Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zastavení

13. 10. 2003
1
0
1942
Autor
toyenka

.. na chvilku...

Zastavení

 

Cesta je poseta střípky a střepy,
tráva se vlní příkopem,
těžko ten příběh malíř slepí,
je přikryt důkladným poklopem.

 

Paletu podzimu bere do ruky,
v hlavě obrázky z léta..
Zapomeň na všechny rozluky..
Podzimní růže teď vzkvétá.

 

Odstíny života,
osudy lidí..
zasedla porota,
mnohý se stydí..

 

Dívám se před sebe,
v mé duši není klid,
kdo mi co sebere..?
Vím, že nemůžu všechno mít..


toyenka
14. 10. 2003
Dát tip
Díky za přízeň, já na básničky moc nejsem.. :-)) Ale sleeping mě překvapila - líbí se jí některý nápady, nad kterými já váhala, jestli to není moc klišé.. v próze by mi je totiž vyčítali.. Ale zaujalo mě slovo "samoúčelnost".. Hm, je u něho připojeno "bohužel".. Ale proč? Co znamená "samoúčelnost"? V těch veršících je hodně subjektivního a hodně konkrétních pocitů.. Píše je člověk a ne stroj.. jsou tedy samoúčelné? co to vůbec znamená? Třeba někdo má podobné pocity, .. pak už to není samoúčelné.. jen se svým subjektivním pocitem přicházím k ostatním.. :-))

toyenka
14. 10. 2003
Dát tip
Znovu jsem si to přečetla. Ty to tak snad můžeš vnímat, ale jestli jsem něco chtěla říct, muselo to být napsané těmito slovy. Jenže.. Kdo by chtěl pochopit, co chtěl autor říct... Ale třeba někdo rozumí, kdoví.. Prozou bych ten pocit, ten okamžik chvíle popsala lépe, srozumitelněji. Ale to by bylo delší a nechávalo by to fantazii spát...Pohledy lidí jsou doopravdy moc subjektivní. Mohla jsi říct - technicky jednoúčelné. Samoúčelné může znamenat více věcí.. To, co se ti líbilo, jiní popsali jako bezbřehé klišé.. prostě je to subjektivní. Nemám ráda poezii.. Nesnáším, když se mi honí hlavou. Ale co s tím? :-))

Dash_707
13. 10. 2003
Dát tip
:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru