Král

KRÁL: Stráže. Přiveďte sem toho lumpa. Ale rychle. (k předvedenému pobudovi) Víš, čeho ses dopustil.

06. 08. 2006
1
0
679
Dramata, scénáře

GENEZE (NEJEN) BIOLOGICKÉ PODSTATY LIDSTVA

Starověk:
Přibližně rok 2500 před kristem
Kdysi dávno byl prý nalezen vyřezávaný pohanský trůn (věnovaný pohanskému bohu Kuhmaputkovi, o kterém se tvrdilo, že umí hýbat zemí a hrát vodní pólo se zavázanýma ušima). Tento trůn prý, pokud si na něj sedl vznešený člověk, do něj vpustil všechno vědění, které se vněm ukrývalo. (Podle všeho to byla definice biologické podstaty lidstva, recept na lopuchový pudink a osmistránková Příručka pravého zálesáka. ) Na tomto trůnu sedávalo mnoho slavných osobností jako například Tutanchámon nebo Karel Veliký (podle toho, kdo měl zrovna víc času); stal se předmětem mnoha krvavých válek a lstí.

22. 07. 2006
1
0
765
Ostatní nezařaditelné

NEŠŤASTNÝ ŽIVOT HUBERTA WRETCHERA

Mé jméno je Wretcher Hubert. Je mi 21 a půl roku života. Už třetí rok chodím do té samé školy, tak jako poslední dva roky. Mám jednu levou čepici, školní pytel a tužku.

22. 07. 2006
2
0
630
Ostatní nezařaditelné

ŠKOLNÍ VÝLET V KOŘÍTKOVĚ

Je vidět, že vdnešní době tak nevinně vypadající podnik, jakým bezesporu je například školní výlet, může mít dalekosáhlé, ba dokonce i celoživotní následky. Ne nadarmo se vobci u známého města Appenheim na západě Čech, tedy ne jinde než vKořítkově, říká: „Kolik lidí, tolik křížů. “ To proto, že Kořítkov je geograficky i historicky uznaný, jako nejsmutnější místo na západ od Mostu. I přes takovou pověst města se dne 22.

22. 07. 2006
1
0
651
Ostatní nezařaditelné
Nahoru