Námraza

Dnes ráno stromy oblékly bílé šaty, co asi chystají za slávu. Moc lidí si toho nevšimlo - nepropili platy, nezastavili městskou dopravu. Jak dlouho asi trvalo oblékat větvičku po větvičce . To se mi ještě nestalo poroučet plamenu svíce, aby přestal hřát a neporušil jemnou krásu těch šatů, šatů svatebních.

08. 10. 2002
0
0
705
Vázané verše

Bez rozporů

S úsměvem plným pláče
a se zrakem slepce
Tak jemně jako holí
a s loudavostí hřebce

04. 10. 2002
2
0
614
Vázané verše

Sousoší milenců

Už staletí se pokouším pohladit tvoji tvář, nebýt toho kamene snad šlo by to i snáz. Mé oči hledí na tebe, tak dobře Tě znám, jen po podzimním listí ti pozdrav posílám. Jsi krásná šedá královno a tak blízko Tě mám, však po větru Ti jenom svůj dotek posílám. Mé oči hledí na tebe, tak dobře Tě znám a toužím jenom po tom, jednou pohladit Tě sám.

03. 10. 2002
3
0
690
Vázané verše

Někdy je život ...

Někdy je život jako krásná dívka Hebký a voní jako jarní stráň Až chceš z té krásy Napsat tisíc básní No a tak píšu A už jich tu pár mám Někdy je život jako krásná dívka Je dlouhá cesta než ti podá dlaň A ty chceš víc Už dobře tuším Jaký je život poznávám Někdy je život jako krásná dívka A už mi svítá jak to vlastně je Pomalu sahám Po své zadní kapse Život je krásná děvka Na prodej …

25. 09. 2002
0
0
542
Vázané verše
Nahoru