Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Charlie's Angels: Full Throttle

10. 08. 2003
1
0
1555
Autor
Rena

McG je fakt zvláštní režisér (a to v dobrém slova smyslu:o)

       Zatímco se v baru Dylan "hašteří" s Mongolem, vchází dovnitř Natalie v bílém krátkém kožíšku a tváří se jako odvážná školačka. Nasedne na barového býka, na kterém řádí stejně obratně jako Madonna v klipu k Tell me, oblbne padesát štamgastů sexy výskáním (nebo že by to nakonec bylo vytí?:o)) a pohazováním nožkama. No jo (napadne vás asi po chvíli), ale kde je třetí andílek? Na odpověď divák nemusí dlouho čekat. Respektive jen do chvíle, kdy Alex vyleze z jedné z beden ve sklepě baru a potom, co zmlátí ochranku, vysvobodí tajného agenta FBI.

       Ano, Charlieho andílci se vrací a s nimi i režisér prvního dílu McG.  Hlučný výbuch tanku hned v první scéně doprovází svým osobitým elektronickým způsobem skupina Prodigy, a i když se první akčnější okamžiky zdají poněkud neuvěřitelnými, přesto neztrácejí ani trochu na dynamičnosti. Příběh andílků je pochopitelně ztřeštěný, jako sami hlavní představitelky a rozhodně to není na škodu. Kdo by čekal serióznější náhled do života andílků před nastoupením služby u Charlieho, byl by vedle jak ta jedle.

       Popravdě, nejdřív jsem myslela, že si Drew Barrymore pomůže k vylepšení zisků (pro svou producentskou firmu) u druhého dílu výměnou režiséra, což se ovšem (zaplať Pán Bůh) nestalo. McG se vyučil jak po stránce triků, tak i co se týče propracování postav. Pochopitelně však v rámci, jaký mu dovoluje potrhlý scénář akční komedie. Rozhodně jsem se u druhého dílu Charlieho andílků bavila, víc než se dalo čekat. Snad k tomu přispěl i Matt Le Blanc (známý jako Joey z Přátel) v roli Alexina přítele anebo John Gleese jako otec tohoto již zmiňovaného andílka. Ano, John Gleese známý především jako jeden z Monty Python, kterého jsme v poslední době mohli vidět například jako Skorobezhlavého Nicka v Harry Potterovi, profesora v nové bondovce Dnes neumírej nebo jako excentrického majitele hotelu s casinem v Milionovém závodě. Jeho role spočívá především v nepochopení Alexina výroku "jak si to sami tři rozdaly s dvanácti námořníkama a jakej to byl záhul" (ti chápavější už pochopili, ti ostatní musí zajít do kina). Jeho ztrápený pohled napovídá, že sám nemůže pochopit jak mu to proboha jeho "Fretka" mohla udělat (vždyť to přece byla taková hodná holčička). 

       No, nesmím zapomenout zmínit Bruce Willise, který měl ve filmu skutečně tzv. sekundovou roli (než ho zabili) a který zjevně doufal, že se při natáčení setká se svou ex-manželkou Demi Moore.

       Ta narozdíl od Willise zastává poměrně velkou část zla (jako padlý andílek se snaží Charlieho zničit) a zná všechno od zbraní, které tahle Angels detektivní firma používá, až po "andílkovský přesdržkový postoj".  Nutno podotknout, že se jí nevyrovná ani Cameron Diaz (dokonce ani v bikinách). Její konec je ovšem malilinko diskutabilní.

       Děj se točí kolem dvou prstenů, na nichž jsou zaznamenána data lidí, kteří se rozhodli pracovat v programu na ochranu svědků. Velice cenné zboží, že?

       No, vážení, myslím, že už jsem tu na tohle téma prožvanila dost a dost času a tak mi nezbývá nic jiného, než přidat malé hodnocení. Dávám čtyři a půl hvězdičky z pěti. Fanoušci Matrixu mi to asi budou mít za zlé, jenže já se vážně bavila. možná je to tím, že jsem od Andílků neočekávala ani zdaleka tolik co od Reloaded.   


ŽILETA
07. 09. 2003
Dát tip
Na to nemám. Asi málo sleduju seriály.Sorry.

Honey
18. 08. 2003
Dát tip
Rena:viš jak, ja ani nevim co to sou recenze, musim se podivat do slovniku:o))

Rena
18. 08. 2003
Dát tip
Nelži:o)))

Rena
16. 08. 2003
Dát tip
No, recenze bejvaj většinou delší:o))

gd
13. 08. 2003
Dát tip
klub.

Honey
10. 08. 2003
Dát tip
promin, ale je to moc dlouhé a nece se mi to čist.o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru