Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smutná vražedkyně

12. 10. 2003
8
0
1946
Autor
Tinwe

hele, pokus o baseň:

Slova jsou tvé silné zbraně

i pohlazení sametu

s úsměvem mi vnutíš rámě

A hle! Vztah máme tu!

 

Tvůj dotek je ostrá břitva

I vzrušující lásky akt

Kdo bude první, jež se zeptá:

"Miláčku, co bude pak?"

 

Tvůj pohled je chaldná řeka

její proud je zběsilý

Skrz mé srdce kdysi tekla

a rázem se mi protiví!

 

Tvá smrt je jako milost zhůry

A zároveň pád do hlubin

Probuzení z noční můry,

kterou si mi přivodil!

 

Pod tu smrt se podepíšu líně

Já, tvá smutná vražedkyně


Čumák
27. 04. 2006
Dát tip
JAHAAHAAHHAAH ten konec me dostal!

Šákos
12. 06. 2004
Dát tip
závěr je úžasnej! T.

Aki :)))

Aki
04. 06. 2004
Dát tip
naprostej souhlas s průserem... chápu, že když ti je tolik, kolik ti je, nemůžeš psát zdaleka tak geniálně, jako třeba já... :o) ale pokud nejsi schopná přijmout negativní kritiku, která je v tomhle případě určitě oprávněná, nikam dál se nedostaneš... plácání po zádech je fajn, ale nedá ti vůbec nic... zvlášť, když se po těch zádech plácáš i ty sama..

Sybian
30. 05. 2004
Dát tip
Jen by me zajimalo, kdo z vas dvou vztah nakonec ukoncil (je-li jiz ukoncen). Pravidlem byva, ze konec si preje drive zena. Ovsem podle zvyku, ktereho se drzi mnoho zen: "Kdyz se s nim chces rozejit, navlec to tak, aby opustil on tebe" ... to nakonec byva muz, kdo je tim, kdo vyslovi slovo "konec". Neni to tajne? Jak to bylo? :o)

calligula
27. 02. 2004
Dát tip
jooo, takhle nějak ten vztah proběhl, bohužel...

Morasten
12. 01. 2004
Dát tip
lancelot:samozřejmě,máš pravdu:-)...

Rowenna
02. 01. 2004
Dát tip
No, Lancelotte, i kdybys to napsat třikrát větším písmem, tohle dílko se lepším nestane. Ty se prostě domníváš, že je dobré. No a proč ne. Ale proč se domníváš, že mě tvůj názor zajímá, to by zase zajímalo mě.

Lancelott
02. 01. 2004
Dát tip
sleeping_beauty: dal jsem avi všem...jak to dělají mnozí jiní... pokud se to někomu nelíbí...a uráží to jeho/její hrdost, že jsem ho/ji takto oslovil...omlouvám se:o( A co se týče toho "dílko píše"...líbí se mi tahle personifikace...mě se vůbec líbí personifikace...a komu se to nelíbí...mohu opravit na: "dílko vypráví":o))

Lancelott
01. 01. 2004
Dát tip
A já říkám...zcela nahlas...a směle:o)...kašlu na ty, kteří mluví o nějaké extra lepší poezii...vždyť většina z toho se ani nedá číst. Píšu tak, jak se mi to líbí...a když se to líbí i jiným, jsem jen rád. A tohle dílko...se mi taky líbí...píše o emocích a píše o nich dobře. Ty emoce jsou v tom díle uloženy a vyzařují z něj. A tak to má být...kdyby to bylo naškrábáno v několika řádcích jako: "On byl skvělý...byl fakt dobrý, ale pak se na mě vykašlal", jen málo lidí by z toho bylo pohoršeno jeho chováním a asi nikdo by si nemyslel, že to té holce bylo líto. Z tohohle dílka to je ale zcela patrné, jak to cítila předtím a jak to cítila potom a chápou to všichni a navíc z toho mají i dost kvalitní emocionální zážitek i sami čtenáři. TOHLE DÍLO JE DOBRÉ:o)

Lancelott
01. 01. 2004
Dát tip
avi

Tinwe
01. 01. 2004
Dát tip
dekuju!!!!!:-)

Tinwe
24. 10. 2003
Dát tip
aaaaaaaach!!!! :-)))))))

Rook
21. 10. 2003
Dát tip
Tak já špitám zcela směle, že mi se to líbí docela dost ;)

Tinwe
19. 10. 2003
Dát tip
mily prusere! dekuju za opravdu hluboky rozbor.!ale stale muzu rict jen: vlez mi na zada :-) sem s tim spokojena..prehodnotáim pocity, ale verse necham jak sou!

Tinwe
19. 10. 2003
Dát tip
Dekuju :-) juuuuuu! ty znas lenku? tak to ji pozdravuj a ze dekuju, ze me doporucuje!! :-))))

krááásný!!! Jedna má spolužačka (Lenka H.) mě "donutila" si něco od tebe přečíst... A zklamaná vůbec nejsem!!! Zajímavý, přesně můj (=dekadentní:-) vkus*****

aha, proto to letmé nakouknutí. víš, to je základní chyba: myslit si, že 1. přepíšeš své emoce věrně 2. věrný přepis emocí = poezie. Ani jedno z toho neplatí. Přede vším jsou slova.

Tinwe
15. 10. 2003
Dát tip
Asi ti nerozumim, ale ani mi to nevadi. jen by me zajimala pravidla poezie podle tebe...

Pravidla jsou pravidla. například: když mi píšeš, pošli mi avízko. Pravidla jsou pravidla. Poezie nemá pravidla. Jediná všeobecně pravidla poezie jsem zatím našel v knize Mistr Sun o básnickém umění. Pravidla jsou plavidla. Já jsem hnědá řeka. Já jsem hnědá povidla. Poezie má povidla. Především jsou slova. Žádné slovo není. Žádné slovo není samo. Žádné slovo není 1. samosebou 2. samo sebou. A to všechno je potřeba rozvážit. Jenom tak slova nafrkat, ano, lze to. A lze tak občas docílit i pozoruhodných výsledků. 1. buď máš štěstí nebo 2. to máš od Boha. Štěstí je krajně nespolehlivé. A dané to nemáš. Proto je lépe pracovat. A vážit. Vážně.

Tinwe
14. 10. 2003
Dát tip
budu uprimna, jo? necham to tak jak to je, nebudu nic rozebirat ani prepisovat...sou to moje emoce presne tak, jak je citim k tomu onomu, kterymu ty verse patri...ale dekuju za napady.

Morasten
13. 10. 2003
Dát tip
rýmy nejsou dokonalý ale přesto je básnička úžasná...zvláštní. tip:-)

Rowenna
13. 10. 2003
Dát tip
Tak já špitám ještě nesměleji, že mi se to nelíbí vůbec.

Rowenna
13. 10. 2003
Dát tip
No, já obdivuji tvoji odvahu. Číst. Kritizovat. Já se většinou vyděšeně stáhnu. To je síla, co? A vezmi si, že tohle je jedno z dnešních nejúspěšnějších děl. Cituji předřečníka: Baladické ladění, krásný rytmus i rým, nečekaná pointa.**!! Ty vole. Kurnik. Tohle by mě zabilo. :-)

je to pokus. neúspěšný. začni od překlepů. pokračuj přes rytmus. pak si vyhraj s rýmy. pak to celé rozeber a poskládej znovu. pak to všechno smaž a zkus něco dalšího, půjde ti to lépe. celý postup doporučuju opakovat. první výsledky se mohou objevit už po půl roce.... po pár letech budeš asi umět slušně napsat téměř cokoli. ale jestli bude o čem a komu.... Row&SB: děvčata, jste nemoderní. dnes už je dávno moderní být bohatý, slavný a mrtvý. tak jako já.

Notreal
12. 10. 2003
Dát tip
:-) ty poslední dvě sloky nemají chybu *

Bossman
12. 10. 2003
Dát tip
/*/

Diana
12. 10. 2003
Dát tip
Myslím, že to celé nemá chybu. Baladické ladění, krásný rytmus i rým, nečekaná pointa.**!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru