02.04.2021 00:13 K dílu: Míra vážnosti karkulka100

Jan Barban: Vzdělanců nebo nevzdělanců je skoro jedno. Snad až na míru zodpovědnosti. Je to jak s rodiči a malými dětmi. Ti, kdo mají víc rozumu, by měli jít příkladem (protože v tomhle případě nejde vychovávat jako u dětí a rodičů). Ale tohle "nepochopení" je největší příčinou rozdělení společnosti. To, že se názor a fakt zaměňují. Začalo to bohužel soc. sítěmi. Před tím byla tištěná média a byl relativní klid. Zdá se to, jako protimluv. Svobodný internet a soukromá media. Ale kdo píše články na internet? Minimum textů je originálních. Vše je kopírováno a jen se tomu dává hlavička daných novin nebo zpravodajství. A to jsme jen u těch "seriozních" médií. Příčina je jednoduchá. Nikdo tahle média už nezaplatí. Dřív měli noviny tuny redaktorů v každém městě. Jen v ČR vycházeli tučím osmery noviny (nepočítaje regionální). A všechny měly zahraničí redakce. ve velkých evropských městech a hodně z nich i mimo Evropu. O BBC ani nemluvě. Ta po celém světě.

ČT se má 3 redaktory na celou Evropu. A to je taky obří selhání. ČT je totiž velký kolos, který na to ještě má. Mediální svět je zkrátka v troskách a těžko ho z toho někdo vyvede. To by si lidi museli začít kupovat předplatný a to fakt u většiny lidí nehrozí.

01.04.2021 23:53 K dílu: Míra vážnosti karkulka100

Stromeček: Prožitek je tím základem a zkušenost si vytváříme až nadto. Samozřejmě, že pokud člověk jedná autenticky a bezprostředně, tak je zkušenost zároveň prožitkem. Jinak ovšem máme čelní lalok a to nás odlišuje jako lidi od nižších živočichů. Díky tomuhle orgánu nebo spíš jeho části se můžeme rozhodnout, jestli zážitek, hádku, rozhovor, dovolenou nebo cokoli jiného chceme prožít znova, jinak, jak často nebo co pro to udělat, aby se to už neopakovalo.

Ačkoli si nemyslím, že moudří lidé se chovají jako zamilovaní a nejednají autenticky a zbrkle se nevrhají do všeho po hlavě, občas takhle jednat zcela jistě neuškodí :).

01.04.2021 23:50 K dílu: Míra vážnosti karkulka100

Stromeček: Prožitek je tím základem a zkušenost si vytváříme až nadto. Samozřejmě, že pokud člověk jedná autenticky a bezprostředně, tak je zkušenost zároveň prožitkem. Jinak ovšem máme čelní lalok a to nás odlišuje jako lidi od nižších živočichů. Díky tomuhle orgánu nebo spíš jeho části se můžeme rozhodnout, jestli zážitek, hádku, rozhovor, dovolenou nebo cokoli jiného chceme prožít znova, jinak, jak často nebo co pro to udělat, aby se to už neopakovalo. Ačkoli si nemyslím, že moudří lidé se chovají jako zamilovaní a jednají autenticky a zbrkle se vrhají do všeho po hlavě.

I když to zcela jistě sem tam neuškodí :).

01.04.2021 23:37 K dílu: Míra vážnosti karkulka100

Prožitek je tím základem a zkušenost si vytváříme až nadto. Samozřejmě, že pokud člověk jedná autenticky a bezprostředně, tak je zkušenost zároveň prožitkem. Jinak ovšem máme čelní lalok a to nás odlišuje jako lidi od nižších živočichů. Díky tomuhle orgánu nebo spíš jeho části se můžeme rozhodnout, jestli zážitek, hádku, rozhovor, dovolenou nebo cokoli jiného chceme prožít znova, jinak, jak často nebo co pro to udělat, aby se to už neopakovalo. Ačkoli si nemyslím, že moudří lidé se chovají jako zamilovaní a jednají autenticky a zbrkle se vrhají do všeho po hlavě.

I když to zcela jistě sem tam neuškodí :).

01.04.2021 13:00 K dílu: Slowbar karkulka100

Je mi líto Aru. Přísně tajný. :)

29.03.2021 21:30 K dílu: Slowbar karkulka100

Tak, finální verze. Snad dobrý.

29.03.2021 20:52 K dílu: ZA VŠECHNO MŮŽE PRAOTEC karkulka100

Moc hezkej kousek a krásná hra s šeštinou. Inspirativní :). Mimochodem. Horníčka mám moc rád.

29.03.2021 20:28 K dílu: Slowbar karkulka100

K3: Jo jo, přemýšlím nad názvem už 2 dny a zatím to nechávám uležet, ale díky za upozornění. Jsem si toho vědomej. Jde jen o pracovní název.Jinak všem díky za názor. I vám budoucím.

29.03.2021 20:23 K dílu: Míra vážnosti karkulka100

Úžasně dokončená básnička v komentářích. A propo...i zkušenost může být leckdy k ničemu, když je postavená na špatných základech. Vezměme si jen dnešní zkušenosti některých lidí s covidem, dřív s migrací atd. Nejde to úplně paušalizovat. A napravovat "pomatence" taky ne, protože ten "pomatený" si to samé myslí o vás a chce "napravit" vás. Co s tím? Tolerovat rozdíly, ale nenchat si vzít svůj názor, protože jde jen o názor.

13.11.2004 00:00 K dílu: Trochu popletená pohadka karkulka100
To já taky :)
13.11.2004 00:00 K dílu: Trochu popletená pohadka karkulka100
To já taky :)
Nahoru