Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

za stranou 169

12. 10. 2003
1
0
1918
Autor
tibbaR_etihW

Seděl na větvi, klepal nohama a koukal se na jezdce na obzoru. Blížili se, věděl co se semele až budou tady, věděl, že poteče krev a nebude jeho, nebál se Ne už se nebál.

 

Jeli krajinou, bylo jich pět, každý za pasem dva kolty, každý na opasku sto zářezů, věděli kam, věděli proč, ale něco jim našeptávalo NE!

 

Celý děj sleduješ, čekáš co bude, ale ne a ne se dostat za stranu číslo 169, bojíš se.

 

Blížili se, již jim bylo vidět do tváří, zjizvených a zkroucených. Něco jim však zářilo v očích, co to bylo? Strach?

 

Seskočil z větve a nasedl na koně, uslyšel cvaknout kohoutky u koltů jezdců. Ale nebál se, věděl, že pokud dojede za kopec má vyhráno.

 

Sleduješ to? Líbí se ti divoký Západ, pistole, bandité a hrdinské činy prostých občanů, Ano? Čti dál.....

 

Jeho kůň se dal do pohybu, nabíral rychlost, již běžel, jako s větrem o závod. Kopec se blížil, ještě sto metrů a je na úpatí.

 

Viděli ho, on se jim tehdy vysmíval v baru, on říkal že netrefjej králíka na tři sta metrů, tak on nyní zemře.

 

Čteš rychle, ale tvoje oči se vždy zastaví na straně 169, nevíš co je za kopcem, ale čteš to znovu a znovu, pokaždé se pokoušíš nevšímat si stránek, ale jsou tak osahané a ty ostatní tak nové.....

 

Jeho kůň se snažil, běžel ze všech sil do strmého kopce. Pak pocítil, že kůň běží ne tak ztěžka, věděl, že je na vrcholu.

 

Nejsilnější z nich začal mířit, ale jeho kůň  s sebou trhl, jak prudce zabral na strmém svahu. Musí tedy zamířit až navrcholu. Zapískal a pobídl koně, ten měl ale stejný povrch pod kopity, jako koně jeho společníků a tak jel stále stejně rychle...

 

Bojíš se otočit na stranu 170, proto prosíš přátele aby ti četli dál, dokonce děláš, že jsi nemocen a prosíš boha, aby ti dal sílu otočit na další stranu. Ale nevíš,že na další straně je nápis: JÁ AUTOR SE BOJÍM POMYSLET CO ČEKALO ZA KOPCEM, PROTO DÁVÁM MOŽNOST VŠEM, ABY SI SVÚJ PŘÍBĚH DOKONČILI SAMI...

 

A nyní já tibbaR_etihW dávám možnost Vám všem drazí kolegové a kolegině, aby i vy jste mi poradili co čekalo za kopcem..........


Jo jenže, kdyby tam byli hranice, to by bylo také nereálné - co by z toho měl, on před numi jel jako návnada, tudíž tam bylo něco co jim udělalo bebíčko, hm................

Áda116
15. 10. 2003
Dát tip
No o ten pravopis ani nejde, ale ty překlepy to kazí. Jo a za kopcem byl určitě sráz ;-)) Ale já mám skoro vždy morbidní konce ;-))) čekala jsem co z toho vzejde, ale tohle mě nenapadlo ;-)))

Překlepy opraveny, skus být trochu v obraze, on ten hrdina tam přeci jede, za ten kopec, musí tam být něco jiného, teď jde o to co????????????

Áda116
15. 10. 2003
Dát tip
Jo jenže pak by to mohlo být ještě na dlouhé pokračování. To já prostě ráda zabíjím hlavní hrdiny, ale mohlo by tam být něco jako třeba nějké hranice.

Héj, jak kéž by tu byl někdo, víš já vím, že jsem na gramatiku slabej, hodně slabej, ale pochop hledal jsem někoho kdo by mi pomohl a jelikož jsem, jak se tomu dnes v moderní době říká, dislektik, mám prostě problém..........

ANI KRYTIKA????????????????

Kéž by to byl někdo s Mluvnicí a Pravidlama ;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru