Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dostihová

17. 07. 2000
2
0
1887
Autor
Wolfling

Nad farmou v žírných pastvinách se bíle hříbě prohání to nepoznalo dosud strach jen stáda kopyt dupáni. Čas hříběcí pryč uhání na startu bílý šampion jenž v cíli soky předhání a dostihu udává tón. Úspěch však často zradí rád a i on jednou na proutí klopýtnul klesnul k zemi pad ke konci dospěl své pouti. A člověk v plášti bílém pak padlého běžce odepsal koně jenž leží před cílem poslední cestou odeslal. Nad farmou v žírných pastvinách po bílém hřebci hříbátko to nepoznalo dosud strach na dráhu přijde zakrátko. A jako otec šampion i ono život prohraje až dostihový zazní zvon má padnout v půli turnaje. A přesto koně musí jít pán tvorstva ve své tuposti ten běh a pak i pád chce mít ztracené koňské bytosti.
Morney
26. 02. 2004
Dát tip
Musím říct, že jsem ráda, že jsem konečně našla opravdovýho koňáka :) Taky koně moc miluju, nedovedu si život bez nich představit. Mám celkem podobný názor na dostihy jako ty. Tvoje básnička je sice spíš taková říkanka ale pěkná :)

Wolfling
03. 10. 2001
Dát tip
Ale mě nevadí, že koně závodí. Taky jezdím a znám jejich povahu. Jenže v dostihovém sportu koně degradují na nástroje, kterými se vydělává. Majitel stáje mnohdy v životě nedržel v ruce vidle a tudíž rozhoduje stylem vynáší/nevynáší.

Dalmatika
29. 08. 2001
Dát tip
Básnička je krásná, jenom se mi nelíbí ten nádech. Jezdím, a proto vím, že kůň je zrozen ke cvalu. Miluje závod a bez něj by umřel. Nesouhlasím.

Mámalibor
10. 06. 2001
Dát tip
díky jsou to moje myšlenky,taky bych o tom ráda napsala.../;-)*!

christi
30. 03. 2001
Dát tip
A me se to libi kone miluju i kdyz na dostihy nechodim, ale mam kamosku co zavodne skakala a tak jsem toho od ni dost slysela....*)

Falka
28. 03. 2001
Dát tip
Mám moc ráda koníčky... jako malá jsem se moc těšila, když mi tatínek slíbil, že mě vezme na dostihy... to odpoledne tam zastřelili koně s přeraženou nohou... už jsem na dostizích nikdy nebyla...

Wolfling
28. 03. 2001
Dát tip
Tak to se ti teda vůbec nedivím. U nás v oddíle se jedné holce vysmekl kůň, kterého vedla o rozpáral si břicho. Rok na koně odmítala sednout. Mimochodem můj první zážitek z dostihů je v Pod stupněm vítězů. Taky velmi pozitivní :-/(

Wolfling
23. 03. 2001
Dát tip
Je to prvotina. Nepopírám, že v některých místech trošku kulhá.

Stínovlas
22. 03. 2001
Dát tip
Mě se moc líbí ten příběh. :o) Ale forma by vážně chtěla trochu doladit.

Bibša
20. 07. 2000
Dát tip
Slabší začátek je příběhem tak nějak odklusán k zajímavému konci. Jako celek to narušuje klopýtání v rytmu a verši, ale myšlenky a obrazy máš originální.

Merle
18. 07. 2000
Dát tip
soouhlasím, ale básnička, přestože říká to co měla, se mi moc nelíbí ale ani nevím proč

Cid
17. 07. 2000
Dát tip
Rozumím. Není, co dodat.

Wervolf
17. 07. 2000
Dát tip
fuj, přečti si mojí Galaxii a uvidíš!!!!!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru