Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Útočícím

16. 07. 2003
1
0
1888
Autor
Kodynie

Útočícím

 

Stůj!

Kdo tam?

Co chceš?

Kam jdeš?

 

Sem nechoď!

Kde ses tu vzal?

Se mnou by ses pral?

Jdi o dům dál!

 

Ticho a klid,

kde jen je teď,

ticho a klid

měla bych hned.

 

Hajej, dadej,

provokatére malej.


Kodynie
04. 12. 2003
Dát tip
Už jsem se naučila smajlíkovat i já a tohle jsem psala v jedné slabé chvíli, ale už je to pryč. ;-)

Valeriee
03. 12. 2003
Dát tip
je to fakt divne, ale ostatni se mi moc libi ... A smailiky jsou pryma :0)

Musil
29. 08. 2003
Dát tip
Vůbec nechápu, proč je tohle v -básních epických-, jaká je v tom epika? Při několikerém čtení jsem ji neobjevil. Ale ani nic jiného. Je to velmi neobratné, o ničem, proti ničemu. Je mi líto.

j_i_r_i_k
26. 07. 2003
Dát tip
Aha, problém s různými klávesnicemi... No, tak pro to řešení nemam, tož zůstaň nesmajlíkovací, no :)...

Drago
23. 07. 2003
Dát tip
to mě normálně taky, jen ty oči občas až moc boulím... a taky se ze mne někdy oddělují malé kousky, nejčastěji po dopadu... ale to taky dorostu :o) a na raráška se nezlobím... co by to bylo za raráška kdyby se choval slušně?

Kodynie
23. 07. 2003
Dát tip
Kuku, že jó. Já to taky říkám. Řekni jí ať mne častěji pouští ven do světa na procházku, já se tu s ostatními uvnitř příšerně nudím. Víla ještě ujde, Robot furt jenom pracuje, se Zvířátkem je občas docela legrace. Ostatní nechtějí být radši jmenováni a Drak nás všechny hlídá jako ostříž, není to moc příjemné, když Tě spalí na uhel a Ty pak musíš čekat do dalšího ranního úsvitu na své znovuzrození, problém je že to bývá tak trochu se ztrátou raráščí paměti.

Drago
23. 07. 2003
Dát tip
ty jsi ale vykuk :o) no, musíš si s ní domluvit vycházky... na mne asi nedá - nebo jo? co, Kody?

Kodynie
23. 07. 2003
Dát tip
Drago, když se za něj zaručíš, tak občas bude smět jít sám na procházku mezi lidi bez laskyplného doprovodu některých jeho vzornějších druhů. Kdybys ho jednou viděl, on se občas rozverně směje příšerně nahlas a strašně dlouho, copak doma mezi čtyřmi stěnami to mu to odpustím. Ale jednou jsem ho nehlídala a on se smál zvonivě na celé kolo i venku a rozléhalo se to po celém městě mezi paneláky, musela jsem ho okamžitě chytit za pusu, aby ostatní lidé nepoznali zdroj toho nehorázně veselého smíchu. Dobrá, ukecali jste mne Rarášek nebude mít tak tvrdé domácí vězení a smí jít na zkušenou mezi lidi jednou týdně. Doufám, že mu to bude stačit.

Drago
23. 07. 2003
Dát tip
já taky doufám a přimlouvám se za něj... :o) a nešlo by to dvakrát týdně? jen se ptám...

Kodynie
23. 07. 2003
Dát tip
Dvakrát týdně? Není to moc pro začátek? Vždyť měl vycházky jednou za půl roku. To by ho moc rozdovádělo. Jednou týdně mu to bude stačit. Možná za rok za dva dostane i bonusové vycházky.

Drago
23. 07. 2003
Dát tip
jsi na něj moc přísná... až bude starší, bude s ním k nevydržení... ale já Ti do toho nemám co mluvit... dělej jak myslíš... :o)

Kodynie
23. 07. 2003
Dát tip
Ani bys tomu nevěřil, v té společnosti v které se většinu času pohybuje už docela zmoudřel, vnější prostředí už se taky stabilizovalo a tak nebude mít příležitost znovu zdivočet. Kultivovat Raráška je docela sranda. Vždyť Rarášek vyvádí dnes své piškuntálie s blahosklonným dračím souhlasem ani o tom neví. Už není důvod Raráška trestat. Rarášek je koukám trochu lítostivý, přitom nebyl spálen ani nepamatuje.

Drago
23. 07. 2003
Dát tip
já Ti to věřím... třeba byl minule spálen tak moc, že na to dodnes s hrůzou vzpomíná a vidí to jako dnes... co Ty můžeš vědět... :o) a myslílm, že trestáním se nic moc nevyřeší - jak se říká - facka není argument... :o)

Kodynie
23. 07. 2003
Dát tip
Jak kdy, jak kde a jak jak. Jen ho neomlouvej. Budiž mi omluvou, že byl spálen na popud zvnějšku a ne zevnitř. Můj Drak je moc dobrácký a všem v podstatě dovolí cokoliv, pokud svým jednáním neublíží druhým lidem. Hele, abys Raráška moc nelitoval, byl na tom stejně jako ostatní. Minulé dva roky (loni a předloni) byli všichni těžce zkoušeni jedním vnějším faktorem v podobě mužské, zakázal jim všechno a Draka nenechal na pokoji a ten pak trestal i v případech, kdy to nebylo nezbytně nutné. Ještě letos v lednu, v době kdy byli už osvobozeni od toho rušivého vnějšího mužského elementu, byli všichni jen uzlíčky nervů a báli se jakéhokoliv šramotu. Po půl roce už všichni hrdě zvedají hlavičky a mají se čile k světu. Rarášek to ještě neví, že je to v současnosti jen hraná přísnost, ostatně zdivočelý Rarášek dělá neskutečné vylomeniny a tak mu trochu strachu nikdy neuškodí.

Drago
23. 07. 2003
Dát tip
pěkné... a kdo si hraje, nezlobí...

Kodynie
23. 07. 2003
Dát tip
Já si pilně hraju. Koukej, koukej, jak jsem vzorná. (Chudák můj robot se dnes namaká než za mne uklidí čítárnu, abych se zítra mohla odebrat na sladkou a hlavně straaašně straaašně dlouhou dovolenou.)

Drago
23. 07. 2003
Dát tip
koukám a zírám. nestačím se divit. ohnu se pro oči, které mi z hlavy vypadly jak moc jsem se koukal a divil. nasadím si je. koukám a zírám. nestačím se divit... :o)

Kodynie
23. 07. 2003
Dát tip
Tak Ty očička si nech přišít pořádně, abys je příště nemusel hledat pod stolem. Nejnovější model jsou oči na šťopkách, Ty zaručeně nikdy nevypadnou z hlavy až na zem a vrátí se vždy bez odmlouvání do majitelovi hlavy.

Drago
23. 07. 2003
Dát tip
já jsem ščopky měl, ale když jsem zřel - jen jedinkrát - jak si hodláš hrát - oko i se ščopkou mi (potvora) upad...

Kodynie
23. 07. 2003
Dát tip
Taková nekvalitní práce. Fuj, fuj, fuj, jsem šokována. To bych šla okamžitě reklamovat a žádala bych vrátit prachy, protože oprava by byla ve stejné kvalitě. Mám Ti poradit opravdu kvalitní a bezchybné odborníky na tuto práci?

Drago
23. 07. 2003
Dát tip
jak chceš... ale nemusíš... jako drak mám tu výhodu, že částečně dorůstám :o)

Kodynie
23. 07. 2003
Dát tip
Obrať se na hlavní lampárnu. Chi, chi, chi. Rarášku vrať se a omluv se panu Dragovi za svůj nemístný žert. Už je pryč, Drago, už ho nedohoním. Rarášek je takový malý lumpík, pořád ho učím úctě k druhým bytostem a on si nedá pokoj a nedá pokoj. Uličník jeden. PS: Já dorůstat nemusím, mně nechce nic upadnout a nechce a nechce, drží na mně všechno pevně jak helvítská víra.

Kodynie
21. 07. 2003
Dát tip
No právě Jiříku, mám ráda změnu a kdyby byl smajlík jen na jednom tlačítku, tak bych ho občas i zmáčkla, ale protože musím složitě mačkat několik nepísmenných znaků, tak mne to strašně vyčerpává (Teď kecám, v životě jsem nesesmolila ani jednoho smajlíka). Na tlačítkách pro písmenka je jen jeden znak a já se nemusím rozčilovat, že jsem se zase přešmátla. Jiříku, já rada nesu to riziko na svých bedrech, že zůstanu nepochopena.

j_i_r_i_k
21. 07. 2003
Dát tip
:))) Tak dobrá, tak si máš na ty nepísmenkový klávesy nalepit jen to, co tam chceš mít, případně si udělat nějaký makro, který po stisku čehosi udělá smajlíka, nebo... Ale co, jen okecávej :)...

Kodynie
21. 07. 2003
Dát tip
No jo, když já na svým počítači pracuji současně v Dosu a Windows (Pšt, neříkej to Dannymu, on je na uživatele woken alergický a Dos mi doufám odpustí) a mně se pak Ty různé klávesnice pletou a proto si moc nezasmajlíku, nemůžu si totiž vzpomenout, kterou klávesu je záhodno v Písmakovi stisknout. V Dosu bývám pracovně a ve Windows napůl pracovně.

Kodynie
20. 07. 2003
Dát tip
To je moc práce psát smajlíky. Jsem líná jak veš, Jiříku. PS: Pokouším se to dohnat slovně, ale někdy se to nezdaří.

j_i_r_i_k
20. 07. 2003
Dát tip
Smajlík jsou dva tři znaky, vyjádřit totéž slovy dá mnohem více práce, to máš teda podezřelou výmluvu :)...

blondýna
19. 07. 2003
Dát tip
Kdodynie, drahá, já když něco napíšu, tak si většinou za tím stojím a pokud se v tomhle dílku něco hlouběji klubalo na svět, tak to před dopsáním jaksi někam odbočilo:-)

Kodynie
19. 07. 2003
Dát tip
Vážení čtenáři, možná se z toho něco klubalo, ale já ve skutečnosti nechtěla, aby se to vyklubalo a tak jsem konec jen tak do ztracena odlehčila. Tohle dílo asi patřilo k Potrhlici, promiňte že jsem Vás donutila očekávát nějaké kodynií rozumování, když šlo vlastně o potrhličí žvatlaní. PS: Nepoužívám smajlíky Jiříku a tak se si dělám z druhých legraci se smrtelně vážnou tváří.

j_i_r_i_k
19. 07. 2003
Dát tip
Kodynie: :))) Ale to je škoda, smajlíci jsou fajn, pročistí vzduch a vyjasní nejasné přece :)))...

j_i_r_i_k
18. 07. 2003
Dát tip
Teda jedna kritika a takový útok? To snad budu radši mlčet, aby se na mě taky nesnes Tvůj hněv :)))... No, ale vážně, nemůžu říct, že bych s blonckou tak úplně nesouhlasil...

blondýna
16. 07. 2003
Dát tip
taková slátaninka, řekla bych:-)

Kodynie
16. 07. 2003
Dát tip
To je sprostá provokace, Blondýno. Jdi si radši přečíst román v písmenkové polévce. PS: To víš, jednou večer jsem takhle látala ponožky a tohle jsem z toho slátala.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru