Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prdelkoskopie či kolotoč ?

14. 08. 2003
0
0
1126
Autor
Fil

Po vzoru televize přicházím i já s nabídkou ušetření Vašeho času a tím i penízků za net.:-) Zveřejňuji 2 úvody povídek, to abych dal možnost čtenáři si vybrat tu, která ho zajímá. Stačí jen, když mi pošle chtivý čtenář zprávičku, chci tu a tu a odměnou mu bude zbytek povídky. 1. Je tzv. „Ze života“, snad i trochu úsměvná:-) o návštěvě jednoho lékaře 2. Ta je úplně obyčejná, zdá se být snad o ničem a s „tradičním“ závěrem v níž je halen lidský cit. Smutnější. Obě jsou krátké – to pro ty, co jim jde opravdu o ten čas:-) Tak snad příjemnou zábavu a snad jsem Vás moc nezdržel.

 

 

„Dobrý den.“

„Dobrý den. Přečtěte si následující text a podepište!“

Začetl jsem se do papíru o formátu A4 popsaného z obou stran, včetně obrázku, který byl až moc popisný. Říkali mi, že to nebude prdel….ehm…teda , že o ni vlastně půjde. Jo, jo - vtípky, na to je užije.

Vkročil jsem do ordinace a rozhlédl se.Útulná malá ordinace s dominantním přístrojem s velikou obrazovkou.

„Tak kolik jsme toho vypili, pane Novák ?“

„3 litry a pak už se tomu chtělo vehementně ven i vrchem.“ Pokusil jsem se o trapný vtípek, který měl ulehčit hlavně mně a mému strachu.

 

----------------------------------------------------------------------------

 

Arnoštek měl vždycky rád kolotoče. Jezdívaly k nim velmi zřídka. Do dnešního dne vlastně jen 2x, a to  byl ještě moc malý a nechtěli ho na ně pustit. Byl také řadu let za hranicemi. Dnes je ale všechno úplně jinak. Přijel pan Kolýsko se svým nádherně malovaným kolotočem, který večer zářil jako briliant přes sluneční paprsky. Už když tu  byl poprvé, Arnoštek se do něj zamiloval a toužil jen po něm. Ještě, když na něj nesměl, seděl tam  od rána do večera a povídal si s panem Kolýskem. Byl  jako smyslů zbavený. Za tu řádku let  si naspořil opravdu  velkou částku peněz a měl  jen jedinou touhu. Aby ten kolotoč vozil jen a jen jeho. A chtěl sedět na tom nejvyšším  bodě


Fil
07. 02. 2006
Dát tip
řeším malý problém....teď je nemohu najít-)))))

a nechcelo by sa ti radšej obe tam hodiť???lebo tiež som z toho nič nevyčítala...;(((...a mohlo by to byť úplne super...;))) tak ich sem prihoď obe...;)))...a máš po starostiach;)

zelva
27. 03. 2005
Dát tip
Mě zaujala ta první

Keba
04. 09. 2003
Dát tip
Ahoj file pošli mi jedničku dík....

Když už bych se musel rozhodnout, tak první povídka. Sice jsou dialogy vedeny hodně teatrálně a nuceně, ale proti zmatku v povídce druhé... ...už v prvních dvou větách si odporuješ. Jen si to přečíst. Text druhého díla se skládá pouze z útržkových vět, které jsou k sobě dány opravdu s velkou dávkou "lepení" textu.

Fil
18. 08. 2003
Dát tip
Proti gustu.:-) No to lepení. Spíš jsem chtěl ať to působí jako takovej "vesnickej" text, jestli víš co tím chci říct. A vím, že to za moc nestojí. Vždyť tu mám, že nestojím o hlubší kritiku,ne?:-)Ale rozhněvaný jsi:-))

Agáta_212
16. 08. 2003
Dát tip
Mě tenle nápad příjde výborný, ikdyž musím přiznat, že mě z těch povídek bohužel nezaujala moc ani jedna. Mám - li si ale vybrat, tak volím tu druhou.

Zilla
16. 08. 2003
Dát tip
Taky sem pro Arnoštka...:)

katugiro
14. 08. 2003
Dát tip
myslím, že tenhle způsob není nejšťastnější... například já z toho nemám zájem ani o jednu povídku a ztratil jsem fůru času... :)

Je dobrý, že ti jde o dobro čtenářů.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru