02.02.2005 00:00 K dílu: 100, let Jana Wericha Zbigniew
Tedy Zolo a Pišto_Hufnágle, vy jste fakt borci. Zolo v diskuzi okamžitě přejde k povýšeneckému chování, ohnivě diskutuje, lituje a pak zjistí vlastně, že se tady melou píčoviny a chce dát Kifkovovi 500 Kč, aby dílo smazal. To je fakt síla. Tedy: Jestli jsi spokojený s tím, co jsi zde vypustil ty, tak mi je Zolo moc, moc líto, je mi dále líto Pišty_hufnágla a je mi moc líto každého, kdo názory druhých odsoudí, aniž se nad nimi zamyslí nebo vyzve druhé k tomu, aby své postoje vysvětlili, což tímto činím. Haha Načež Pišta_Hufnágl nemá názor žádný, ale trpí neodbytnou představou, že musí něco napsat, nějak se vyjádřit, aby všem ukázal, jak je nad věcí a mohl všem sdělit, že se tady melou píčoviny, protože ON to pozná! Vy jste fakt dvojka!
01.02.2005 00:00 K dílu: 100, let Jana Wericha Zbigniew
Zolo: Ehe? To jako, že když se někomu něco nelíbí, tak je to tím, že kritizující není normální? Takže Kifkov by měl zajít za psychoanalytikem aby zjistil, co je s ním v NEPOŘÁDKU. Nelíbí se mu Werich, tak je potřeba "odkrýt celistvěji jeho problém". To není normální, že se mu nelíbí Werich!!!!! To je neuvěřitelný co jsi napsal Zolo. Můžeš být na sebe hrdý!
01.02.2005 00:00 K dílu: 100, let Jana Wericha Zbigniew
Otázka je: Kdo je nyní Werich? Co znamená? Persona, na kterou se vzpomíná ze setrovačnosti? "Moudrý klaun"? (nevím proč moudrý a klaunů se bojím) Kolaborant ze zbabělosti? Ostře tepající kritik; když ovšem o nic nejde? Fimfárum? Génius? Nejvetším problémem Wericha není, podle mě, jeho dílo, ani jeho postoje, ale to, že je naprosto neadekvátně hodnocen. Jeho dílo, a bohužel ani postoje, si nezaslouží takovou míru nekritické glorifikace, jaké se jim dostává. Fotky PANA WERICHA v každém zapráskaném kanclu kdejaké prumyslové obludy, visíci na hlavami úřednic, která po večerech hýkala nad Televarieté, ale na PANA WERICHA si nenechala šáhnout: protože byl moudrý. Když člověk jednou... Nad blbostí se nedá vyhrát... Tipické pseudmoudré prefabrikáty, kterým se dostalo té výsady, že je někdo od starého užvaněného starce vyslechl a zaznamenal. Kibucové filmy "Hej rup" apod. Socialistícké agitky, zavírající oči před tím, co se dělo v Rusku. Atd. atp. Proto si myslím, že zveřejnění Zábranovy (potažmo Holanovy) poznámky je důležité; je potřeba na chvíli zakymácet modlou p. Wericha, je potřeba vůbec začít akceptovat, že někomu se může zdát Werichocva úzkostlivá moudrost odporná. Proč ne?
Nahoru