Věky

Výběr

Seděli na zdech pokuřovalita pakáž měla neholené brady a punčocháčerozpárané plné okzatímco ona se vracela domůse svojí síťovkouplnou zeleniny a čokoládya vína na sobotu na večerzlobila se na něbyla nepříčetná když je vidělajen tak žvanitnedělat nicbrousit si jazyk vším co nemá význampokaždý jí to protočilo parukudoma pak nasraná sledovala televizi.

26. 05. 2008
7
6
760
Volné verše

Kanárek

To je zvukjako když praská náledínebo stěna panelákuv lebce mi uvízl kanárekostří si tam zobákna svémvypolštářovaném bidýlkuaž umře všechnobude jednoduššírozloží se shnijea já ho spálímna malinký kaloriea budu zase dutý.

04. 03. 2008
4
6
704
Volné verše

Písklata

všechno se minimalizujei ty se menšíšs každou další dušína tomhle světětě kousek ubydekyslík jako podpultový zbožíhrabeš se ve vlastní zahraděa nacházíš zakopaný psynevíš co znamenajale jsou jich stovkyrozházený mezi krtincemazatimco venku v ulicích se válej opuštěný náhubkya beztvarí majitelébezcílně bloumajícívykolíkovanym prostoremprázdné ploužící se kabátyco nosí písklata nafukovací hračkya vodítkapřehozené přes rukávy.

13. 02. 2008
5
4
621
Volné verše

Směnárna

Všude jen kočárky a potrubía kočárky a. babička pletoucí vlněný svetr v tramvajidáma s kabelkou. a kilometry potrubípod Prahouujíždí klikatýčerveno-žluto-zelenýNaše metro projektoval rastafariánSkládky vizitek potrubí kterým lítaj vlaštovky na jihDěti ho pijoujsou měděnýa v směnárnách je na něvypsanej kurs.

12. 10. 2007
7
10
738
Volné verše

Bábušky

Bábušky V malých dávkách se nezkazí ale když pustíš retro ze řetězu a svými prsty stvoříš titěrný most projednou budeš architektem vlastního těla - z čmoudu malého komínu mezi svými prsty potáhneš krásný šluk až se ti rozklepou kostnatá kolena Posadíš se do dětské houpačky do té na velké tlusté spirále tak že se ti akorát vejdou boky a začneš létat půl metru nad zemí začneš skákat po sloupcích co autům zamezují vjet na chodníky a při to všem ještě uhneš dešti kaštanů Jenže když dokouříšnoc se najednou změní při cestě domů ti uvízne noha v tramvajové koleji a ze všech ulic se na tebe začnou valit bábušky Půl vlasů bys dal za to být už v posteli půl vlasů bys dal aby nebyly rozkládací jenže to ony jsou a když se pak ráno konečně probereš mrkneš do zrcadla a spatříš čerstvou lebku ptáš se sám sebe jak je to možný jak to dokázaly když byly všechny dřevěný .

04. 10. 2007
6
4
816
Volné verše

Kabáty

Kabáty Jako by ses vzbudil v nějakém úplně jiném světě, světě ve kterém neexistuje podzim a ptáci mají všichni stejně šedé hlavy. Jako bys vstal z tůně, z níž ses narodil a rovnou proskočil obličejem stromu a tvůj smích mu rozešuměl vlasy. Někde v dálce jsi cítil, že na prohlou trampolínu dopadají cvičky a kočky ječí pořád v jednom a tom samém rytmu. A pak se objevily ulice, rychle jako by je někdo přímo kreslil.

03. 09. 2007
6
6
754
Volné verše

^v^v^v^v^v^v^v^v^v^

Výběr

Nalíčila se freskama, když zjistila že je bohem opuštěná a každým koutem domova nyní profukuje průvan. Nikde nezbylo nic. Jenom záclony v poryvech a zčeřelá blána na povrchu bazénu. Ani kytky tu nenechal a s nima jako by zmizelo všech sedm let a jeden zítřek.

16. 05. 2007
16
14
781
Volné verše

Válenda

Válenda Jako by ses večer přitulila k topení a zapla půlnoční kino pod odvarem z autobiografického plátna rozproztřelas deku a vyvařila piknikové skleničky jenže když jsme dopili rybízový džus všechny pihy se ti rozutekly po pokoji jako rozcvrnkané kuličky a tak jsem radši zůstal ležet až do rána abych je hledal s tebou

10. 04. 2007
9
13
948
Volné verše

Plaváčci

Výběr

Včera ve snu ti za domem napršelo moře a ze všech koutů začali se slejzat plaváčci holubi tvé rozhledny se proměnili v žáby a měli trychtýře na hlavách a trychtýře pod očima vzájemně škubali si zbytky pelichání abys měla pod čím spát a pak pak jsem tam byl i já - stojící se svíčkou ve skořápce od ořechu odléval jsem z vosku malá čínská přáníčka do úhledných obálek a ani do jedné z nich tě nenechal nakouknout Včera ve snu když plaváčci začali zpívat chorály a z kostelní věže zbyly jen hodiny připlul jsem k tobě a ty jsi poprvé otevřela okno v nadzemí.

19. 02. 2007
25
29
2441
Volné verše
Nahoru