Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kocour Mour

03. 11. 2003
1
0
1458
Autor
DISPARITY

Pohádka pro zlobivé děti.

Kocour Mour

V průzračném domě se zcela novými střešními okny posedával na gauči prastarý černý kocour. Veliký, zavalitý kocour Mour. Babička s ním snídala, děti na něm večeřely a vždy večer, když sešel se nejužší kruh rodinný u televize, kocour Mour jim dřepěl v nohách jako starověká Sfinga a tiše předl. Topení hřálo, do ulice problikávala jemná, laskavá modř obrazovky a i ten zuřivý svět, co se v televizi míhal, byl takový plochý a bezmocný. A tatínek jim k tomu všemu rumrajchu hrával na rádio, aby to bylo takové veselejší.
Jednoho prostého dne postihla babičku před samoobsluhou výjezdová skupina televizních reportérů a položila jí pár otázek o pracích prášcích ( v těchto ukrutně pokročilých časech nutno představit si je co by drobné, veselé, barevné pilulky, které pouhým pohozením na pytel prádla vybělí i tu poslední modrou košili, i ty poslední růžové brýle ). Babička stála, mrkala a navzdory nejmodernější technologii byla celá plochá a bezmocná. Sedávala pak více v koutku a rvala si na nohy elektrickou dečku.
Průzračný, křišťálový dům trochu zestárl, rodina si polepšila, dědečka zakopali a tatínek vyhrál v televizní soutěži 10000. Moudře a modře se zubil ze sálající obrazovky a mával dětem a mával mamince a mával…Navzdory superprostorové technologii byl poněkud plochý. Maminka byla bezmocná. Děti již povyrostly a tudíž řvaly jak krávy, kdesi v dáli tatínek, ten megaprostorový barevný dříč, na stole Rohypnol a v hlavě pusto. I zoufala si maminka a nafoukla děti v umělohmotných šatičkách jako balónky. Fúúú.
Tak se stalo, že prastarý kocour Mour zvedl se z vytepleného gauče, protáhl oudy a proskočil obrovskou, něžně modrou obrazovkou. A byl ten tam.

sk8ergirl
28. 07. 2004
Dát tip
Spojení "prastarý kocour" je dost šílený... Líbilo se mi to na začátku, hlavně první odstavec...pak už jaksi ne...

kolybřík
03. 11. 2003
Dát tip
prastarý kocour, laskavá modř obrazovky, rvala si na nohy elektrickou dečku - docela dost šílená spojení Kdyby se kocour Mour stratil do jiného světa, chápal bych poselství v tom smyslu, že jediný kocour Mour byl normální v tom praštěném světě, a tak bych to i přijal, ale průskokem do "něžné" modré obrazovky mizí pointa, škoda. Zanechává ve čtenáři pak jen velký otazník. Jestli to byl záměr, tak se to podařilo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru