Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plk 139

09. 07. 2000
0
0
1599
Autor
Robinson

Říkáš, že mě nenávidíš
a já přikyvuji tichým hlasem
noční můry ztracené v lampě
kdesi uprostřed města.

Říkáš to stejně tichým hlasem,
jako je můj souhlas.

Asi ti rozumím,
také se nenávidím.


Robinson
15. 07. 2000
Dát tip
Ano, ta nenavist boli a pali. Mury se snazi najit lepsi misto, hledaji hvezdy a umiraji v lampach. Jen si myslim, ze umiraji stastne, protoze si mysli, ze je (hvezdy) nasli. Muze to byt krasny konec existence (jsoucnosti :-)), kdyz nekdo umira s pocitem, ze dosahl to, co chtel a nemusi asni vedet, ze tomu tak neni. Nekdy muze byt lez opravdu milosrdna.

Fany
11. 07. 2000
Dát tip
Jo spěj, alspoň pár u mě ve skříni. Ale jinak: NO FUTURE??

jabar
11. 07. 2000
Dát tip
slovy mého oblíbence Robbinse: "nikdy nespouštěj oči z míče, dokonce ani v případě, že ho nevidíš..." FUTURE?? JOOOOOOO!

Silvinka
11. 07. 2000
Dát tip
Ach, z tej nenávisti.. Nemôže vzniknúť súlad... Tá nenávisť bolí. Rozumej jej, ale... veď vieš čo Ti zo srdca prajem. K básni ako takej, je celkom dobrá, dokonale si vystihol pocit práve prirovnaním k nočnej more v lampe, to prirovnanie je vlastne základom celej básne, je skvelé. Vieš, spomenula som si... na chate u Sarken (na ktorej si nebol, potvora potvorovská) sme večer spievali s gitarou pri sviečkach. A noční motýli... tu páchali samovraždy, pálili si krídla vo svojom lete za svetlom, umierali pre chybné presvedčenie, že sviečka je slnko... Noční motýli umierali tak smutne.. tak smutne ako sa pália Tvoje krídla o nenávisť...

jabar
10. 07. 2000
Dát tip
co jsou spálená křídla proti chvilce absolutního štěstí...a ztracená? kam vůbec jinam noční můry spějí ? a "spěj" vůbec?

jabar
09. 07. 2000
Dát tip
noční můra v lampě je šťastná. ty ne? uprostřed města?

Fany
09. 07. 2000
Dát tip
Šťastná ale ztracená s brzy spálenými křídly.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru