Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zápisky z paříže V

11. 09. 2003
4
0
2799
Autor
halivera

10. září 2003

   nejen vojta ráno u snídaně tvrdil, že se vyspal luxusně. že by se vstávání o deváté stalo zvykem? super! beru  všema devíti.. desátý jsem si přiskřípla mezi golfky a mřížované dveře u výtahu.
   u snídaně jsem se také dozvěděla, že k nám na večeři přijde emili, která bude děti učit frj. doprovod jí bude dělat teta a jsem velmi zvědavá, za jak krátkou dobu mi dojdou zdvořilostní fráze a naučená témata typu: jmenuju se tak a tak.. "to opravdu nevím jak se překládá do frj", mám se tak.. "tak nějak.. potím se?", je mi tolik a tolik "sakra, opravdu už tolik?" a dělám to a ono. myslím, že budu k dětem do hodin chodit naslouchat za dveře nejen správné výslovnosti.
   největší událostí dne byla jízda na kolotoči, na který jsme se chodili doposud jen dívat. neplatili jsme vstup na dětské hřiště v "jardin du luxembourg"  2E40 za dítě, tak jsme si dovolili každý jednu jízdu v "manege." barka osedlala bílého vraníka, benedikt černého a vojtí se královsky usadil v kočáře, kam jsem ho přikšírovala. vojtík po tom všem vzrůšu a nadšení bez příprav zahlásil, že koníčci mají kopyta. šla jsem do kolen. řekl to celou větou! a přišel na to úplně sám. víc takových radostí!
   jste zvědaví jak dopadla večeře? byla pravá francouzská - tříhodinová. jen jsme zaměnili pořadí chodů, na což  nás hned emili nebo spíše její teta upozorňovaly. salát je totiž vždy před hlavním jídlem. no a také nebyl desert. teda vojtí si dal "yaourt", který všichni ostatní odmítli, respektive návštěvě nebyl ani nabízen. a jupíííííí!  mému frj bylo porozuměno, s malými odchylkami. už se moc těším na příští setkání s emili, které proběhne ve středu odpoledne, kdy převážná většina fr jedinců nemá školu.
   ding, dong


JiKo
02. 09. 2004
Dát tip
:-)

Seregil
02. 07. 2004
Dát tip
..... jen hvězdičky.... paráda.... *****

gennaro
14. 09. 2003
Dát tip
hali ... som duchom s tebou :o))

LaMouette
14. 09. 2003
Dát tip
vecere?? trihodinova?? smankoteeee.. kdyze muzes prijimat navstevy?.-)))*

alina
13. 09. 2003
Dát tip
žjůůůvaaaaa, hecký, mocky hecký!!! A kolipa je Vojtíkovi?

Hynie
11. 09. 2003
Dát tip
"největší" událostí ... Jinak samože pěkné, díky za myšlenkovou navrácenku do Fr... *

halivera
11. 09. 2003
Dát tip
rádo se stalo :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru