnery. Anna přemluví Maxe, ať za ní přijede, že mu potřebuje něco důležitého říct. Jdou do hotelu a vyspěj se spolu, trvá to asi půl roku, Maxe to baví čím dál míň. Na poslední schůzce mu Anna řekne, že je kamarádka jeho spolužačky Zuzany z vysoké školy. Max už se s ní nevyspí a už za ní nikdy nepřijede.

   Po dalších pěti letech zjistí Max, že Zuzana z malého gymplu a Zuzana z vysoké školy je ta samá. Nemůže to pochopit, proč ji Anna tak hnusně zradila, když přece věděla, že se milují.

„Zradila jsi ji“, říká Max, „byla to tvoje nejlepší kamarádka. Proč jsi jí to nikdy neřekla?“

„Chtěla jsem ti to říct někdy při sexu, ale nešlo to, ty jsi se tvářil vždycky tak vážně.“

„A proč jsi podváděla manžela? Řekni mu to, že jsme spolu spali. Jestli mu to neřekneš do zítřka, tak mu to řeknu sám, zítra večer zavolám k vám domů.“

"A jak to poznáš, že to ví?"

"Ať mi zavolá."

„To je krutý, smiluj se.“

„Řekni mu to, potřebuju na to přijít, proč jsi jí to nikdy neřekla.“

„Rozvede se se mnou.“

„Patří ti to, zachovala jsi se hnusně ke svoji nejlepší kamarádce.“

„Tak já ti to teda řeknu, Monika chodila s Alešem a Aleš mi řek, že když to řeknu Zuzaně, že za ní všichni tři chodíte, tak že ji znásilní. Monika se s ním kvůli tomu rozešla.“

   Maxe jako když opaří, volá Monice, volá Alešovi. Aleš se vymlouvá, že to tak nemyslel.

„Věděli jste to, věděli jste to celou dobu, že s ní chodim na vysokou, nejsi můj kámoš. Já si ji doopravdy vezmu.“

„Já už jsem to pochopil,“ říká Aleš, „před půl rokem jsme se dohodli s Romanem, že uděláme všechno, abychom ti v tom zabránili, ale už jsme to pochopili, že se nám to asi nepodaří.“

„Už to dlouho nevydržim,“ říká ještě Max, „ukradnu ji panu Novákovi.“

„Zuzana je paní Nováková?“ vyděsí se Aleš, „Je to důležitej člověk, znám ho. Nikdo se mnou nebude mluvit, až se rozkřikne, že jsem chtěl znásilnit jeho ženu.“

„Já mu to řeknu,“ říká Max.

„On mě zabije.“

„No myslim že jo. On se nezdá, ale je to kovářskej synek.“

 


Kolben
01. 08. 2003
Dát tip
Bezva jako vždy, jsem ukojen...teda alespoň čtenářsky:-)))))*

Perchta
01. 08. 2003
Dát tip
Děkuju ti :-o)))

Carrie
27. 06. 2003
Dát tip
a napíše Perchta o tom neexistujícím dopise povídku??? ;o)))

Perchta
27. 06. 2003
Dát tip
Carrie, já eště nevim, záleží, jestli mi přibude k tomu nějaký materiál, jen tak samotný je to málo.

T_O_M_
27. 06. 2003
Dát tip
kam se hrabou telenovely mám z toho v hlavě pěknej kolotoč

Perchta
27. 06. 2003
Dát tip
Tak, tak, tak sem to přesně myslela. :-))

Carrie
26. 06. 2003
Dát tip
„Už to dlouho nevydržim,“ říká ještě Max, „ukradnu ji panu Novákovi.“ to je slovo chlapa!!!! :o))))))

Astra
26. 06. 2003
Dát tip
Sorry, ale tohle neučtu. Moc náročné na faktografii.

Perchta
26. 06. 2003
Dát tip
Carrie, no jo, lidi toho nakecaj, zvláště Max... Včera například sliboval kamarádovi, že napíše Zuzaně milý dopis, hned ráno, prý se na to chystá už půl roku. :-DDDDDDDDD Astro, no to mě tedy mrzí, húúúúúúúúúúúúúú. Nebo bééééééé??

Astra
26. 06. 2003
Dát tip
Přečti si Fionku a nebreč...:-) nebo :-( ?

Perchta
26. 06. 2003
Dát tip
Kterou Fionku, tedy co od ní? Píše o tom samym jako já?

Astra
26. 06. 2003
Dát tip
Poslední Temno. Asi nepíše. A je to důležité? To pak můžeš číst jen sebe, ne?

Perchta
26. 06. 2003
Dát tip
Tak jsem si to přečetla, píše dobře, moc dobře. Někoho čtu, někoho nečtu, nejradši čtu sebe, můžu tomu totiž věřit nejvíc :-)) Dík za tip na Fionku, tvůj první komentář nyní ještě záhadnější.

Rowenna
25. 06. 2003
Dát tip
Perchto. :-)) Jak ty to píšeš? Teď nám vysvětlíš Maxe, Zuzanu, Aleše. Že neuhodneš, který detail mě nejvíc zaujal? Zuzana s Alešem v bazénu. Tak takhle ses s tím vyrovnala? :-)))

Žíně
25. 06. 2003
Dát tip
První půlka bylo shrnutí toho, co jsme již všichni znali z předchozích dílek (i když pěkné shrnutí), tak jsem si říkal, kde je posun. A pak přišla druhá půlka. Jásám, tancuji a směji se, Perchtičko, opět geniální.

Humble
25. 06. 2003
Dát tip
Oblíbený styl, oblíbené téma - tipuji :o)

Perchta
25. 06. 2003
Dát tip
Moji čtenáři! Ach! Žeru vás. Rowenno, teď zase já nechápu tebe, přece nedělám nic, ale vůbec nic jinýho, než že vysvětluju Zuzanu, Maxe, Aleše a ty další. A ty, Vašino, jsi můj nejmilejší kritik, ty sám jsi mi sem spáchal 4 kritiky, no to je radost, a pozor, zase píšu, v autobuse, v tramvaji, asi si to dneska vezmu i do postele... Žíně, Humble, děkuji, Žíně, no jasně, že sem geniální a kdo mě může číst, to je šťastnej čtenář!!

Lukri
25. 06. 2003
Dát tip
:o)))))) tip

Rowenna
25. 06. 2003
Dát tip
No jo, Perchto, ale chronologicky tak nějak převráceně. :-))

Humble
25. 06. 2003
Dát tip
Není zač - pěkně se nám celá sága vybarvuje. Max je praštěnej, jak tu ženskou mohl probůh nepoznat??? :o)

Humble
25. 06. 2003
Dát tip
Pochopitelně že jsem, nebo o tom snad pochybuješ??? Právě proto Perchtiny hrdiny žeru, pardon, jím :o)

Humble
25. 06. 2003
Dát tip
Všichni jsme Gogo :o)

Marthin
24. 06. 2003
Dát tip
Pěkná rekapitulace..pomalu se dostávám do obrazu..:-)

Perchta
24. 06. 2003
Dát tip
Díky, mám radost.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru