Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co bys dělal v pravěku?

09. 10. 2003
2
0
1939
Autor
UchoVoko

Zase jsem jednou jel vlakem a trochu přemyšlel, takže jsem se pěkně unavil, ale naštěstí už jsem doma a po jídle. Jsem zas plný sil a tak sedám ke kompíku a píš Vám mademoiselle Paris, a kurnik šopa, to jsem někde jinde, že:-)

Co byste dělali, kdybyste se propadli v čase zpět??? Měli byste vědomosti a znalosti, co máte teď. Dejme tomu třeba o 20 tisíc let. Čím byste pomohli lidstvu, anebo se jen proslavili? Mě osobně nic moc nenapadlo. Jen to, že bych uštrekoval z trocha nějaké kůže cosi podobné kouli asi  o průměru 30 cm. Pak bych našel louku a zasadil tam 4 kůly - 2 a 2 stejně daleko od sebe. Našel bych 22 nejsilnějších chlápků v okolí. Sehnal bych 11 a 11 kůží různých barev. Třeba ze zebry (AC Milán ) a z paviána (Sparta - viz. paviánova zadnice, že:-)  Jednu ze svých žen (sladké kouzlo pravěku:-) bych požádal o ušití dresů. Našel bych nějakého dobře ukecáného a uřvaného, aby to celé komentoval.  No a celé bych to pojmenoval kopaná. Vybíral bych vstupné. Jistě peníze nejsou, ale v naturáliích by to snad šlo, ne? No a hezké prafaninky, by mohly platit službičkami. Taky bych najmul nejlepšího prarolníka, který by vyšlechtil cosi jako kukuřici a vyrtáběl  prapopcorn, aby se měli prafandové čím krmit. Taky by to asi chtělo něco bumbat, takže bych najmul nejlepšího lovce, aby zkrotil pár medvědů, kteří by dodávali med, ze kterého bychom dělali medovinu. Prostě bych to rozjel ve velkém...

 

No, já bych se zjevně uživil, ale co byste dělali Vy? Vážně by mne to zajímalo. Mne opravdu nic, než vymyslet zábavu v podobě sportu, nenapadá. Jsem prostě klasický přecivilizovaný člověk dneška. Co bych si počal bez polotovarů a instantního čehokoliv to fakt nevím. To bych asi na kolejích zdechnul:-)

 

 

 


dimitrij
15. 01. 2005
Dát tip
Zebra? Tak to spíš Juventus ne?

papouch
13. 10. 2003
Dát tip
Ale já bych ten prazdroj pradával za prachy :-))

blekota
11. 10. 2003
Dát tip
Asi bych taky umřela. Do historie zasahovat nechci-stejně to nemá cenu a lidi by nejspíš mých skromných znalostí jenom zneužili. Jenom - než bych umřela- tak bych chtěla zjistit, jak je to s těma ufounama a Tassilskýma jeskyněma.

Albireo
11. 10. 2003
Dát tip
Kastelovy pra-sárny mě rozřehtaly! Já bych asi podlehl prvnímu přiblíživšímu se prazvířeti a stal se pro něj zdorejm proteinů.

ja vim presne co bych delala - vtloukla bych pralidem do prahlav, ze prace je blbost, kterou maj vykonavat jen v pripadech, kdyz uz to vubec jinak nejde a pod trestem vymreni mamutu bych jim zakazala jen pomyslet na to, ze by mohli vynaliz penize ;-)

Woland
10. 10. 2003
Dát tip
Nic proti, ale s tema zenama si to malujes jeste vic nez s popcornem :-) Tehdy byl matriarchat :-)

rabako
10. 10. 2003
Dát tip
jůůůůůůůůůů --- dost dobré téma!!!! Tak já bych: -rozlámala větve nějakého keře, postavila bych si vor, a pokud by nikde nebyla žádná voda, spala bych na něm v lese -chodila bych se dívat na mamuty a počítala jejich ťápoty v bahně, který by bylo všude kolem -lidstvu bych nepomáhala asi nijak, jelikož tam v mých představách žádný další člověk není, ale jelikož -jak říkáš -bych měla všechny znalosti , co mám teď, asi bych si vydedukovala, že nekde nejaky lidi jsou a jela bych je na mamutovi hledat... :o))) -a taky bych jistě ochočila dinosaury!!!! :o)) jůůůůůůůůůůůů -- tak dvě hodky bych v tom pravěku určitě vydržela!!!!! :o)))

Myslím, že na soudobé poměry bych byla asi málo chlupatá, takže by se nenašel žádnéj chlap, kterej by pro mě lovil, takže bych brzy umřela hlady. Nebo by mě zabili hned, jak by mě potkali, protože bych na ně byla příliš chytrá a nerozuměli by mi, tak by se alespoň najedli. Pravěk je opravdu ta poslední doba, kam bych se chtěla podívat.

papouch
10. 10. 2003
Dát tip
já bych vařil Prazdroj :-))

Kastel
10. 10. 2003
Dát tip
papouch by vařil Prazdroj a já bych ty jeho opilce naučil číst (sebe psát:o) a psal bych pro ně pra-sárny :o)

Lihomerka
10. 10. 2003
Dát tip
mno, ja bych si vzhledem k jiz zminenemu matriarchatu ochocila par chlupatejch pramuzskejch, ktery by pro me lovili a krmili me, a kdyz uz by me to neba, tak bych si ochocila treba jina zviratka...:o]]]

Krel
09. 10. 2003
Dát tip
:-))

UchoVoko
09. 10. 2003
Dát tip
Nevím, jestli jste to pochopili, ale tohle má být diskuze. Já jsem asi fakt mizernej pisálek, když není poznat z diskuze, že je to diskuze:-((

0/5

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru