Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov důchodců

10. 10. 2003
16
3
2967
Autor
Montrealer

Humorná povídka, ve které všechna slova začínají písmenem >D<

                „Dlabanec ! Dlabanec !“ drezíruje diskutující důchodce despotická děžurná Diblíková. Dýchaviční dementi dodusali do dlabárny (dostihy). Dychtivě debužírují držkovou+dalamánky. Denní denaturovaná delikatesa.

               „Dojídat, dojídat !“ dí drsně děžurná. Dokonale depilovaná dorota, dalekonosná důchodkyně Dlasková, desetkrát dolévá dietní držkovou (děsivé dávidlo). Dostává diarhoeu. Doletěla do denní defekatárny. Ďábelské dílo držkové dokonáno.

               „Deme do dupárny.“ darebně dotírá diskriminovaný důchodce Deml. Dobelhali deštivým dnem. Dryáčnice Diblíková disponuje drtivou dávkou devalvovaných dvacetníků. Dolíčkovatá dealerka Dáša dodala danajský dar.

               Další důchodci dou dřepět+drbat. Dalekosáhlé debaty dezorientovaných defraudantů. Darmochleb Dampf drze dožaduje dividendy. Divizní donašeč Dedele dodává doslechnuté drby.

               Duševně deptaný daltonický důchodce Datel dlabe Diazepam. Dřímala děsí diabetes. Dlouhodobě drží dietu. Dichter denně dlabe dávku drsné drogy. Dřímala dusí dvanácterník, dementního dentistu Dožralu diftérie. Dědulu Dajbrta drží dna. Denní defilé ďábelských diagnóz !

               Den Díkůvzdání. Diktátorský děda Dalásek dědí dvojdomek. Děsná dědina Dalovice. Daláska donucují doplatit dědickou daň. Dlužník dedikuje dvojmo doložený dobropis. Duplikuje doručovatelem doporučeně doručený dědický dokument. Darmo !

               Dopálený Dalásek dovedl do dědiny divokého dobrmana. Dobr drásá duhové dresy důstojníků divize domobrany. Duní detonace dělobuchů. Desátnici Drábové dochází dech.

               Dotěrný dobrman doburácel. Divoce dáví dříve drásané dresy důstojníků. Daláskova dýchavičnost deklasuje dávné džiu-džitsu. Důstojníci dobyli Daláskův dvojdomek. Domek dostává důrazný dohled desátnice Drábové. Drábová detekuje dvaadevadesát deka dynamitu ! „Dokonale destruktivní den,“ deklamuje dojemně.

               Dráždivá desátnice doběhla důstojníky. Dobíjí duševní dynamo. Dožírá Daláska. Doma dopíjejí destiláty. Ďáblice Drábová Daláska duševně dezinfikuje.

               Duch draka dervišů diktuje Daláskovi darebnici Drábovou dobýt. Dupot ! Dohoní Dalásek divokou desátnici ? Drnc !!! Dmoucí Drábová drsně dopadla do díry. Druhdy dekorativní drdol definitivně dosloužil. Dalásek dotlačil Drábovou domů.

               „Dívenko, dušičko !“ dolézá Dalásek. Dvojice dezertérů dojemně ďobe družstevnický džem. Dokonalý dramatický doják. Dravec Dalásek de dolít další dvě deci destilátu. Dalásek+Drábová dělají dezertérské defilé. Dlabou přitom de-filé.

 

(diarrhoea = průjem)

(diftérie = záškrt)

(dna = pakostnice)

(daltonizmus = barvoslepost)


3 názory

dost dobré dílo :o) dodáš další, doufám? dík, dávám dip...

avox
18. 10. 2007
Dát tip
dočetla, dochechtala, dala drobnůstku - dost důležitou */

Montrealer
07. 01. 2005
Dát tip
jé, to je pjéékný ! nehodící se škrťte !


Montrealer
15. 12. 2004
Dát tip
Dík. Když člověk něco publikuje nebo jen tak (rádobychytře) kecá k cizejm příspěvkům, přitahuje to pozornost publika k jeho starším věcem, kerý tu už dlouho strašej. Já se nechovám jinak... ((|:~»))

Garth
15. 12. 2004
Dát tip
Dobré ! :) tip

makros
14. 12. 2004
Dát tip
*

Markel
14. 12. 2004
Dát tip
No to bylo něco! - T**

klipeto
06. 12. 2004
Dát tip
t* + avi

Kakuloj
06. 12. 2004
Dát tip
hehe :) s divkou do defekatarny na kus reci a dobry koblizek, konec kavarnam *t

Domov důchodců - dokonalé dílo důchodce. Dávám dip* :-)

Bobísek
03. 11. 2003
Dát tip
*

Mařka
14. 10. 2003
Dát tip
To musela být doopravdy .....práce. Stálo to za to T*

Montrealer
14. 10. 2003
Dát tip
Text je asi 4-krát předělávanej, i když základní kostra děje odpočátku zůstala. Mně osobně se nejvíc líbí Derviš Dalásek, a Dovážka družstevního dlabance drncajícím džípem - jiným se zase líbil výčet nemocných v onom nešťastném Domově důchodců.

Vinki
12. 10. 2003
Dát tip
Věřím, proto jsem ti to otipoval :).

Vinki
11. 10. 2003
Dát tip
Dobry to je, dalo to urcite zabrat, ale libi... hodne mi to pripomina HHH od Redla (Hoří horní Heršpická hospoda Hrbaty hrozen...). Mas ho mit... *

Montrealer
11. 10. 2003
Dát tip
HHH od Vlasty Redla tuhle "lavinu" vlastně začala, i když se podobné bůlbůstky sporadicky objevovaly už předtím. Ádo, který slova se ti zdají zajímavý ?

Montrealer
11. 10. 2003
Dát tip
Vinky, můžu tě ubezpečit, že to opravdu dalo zabrat (čestný pionýrský).

Perchta
11. 10. 2003
Dát tip
džouk :) *

Áda116
11. 10. 2003
Dát tip
Já nepsal, že tam jsou zajímavý slova, ale jsou ;-)))

Áda116
10. 10. 2003
Dát tip
Hm, tak bych možná poznala, že vše bylo od Dé. No je vidět, že je to přemýšlivé, ale možná to není až tak dobré použít jen jedno písmenko, hodně to odrazuje od pochopení textu.

Dero
10. 10. 2003
Dát tip
Ale Ádo, od toho blbůstky jsou ... :))

_kxk
10. 10. 2003
Dát tip
Máš tam občas hodně ale hodně zajmavý slova.....:)

Áda116
10. 10. 2003
Dát tip
Já vím, ale stejně.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru