08.08.2009 13:43 K dílu: křik chlo_e
rozumím, w., ale nějak se už nedokáži vžít nejen do této básničky, ale i do tvých výtek; snad kdybychom mluvili o někom jiném a přisuzovali k tomu abstraktní pocity... těžko mluvit o stylu, mně to v té době přišlo normální - psát o tom a nepojmenovat to, protože to ono je prostě choulostivý (i když dozajista pro básníka vítané téma a snad čitelný motiv pro ostatní) chci říct, že nemusíš na mě diplomaticky "když si tam vyjadřuješ to potřebný, tak je to nejspíš v pořádku...", nikdy jsem nebyla zastáncem nebo mírnějším, ohleduplnějším čtenářem proto,že někomu nějaké "vypsání se" udělá dobře :) a děkuji za velmi všímavý a trefný komentář, který, doufám, vyjadřuje byť malý zájem o tyhle srágory (kdybych nebyla líná a vše uložila do jednoho velkého paklíku v pc jako doklad, že to je moje..., tak to tu smažu) a mě to ohromně těší takových čtenářů bych přála písmiči víc, jen kdyby si jich čtenáři vážili a dokázali je ocenit...vďaka
20.04.2009 12:17 K dílu: křik chlo_e
santi, přesné vnímání a trefně komentované :) --- už jen ze soucitu to tu mám, že kdybych to smazala všechno, nebylo by nic, ztratilo by se to, žádný doklad o tom, že jsem - ješitnost :) to samé mám právě s dopisy, akorát u nich to bude nejspíš rychlejší, až tu krabici od bot hodím do kamen, ono se uleví :) dík
20.04.2009 12:13 K dílu: mluvím za tebe chlo_e
ano, dík
09.03.2009 13:36 K dílu: křik chlo_e
díky, impresse, už to nestojí ani za řeč
19.10.2008 20:53 K dílu: každý ji má, já chci taky chlo_e
Mí čtenáři čtou vždycky špatně. Já jakožto čtenář čtu vždycky správně, ale jelikož ostatní píšou špatné básně, tak... Ach! Místo, kde si můžeme naříkat, jak špatné čtenáře to máme, a přitom mít čtenáře-neměl by v dnešní době každý "poctivý" čtenář získávat nějaké to ocenění? :) Blíženec a líbítip!
07.07.2008 17:47 K dílu: Osiky jsou cítit voskem chlo_e
byla jsem tu a četla jsem*
18.04.2008 13:56 K dílu: fragment chlo_e
Fouckaulte, narážíš, že v posledním i prvním verši je stejné zájmeno "mě". Já jsem s tím různě šibovala, v tom posledním bych ho ani nedokázala vymazat, v prvním ano, zkoušela jsem to..., ale zas mi přišlo, že tím měním trochu kontext. A doufala jsem, že si toho nikdo nevšimne. Usmívám se. V prvním verši výmaz a uvidíme.
17.04.2008 14:04 K dílu: fragment chlo_e
Fouckaulte, děkuju. Je to ještě čerstvé, takže mám rozšířené zorničky a nevím, co bych měla změnit. Prostě to nevidím. Samozřejmě, že si ale nemyslím, že je to poezie - taková momentka, která nebyla roubovaná - jen zapsaná skutečnost. Vím, že to u jiných lidí třeba vytýkám; momentka...a co dál? I přes takové protiřečení to tu chvíli prostě bude viset. :)
16.04.2008 14:18 K dílu: vzkaz chlo_e
Krom toho mám nutkavý pocit, že tě pořád musím o něčem přesvědčovat. Nemusím. Kdybych to tu chtěla mít sterilní a dokonalé, tak si tě zablokuju navždy. Na druhou stranu ti neustále odepisuji a něco vysvětluji, tak se aspoň chovej na cizím pískovišti slušně.
16.04.2008 14:13 K dílu: vzkaz chlo_e
Ale ne, Stvne. Nejsem natolik ješitná, že bych neuměla přijmout kriticky negativní názor nebo to, že se tomu někomu nelíbí. (vlastně už mě neba se pořád opakovat po našich četných rozhovorech na stejné téma). Koneckonců mi vkládáš do úst nesmysly, napsala jsem tu už, že tohle považuju za svůj nejspíš konečný produkt. Nejsem typ, co by opravoval dle výtek čtenářské obce. Jen ukazuju na tvé chování. Přečti si své příspěvky do diskuze a pak mi znovu napiš, že: "nejsi schopná ve své autorské ješitnosti připustit tobě nepříjemné mínění, radši se přikláníš ke chvále a vůči negativní kritice si buduješ obranné bariéry.". Já si buduji obranné mantinely proti tobě. Nikomu jinému. Nebyl jsi sám, komu se tohle nelíbí. Byla by hloupost myslet si, že každá věc je stoprocentně úspěšná. Mluvíš tu o debilitě mých čtenářů a já pouze s tebou polemizuji, že pokud napíšeš něco z toho, co jsem už napsala v jiné zprávě, pak s tebou nemám o čem diskutovat. Snažíš se být dogmatický a mě to nejen provokuje, ale uráží tvá nevědomost a to, že pořád máš trapné výpadky. Ale neznamená to, že se přikláním ke chvále. Mám osobní stanovisko k téhle básni, že je mi někdo blíž a někdo dál, že někoho toleruji a někoho přehlížím..., tak je to i v normálním životě. Ano a říkám ber nebo nech, ale nevnucuji...
16.04.2008 13:32 K dílu: fragment chlo_e
a nebo se to dá chápat v tom smyslu, že se usmála mimo člověka, to je její lidskost - pomáhat lidem nebo svůj život zasvětit víře? nemá to být rouhání:)
16.04.2008 13:25 K dílu: vzkaz chlo_e
Nedávno jsem tu diskutovala o tom, že jsem kohosi zkritizovala (negativně) a on za den dva smazal bez povšimnutí to dílo. Já si svých čtenářů vážím, za to tebe čím dál míň, proto mě tvé výhružky nebo doporučení či rady nechávají v klidu. Tvoje šprýmování mě neba, nepřijde mi inteligentní. Měl by ses smazat sám. (a propo, moje stránka chlo_e má průměrně šest tipů, tři věrné čtenáře - že jsi musel tuhle básničku dát pod odkaz chroustjazze, je tvoje věc, ale buď prosím od té dobroty a nenavážej se do mě, buď tak laskav)
16.04.2008 12:45 K dílu: fragment chlo_e
pocitově se přikláním k té druhé variantě; skoro mi přišlo, že se usmála na Boha, tudíž stal těsně vedle mě, dobrý, ne? úsměv
16.04.2008 12:40 K dílu: vzkaz chlo_e
StvNe, jestli je pro tebe důkaz debility statistika tipů a výběr, pak ... fakt nemám u tebe slov. Že mluvíš o empatii ve svém prvním příspěvku, a ani nechápeš, že mně třeba ani o ty tipy a výběry nejde. (Moc dobře to víš.) Selektuju si lidi, kterým věřím, kterým věřím, že čtou, že to pro ně smysl má. Nevím, jestli jsi ty empatický, že už jsem tě kolikrát upozorňovala, že tvůj přístup je nanejvýš buranský. Už mě nebaví to, že má osoba se snaží přistupovat s bázní k tvým věcem, hledat v nich, domáhat se čehosi, ptát se, upozorňovat. A ty si občas přijdeš a napíšeš - blbý text, koukněte, lidi, jací jste magoři. Nerozumím tomu. Blbost. Na hovno. Co to má co dělat s textem, kritiku? Víš, kdybych si myslela, že tenhle dnešní příspěvek do dávno zašlé diskuze vyvolalo třeba tvoje náhlé pnutí, že si myslíš, že se celá literatura ocitá v krizi, pak bych možná tvou ironii s posměškem přehlédla. Kdybych věděla, že se snažíš o něco. Bohužel ano, dala jsem tu sem další básničku. A ty máš pocit, že musíš mít poslední svrchované slovo. Prosím. Děláš si o sobě obrázek sám. Ačkoli vyšperkovaný text je samý tip a výběr pro mě zůstává textem, který jsem napsala. A který se mi líbí. Jsem s ním spokojená, proto si zrovna od tebe na něj srát nenechám. Jestli chceš vyvolat válku proti kvalitě tady, máš mé požehnání, ale prosím - měj soudnost. Když totiž přestřelíš, jsi pak za idiota ty. A jinak, milí čtenáři, nerada vám to říkám, ale tam jednou s důkazy stvnova typu budeme dřív či později. I tak vám děkuji za pozornost. Ty, stvne, jsi odvedl největší kus práce tady. Dokázal jsi mi, jak jsi empatický. Na druhé straně sedí osoba, jen buď drsnější. Máš na to.
13.04.2008 20:05 K dílu: **** chlo_e
Goldsteine, v druhé se polemizuje se slovy jako je výška, hloubka, plochost, je to okořeněno (smích) vlastním nazíráním na svět a posoleno špetkou ironie:) a pocukrováno na závěr obrazy, ano, je to možná jako celek nestravitelné, ale čert to vem díky za dvojité čtení
14.03.2008 09:29 K dílu: vzkaz chlo_e
Víš, Teichmane, lidé jsou ochotni číst poezii i z blázince a myslím, že jsou docela schopní. A k tomu považování - ano, kolikrát se divím, co ještě tady může dostat nějaké to ocenění tipem nebo výběrem; řekněme, že u pár lidí šlo o soucit, u druhých o zviditelnění, u třetích možnost, jak jít s davem atakdále. Cítila jsem to už o pár vzkazů dál, že další čtenář už neuvěří, nepochopí, co se tu stalo. Bude se divit, říkat si proč. Ale já ti to nevysvětlím. Stávají se různé věci...A když na to, Teichmane, přijde, tak ta báseň může působit jako náhodně vygenerovaná počítačem. Proč ne. Ale myslím, že bych si ji uměla obhájit: sen, kdy chci, aby se mi zdálo o mém milém, ale jako vždy se ti do toho připlete někdo nebo! něco jiného. Divný pocit, pokud to chceš analyzovat. Ten anonym mohl být kdokoliv a cokoliv. Tři osoby, dvě osoby věc, dvě osoby někdo něco šum. To, že to působí jako náhodně vybraná slova vedle sebe mi přišlo vypovídající o snu, když ho chceš uchopit, epicky ztvárnit, tak si už prostě vymýšlíš. To samé zvuk při čtení...taková nahromaděná tíseň. Aneb, co se stane, když věc pojmenujeme, stane se s tou věcí něco? Změní se? Je ještě tou věcí? Pojmenovat ale není poznat...O tom už jsme se bavili:) Prosím tě, buď tak hodný a neposílej všem avíza. Může to otravovat nejen je, ale už mně. Díky.
13.03.2008 07:24 K dílu: vzkaz chlo_e
Teichamene, díky za postřehy z druhého břehu čtenářstva a za jednu z možných interpretací. Nemám náladu to hájit - je to to, přesně tak.
12.03.2008 17:48 K dílu: vzkaz chlo_e
Děkuji všem cca. třiadvaceti lidem, kteří mají dojem, že z jejich strany bylo už vše řečené. Děkuju za to, že víte, kdy se má mlčet. Těm ostatním pár jedincům mohu nanejvýš popřát s blahosklonným úsměvem pěknou zábavu.
11.03.2008 17:08 K dílu: Za h r a b a n á chlo_e
šikovná
10.03.2008 19:36 K dílu: Prababičce chlo_e
K takovým básním cítím bázeň, když je čtu. Nehledám v nich symboliku jako někteří čtenáři, prostě jí věřím. Takové to je, bylo...Nejde říct, že je to báseň umělecká, ale za to si jí cením víc.+
10.03.2008 19:31 K dílu: Podpírání chlo_e
Podle mého je jedna myšlenka na jednu báseň ažaž a pokud je dobře zvládnutá...nemám námitky. Líbí se mi na ní ten nádech vyprávění, možná sentiment. Zdařilá.+
10.03.2008 11:28 K dílu: Krásná chlo_e
To jsem ráda, že jsem tam nenapsala to druhé sloveso, které mě "zrovinka" napadlo...
10.03.2008 11:27 K dílu: Kroky chlo_e
Asi bych tě nepovažovala za pravdomluvného rytíře, kdybys neměl po ruce kord (aspoň jako nástroj) a nebránil to nejcennější, co máš:) Krize lásky je prý velice přiznívá doba pro básníky. Hezký den, ahoj.
10.03.2008 11:20 K dílu: Krásná chlo_e
Předpokládám, že se tak v půlce básni odehrál zlom, který můžeme vysledovat asi takto: nejdřív nazývána pannou slunečnic a ke konci už je to hvězda a paní. Mám fantazii. Tys pannou slunečnic, vílou lidských snění, krásnou duhou, noční lunou. Já si skutečně neumím představit, že bys tohle myslel vážně. Báseň je přesycená, na hranici kýče. Ukazovacích zájmen jak - naseto.
10.03.2008 11:12 K dílu: Kroky chlo_e
Jo a ještě. Myslím si, že při psaní je důležité, aby ses nezprověřil sám sobě a abys opravdu napsal to, co jsi zamýšlel, co jsi cítil. Aby báseň byla výpovědí, nesklouznul jen ke slovům, která tvou vnitřní skutečnost (šikovná holka:) pouze opisuje. Když to napíšu fakt drsně, tak chceš svou duši položit na papír. To výše není tvá duše, to je jen mylný stav, kterým se vypisuje každý druhý návštěvník. Víc si představuj, vymýšlej, dívej se okolo, gestikuluj, braň se a tvoř. Tvá báseň je přemrštěná samou inverzí a stojím si za tím, co jsem napsala výše. Nechci být nějaká mentorující blbka, která má v jedenáct deset minut čas psát ti dlouhé elaboráty - chci v tobě probudit aktivitu. Říct si: dobře, teď se jí to nelíbí. Dobře. Až budu mít potřebu něco napsat, napíšu to. Ona si to možná přečte. Třeba jí to zas nezaujme, ale já budu vědět, že jsem blíž poezii. Oukej? Oukej. :)
10.03.2008 11:03 K dílu: Kroky chlo_e
Supr, hezčí avízo jsem si nemohla přát. Promiň, když se podíváš na seznam děl, tak každou minutu obludně přibývá, často i díla, kterých se nikdo nedotkne, nepozastaví se nad nimi. Pak podle mě ztrácí jakýkoliv smysl publikovat, zveřejňovat, když už ne pro zpětnou vazbu. A často se tu najdou lidé, kteří píšou už jen pro ten pocit psaní. Nedokáží říct, jestli vůbec ve svém životě se s poezií (knihou) setkali a neméně často jsou přesvědčeni, že právě jejich výtvor je poezie, ačkoli takhle se dejme tomu se smrtí vyrovná každý. Dá tomu formu (rýmovanou, to je poezie, ne?), vzpomene se na první spojení, které ho napadne a které ani nemusí mít spojitost s autorem a báseň je na světě. Vznikne báseň v pořadí už tisící, která nenadchne, nic nového nepoví, mluví jazykem krkolomným a autor jen čeká...Tím se chci omluvit, pak sklouzávám k tomu, že už ty básně sypu do jednoho pytle a bez iniciativy autora se z toho nedostanou. Víš, co se týče toho, jestli je tvá tvorba dobrá nebo ne...Dobře, přiznejme, že sám víš, že máš ještě tvůrčí rezervy, ale když přijde někdo, kdo ti bude chtít tvé dílo ztrhat, zahájíš obrannou funkci a budeš se snažit své dílo hájit. Je to přecijen tvé dílo. A jestli si nemyslíš, že je dobré, tak to nepublikuj. Jak s tím může být spokojen čtenář, když není autor? Na to, co pro tebe psaní a vypisování dělá, nemůžu nic říct. Je to dobře, je dobře, že píšeš z pohnutek a za sebe a ze sebe. Já mám taky archaismus ráda! :) Opravdu, nejde jen o slova, projev, galantnost, větší upnutí na knihu, na slova. Chrabrost. Mohli bychom diskutovat, ale přesto...Přesto si myslím, že pokud chceš archaismy používat a komponovat do svých básní, musí být přirozené. Musí být osobité, aby v básni nepůsobily jako velké tyče, kterým chceš soudobým čtenářům zmlátit palici. Jsem zpátky u projevu. Přečti si tady pár lidí, pokud jsi to ještě neudělal. Je tu hodně dobrých lidí, co si drží svůj vlastní rukopis, proto mají stálé čtenáře. Nechci do tebe pumpovat, že všichni jsme dobří básníci. Ne. Ještě k těm archaismům a ideálům dávné doby: dal bys takovou báseň přečíst někomu z tvého blízkého okolí? Kdybych tuhle báseň četla, řekla bych si, že buď ji napsal nějaký průměrný, zapomenutý básník dávné doby nebo laik a nebo recesista. Jsou určité prostředky pro vše, čeho chceš dosáhnout. Zvukomalba - eufonie, hraješ si s hláskama, napětí - kratší slova, drnčivá. Není to jen o zvuku, ale i o obsahu a na mě takové vrstvení rádoby hrdinsky patetických slov působí komicky. Jako...že ti nevěřím slova. Neztotožňuji se v tom, jsem mimo čtení. Jsem spíš pozorovatel. A abys byl čten, musíš vzbudit ve svých čtenářích zájem.
10.03.2008 10:34 K dílu: vzkaz chlo_e
Ty formální mám nejradši:) Díky všem.
10.03.2008 00:39 K dílu: Toho dne chlo_e
trochu zastřené:) v mém prvním bodě, kde jsem se zasekla...tam by mi nevadil kontrast jako nikdy a vždy a nebo nic a vše, takhle mi to prostě nesedí, ale chápající čtenáře máš, takže já se asi přizpůsobím
10.03.2008 00:34 K dílu: Jen si to přiznej chlo_e
narazila jsem na šikovnou autorku+ snad spolu budeme mít ještě čest
10.03.2008 00:29 K dílu: Já, platonik chlo_e
co k tomu napsat víc? je to vypovídající samo o sobě výborné
10.03.2008 00:25 K dílu: Kroky chlo_e
To já jsem na to (žlutavé linky) zatížená, tak jsem myslela, že jsi na tom stejně:) Kdyby to byly prázdné fráze, neboj, odpustila bych si je. Mají něco do sebe, alespoň do budoucna. Věř mi. Úsměv. Máš nějaké oblíbené básníky? Když už na tebe nemají vliv, alespoň pak víš, jak se nechceš vyjadřovat, jaký svět si nechceš v poezii utvořit (i to je hodně). Myslím, že důležité je mít v poezii především přehled. Vědět, že vše už bylo víceméně napsáno, že každý je do určité míry epigonem a že verše láska-páska se tu sice objevují, ale většinou se na ně pohlíží s despektem. Vypovídají o jejich autorech to, že nečtou, že vidí jen sami sebe a že psaní je pro ně možná pomoc, možná sugesce a možná jen protivná onanie, která obtěžuje okolí. Co je na tvé básni špatného? Často využíváš skoro už archaismy, vyžíváš se v zájmenech, libuješ si v patosu a klišé. A hlavně víš co mě deptá na takovém stylu nejvíc? Že kdybych mluvila s Milanem a Mirkem a Kubou...Nikdo z nich by mi neřekl: kde ležící jest srdce mé/Apokalypsa mé/lásky/blíží se!!!/Krvavými kroky můj/konec oznamuje A dám ruku do ohně i za to, že to tak necítíš. Že bys raději využil expresivních slov, byl úspornější ve vyjadřování a tajemnější, co se týče svých pocitů. Nechci říct, že tenhle způsob poezie zdá se mi poněkud podivným nebo zastaralým...ne, takhle píše (skoro) každý, kdo chce být silný v prožitku a snaží se o to leckdy poprvé. Nakonec to působí silně komicky. Jdu spát. Myslím, že první rada byla tou nejdůležitější. Všímat si. Neradím ti opisovat, napodobovat, to ne, ale dívat si, jak se v současnosti hraje s jazykem a že jsou to kolikrát roztodivné kejkle. Hodně štěstí a ahoj. Doufám, že zítra tu budu mít žlutavou:)
10.03.2008 00:09 K dílu: Kroky chlo_e
takže radu? čti, ale jestli chceš i ten žlutavý nápis, tak ti ho také obratem posílám:) já už mám odkrouceno, to je jasný:)
10.03.2008 00:04 K dílu: Nevědomky chlo_e
aby nedošlo k mýlce, byla jsem tu ještě v té době, kdy se zde nacházel jeden tip a nulový čtenář...to je rychlost, koukám, že ceder_john je taktéž všímavý:)
10.03.2008 00:02 K dílu: Nevědomky chlo_e
trochu ti závidím tvé tiché čtenáře, jen si odkliknou a mají splněno, úsměv; já jsem zůstala po přečtení chladná, báseň mi nic neříká, ačkoliv kalendář je hodně dobrá asociace a chválím pěkné formátování :) - tak se už z dálky poznají dobré básně, světaznalé
09.03.2008 23:57 K dílu: Kroky chlo_e
můžu se zeptat, jestli ti nevadí, že se k tomuhle dílu nikdo nevyjádřil? pořád přemýšlím, jestli je to recese, vtip a nebo opravdu dílo, u kterého autor stojí o hlubší kritiku a pokud je to ta třetí možnost, čekáš pochvalu? radu? jestli si říkáš, že ta rada by mohla být dobrá, tak už teď víš, že to není eňoňůňo a nebo chceš jen žlutavý nápis, že ti přišla nová kritika? doufám, že jsem splnila aspoň něco z toho...
09.03.2008 23:46 K dílu: Smysluplné nesmysly chlo_e
první strofa je závažným současným tématem písmiče, ostatní už jsou opakovačky na řečené četla jsem
09.03.2008 23:41 K dílu: Životem se protloukat chlo_e
geniální jsou verše: nedávej mi záminku odejít,/jen tak tě obejít život není tak strašně zlý,/nakonec je docela dobrý Nemůžu nic jiného, než jen souhlasit s tvůrčím duchem:)
09.03.2008 23:38 K dílu: V zámku smutku chlo_e
Když mi bylo patnáct, psala jsem podobné věci plné smutku, nenávisti - paradoxně často vykonstruované. Asi z nudy a nebo potřeby se ukázat. A tak se ptám, to je ten svět a život opravdu tak těžký, že si ho musíme ztrpčovat, že opravdu neexistují drobnosti...? Jinak tvar básně je na pohled působivý, při čtení už méně.
09.03.2008 23:18 K dílu: O (ne)psaní. chlo_e
dnes mi čárky opravdu nesedí ale jinak dnes nejlepší věc, kterou tu čtu, díky+
09.03.2008 23:09 K dílu: Toho dne chlo_e
Jako nikdy a vše - to je básnická licence na sdělení jakého významu? :) už podle jejich ramen/jsem/že štěstí je řeka svázaná břehy Což o to, není to zlé, řekla bych, ale asi bych se snažila tu invenci nějakým způsobem korigovat a udržet na uzdě. Líbí se mi především závěrečné pětiverší...Snad ti k tomu řekne někdo něco víc. Já bych skončila svým obvyklým "dobré, ale..."
09.03.2008 22:46 K dílu: Růže chlo_e
Tak, jak nepsat, aby to úplně neznělo, že to tak opravdu je... Četla jsem tuhle báseň nahlas kamarádce. Neptala jsem se jí na názor, to se nedělá. Ale...proti poezii, co vytryskává odněkud z nitra a autor píše, že si tím něco vyřešil - proti tomu se asi nemůže nic namítat, krom toho, že je úroveň diskutabilní. Říkám si, kde jakožto "autoři" hledáme nové a nové motivace k tomu, abychom sem přilévali další tuny básniček. Oklikou k jádru: mně se ta báseň nelíbí. Vyběr slov bych přirovnala k nicneříkajícím. I když klišé je asi podvědomě zajeté spojení několika slov, tak tady mi přijdé klišé vrstvené na klišé, že...K tomu jemně moralizující tón a stává se mi z toho báseň, která je pro mě k nepřečtení. Nejen tvarem, ale i obsahem.
09.03.2008 22:35 K dílu: Kruhy života chlo_e
filosofické přípomínky ode mě nečekej, podle mě se zrovna v tomto případě nesluší upozorňovat na to, kolik je tu "konců" líbí se mi to, možná proto, že jsem takovéhle básničky nacházela v jednom sešitě a ty oči, vidění se mi moc líbilo
09.03.2008 22:31 K dílu: Bál paní Samoty chlo_e
já to tím (možná stejným) jedním dechem přečetla a těžko říct, jestli tě někdo nachytá na nějakých nesrovnalostech a cosi kdesi, přijde mi to hodně dobré+
09.03.2008 22:21 K dílu: Prsten s rudým kamínkem chlo_e
Hned do první věty se něco velbloudilo. Bylo mi hloupé se bavit na cizí účet a nepřečíst si to. Trochu harlekýnka - soudě po první kapitole. Ten styl svědčí o vypsané ruce, ale je to takové: schématické, bez konkrétního jazyka, osobitosti, chybí tomu šmrnc, nějaké ozvláštnění. Dialogy a posléze i vyprávění mi přijde průhledné. Ledabylé. Už to, že při každém seznámení se všem oči rozzáří. Dobrý detail pro povrchnost, možnou přetvářku. Taková smetánka, prostě mi pořád vyskakuje slovo plochost. Na druhou stranu na knížku je to určitě vhodný. Uvidíme, třeba to je jako celek kompaktní a první kapitola je pouze uvedením...
09.03.2008 22:02 K dílu: Prsten s rudým kamínkem chlo_e
Tohle půjde zaručeně na dračku. A to doslova:)
09.03.2008 17:37 K dílu: Děvčátko chlo_e
Jasně, chápu, každý má pár takových. Můžu ti ale garantovat, že za pár let trochu vyblednou, bohužel.
09.03.2008 17:01 K dílu: vzkaz chlo_e
Ale já ti lichotila, přečetl sis to? úsměv
09.03.2008 16:42 K dílu: Osudy noci chlo_e
tady chce někdo někoho zamordovat
09.03.2008 15:20 K dílu: vzkaz chlo_e
V tom případě pardon. :-) Asi jsem usuzovala z toho, že jsme prý na literárním servru a že píšeme básničky, tak si i o nich povídáme. Nepovídáme, taky dobře. (úsměv) Ahoj.
09.03.2008 15:13 K dílu: vzkaz chlo_e
katugiro, dík. Já si zas myslím na Poláčka - Bylo nás pět. - Bylo nás pět a vedli jsme všemožné řeči. (nevím přesně, opisuju z hlavy) Ten jazyk je kouzelný. dadiku, já tě pochopila, přeci jen si sem napsala už dvě nevelké zprávy, na ignoranta si nehraju; na druhou stranu s tebou ale nesouhlasím. V normálním životě se bavíš o poezii. A nikdo ti přeci neříká: četl jsem ***, je ***, líbí se mi*, tip. A s tou interpretací, nevím, komu co chodí hlavou při čtení a nechtěla bych to zevšeobecňovat a shrnout do jediného bodu, ale ona spřízněnost musí být na základě nějaké (své, intimní) interpretace, jestli dílo přijímáš nebo nikoliv. Blabla. Nesnáším ty rozhovory - skoro knižní, kdy se říká jedno dogma za druhým, na druhou stranu se mi líbí, že akce stíhá reakci. Jen houšť.
09.03.2008 13:32 K dílu: dál - blíž chlo_e
už to tu někdo napsal - moc tomu nerozumím, ale nechce se mi nad tím strávit hodiny a hodiny, odnáším si perfektní pocit +
09.03.2008 13:22 K dílu: vzkaz chlo_e
Obávám se, že jest dodiskutováno. Já tedy nevím, ale podle mě se dá číst i v zástupu za autora. To je možná to stvnovo vcítění se:) Tybrďo, tolik je různočtení...Už i ta pomlčka mate. Jinak děkuji stvnovi, že se na mě pořád hojně kliká, já zas naoplátku klikám na chroustjazze. Teď už to bude ano-ne, aneb jak se postavit za autority písmače, zdá se mi. Děkuji všem diskutérům, nečekala jsem vás v tak početném seskupení.
09.03.2008 12:56 K dílu: Tichá zpověď chlo_e
Nelíbí se mi přesahy, odkazy na něco výš, na něco dávno - to jsou ty sféry, poselství, duše a prastaré cosi. Prostě se mi to nelíbí, vidím v tom snahu dostat poezii na piedestal tušeného a to mi není rozhodně blízké. Na druhou stranu existují básně, které se zvukově znehodnotí a další, které se přečtou a jsou skvělé. U některých se musí přemýšlet a u těch dalších se třeba jedno slovo ztratí a vznikne jiný obsah. Řekla bych, že tahle báseň patří do té druhé skupiny, čtená by získala třebas ještě osobitost a pro mě ztratila (snad) nějaké to slůvko, úsměv.
09.03.2008 12:50 K dílu: Svět chlo_e
Autor stojí o hlubší kritiku. Co se stane, když ti to ztrhám? Stanu se nejspíš součástí onoho světa, po kterém se ptáš, zda-li je dobrý, co? :) Někomu to může připadat jako seznam, výčet negativ (například mně), které jsou si rovnocenné s dikuzemi o politice v hospodách. Štamgasti ví své. Někomu jako anaforické zjišťování s klimaxem na konci a s filosofickým podtextem, který je samozřejmě na místě. Směju se. Znepokojující se poezie. A přeci, zdá se mi, že druhá polovina každého verše je vnímavá, originální a taky zajímavá. Na to bych se asi zaměřila a zapracovala...Ostatně už uvedený názor výše má něco v sobě a je trefný: Jinak něco jo něco ne. Asi tak.
09.03.2008 12:40 K dílu: Děvčátko chlo_e
Řekla jsem si, že na to, co kliknu, neodbudu jen mlčením. Je to sice náročné, ale můj boj. Myšlenku báseň evidentně má, ale je to rozblemcaný právě tím opakováním. Děvčátko musí být obklopeno červánky, oslovováno jako hvězdička...Samozřejmě záleží na vnímání, ale asi bys neměla zůstat u jednoho pokusu, jak se vyrovnat s tímhle tématem. Zkusit znovu a jinak, říct opravdu to, co říct chceš. A zatím se vůbec nezaobírat tím, jak má poezie vypadat, jestli má být dlouhá, rýmovaná, zaumná...
09.03.2008 12:33 K dílu: Ema chlo_e
Nezvykle kultivovaný jazyk na zvolené téma...Nemám tohle ráda, nevyžívám se v tom a těžko říct, jestli se mi to líbilo nebo ne. Trochu to mnou zacloumalo. Ze začátku díky přímé řeči se posouvá děj rychle, má to spád, ale v druhé polovině je pouze vyprávění a ještě k tomu smrt - depresivní atmosféra. Samozřejmě, že nevím, jaké má pokračování "próza na pokračování", ale vybrala sis nelehký začátek. Přesto si to tip a zájem čtenářů dle mého zaslouží.
09.03.2008 12:23 K dílu: Pro Tebe vzpomínka chlo_e
Mexx, mexx...na své úvodní stránce píšeš, že inspirací je tvůj skutečný život a že sníš o dráze scénáristky. Víš, ten, kdo píše, měl by psát pro čtenáře co nejsrozumitelněji...Chybí interpunkce, lajdácká diakritika, chyby v mně/mě, za čárkou a tečkou bývá obvykle mezera. To jsou ty nejdůležitější věci, které by měl dodržovat každý. Text je nepřehledný, ale to vidíš sama. Písmák je místo, kde se neučíš, jak se stát scénáristkou. Některé názory, pokud na ně nejsi připravená, opravdu bolí. Ten zápis je jako přepsaný monolog kamarádce. Žádné vytváření fikčního světa, psychologie postav, vývoj, děj, přímá řeč, gradace. Cokoli z toho...Jedna možná cesta by tu byla: oprav to podle tvého nejlepšího mínění a myslím si, že při opravách nejen těch nedostatků, které tam máš, se dotkneš i celé kostry vyprávění. Hodně štěstí.
09.03.2008 11:30 K dílu: vzkaz chlo_e
StvNe, celou dobu jsem byla nestranná. Tvé útoky se daly napsat jistě jinou formou, že. K našemu otevřenému tématu už nemám co říct. Tu pokřivenost povídání jsi mohl hned ukázkově demonstrovat v chroustjazzově diskuzi. Obdivuji tě. Tvou demagogii nehodlám dále podporovat, takže až dojdete k závěru v oné diskuzi, přijď mi to říct, jo. Empatie z psychologického hlediska se liší od obyčejného porozumění textu. Tím pádem končím tady tuhle debatu, doufám, že se najde někdo, kdo ti bude podkuřovat. Hodilo by se něco patetického ve smyslu: Zklamal jsi mě. V mých očích nejsi omezený, to by bylo hodně snadné, ale kretén. Hezkou neděli.
09.03.2008 11:09 K dílu: vzkaz chlo_e
StvNe, tohle mě neba. Nehodnotit šestnáct řádků - to je výdrž. Já tvůj příspěvek do diskuze čtu neustále dokola a přijde mi prostě omezenej. Vyžaduješ (celkově) něco, co (možná, že to víš, a tím hůř) tam není. A nebo to nemůžeš nalézt absolutně. Osobní rovinu vypouštím. Jen nechápu, proč mi zní moje odpovědi tobě smiřlivé a tvoje silně útočné. Proto si ještě jednu osobní rovinu neodpustím. Je tam něco s prdelí, snad jsi empatický dost.
09.03.2008 10:56 K dílu: vzkaz chlo_e
Fouckaulte, to s tím vzkazem je hodně trefný. :) Jaký vzkaz? Kdoví. A komu vlastně? Kdoví. Ale na uklikání to stačí, jestli náhodou se tu nesvěřuju s něčím konkrétním, že...:) Víte, kdybyste chtěli prvotní význam, můžete se mě zeptat. Nejsem mrtvá a dokonce s vámi komunikuju. To, že dadik napsala, že o poezii se povídá asi jiným způsobem, je pravda, ale taky je pravda, že net je dost pokřivené povídání. Já osobně to beru tak, že ten, kdo k onomu čtení přistupoval s nadhledem, měl vyhráno. StvNe, já jsem nezapadla do osobní roviny. Chtěla jsem ti jen říct, jako už mnohokráte, že hodnocení Lenky Lanczové, Franze Kafky, Alberta Camuse, Dostojevského bude vždy individuální. On je každý jiný, ať se k sobě blíží sebeblíž. A to, že je jedná poezie prostá, beatnická, sebeodhalující, reflexní, přírodní, odosobněná, poezie všedního dne, expresivní, surrealistická, zvukomalebná, hravá...je jich tolik na světě, kolik existuje výpovědí. A teď asi zapluju do té osobní roviny - nerada tě zkouším, ale tvé poznatky se formulují vždy podle toho, co jsi momentálně přečetl. Čím ses nechal deformovat. To není na výtku, těžký ale je, že se snažíš ten jeden přístup aplikovat na vše...Tím uděláš z většiny smetiště. Neva. To důležité z mého psaní tobě je, že empatii nalezneš, někde po ní toužím. Berme to v tom slova smyslu porozumění, kdy autor=subjekt, kdy mi v té básni o něco jde. Ale to není vždy. A myslím si, že o pochopení v pravém slova smyslu nejde ani v próze. Zářným příkladem jsou tvé povídky nebo kohokoliv jiného. Pro mě je literatura zastavení, udivení, mrknutí. Všechny takovýhle banální věci a když umí báseň mrknout? Myslím, že ve "vodách písmačských" je to skvost. Tím se obloukem dostala k tipování a výběrování. Co teď čteš? Jsem ráda, že jsi četl. Díky.
08.03.2008 19:46 K dílu: vzkaz chlo_e
Tome, takové teze mě mírně čílí. Ale díky.
08.03.2008 19:15 K dílu: vzkaz chlo_e
díky všem Mario czernay může mít pravdu, je to dobře napsaný ohlas (vďaka) na báseň a jak vidíš, mario, i chřipky se dají interpretovat. Pár výborných vykladačů by se tu opravdu našlo. Pozorovatel je mi sympatický proto, že je technický vykladač. To, co vidí-čte a pospojuje. Jdeš na to lišácky a rozhodně se mi tu nechce říkat, zda-li jsi minul nebo... No neminul. I muž má může mít (možná) rád poezii... Zatímco stvn se mě technicky snaží nachytat v tom, že v textu něco chybí. Já říkám: nechybí. Nehraju si tu na polotovar, je to celek a buď ber a nebo nech být. Tobě se zdá ten celek špatný. (Třebas to za týden smažu, že) A taky vím, že přistupovat apriori k dílu s předsudky, to pak nemá smysl psát něco o empatii, hm? Markéta je holka. A taky neříká nic o kódu, ale o čtení, její přístup, čtení a kritika se mi líbí, nehledě na to, že je kladná... Docela by mě bavilo na vás psát ve stejném duchu kritiky, jako vy na nějaké dílo.
07.03.2008 22:31 K dílu: téma: město chlo_e
já myslela uvažování o poezii v jejím vývoji, histoii a možnou aplikací na současnost, na net, na vše kolem nás, ne rozumování na nějakých pazákladech, protože jsi to teď napsal - je to zacyklení, zase se to vrátí, lidské pohnutky se opakují...blabla, nie je zač, užívám si to po dlouhém čase... to "nová kritika" :)
07.03.2008 22:21 K dílu: téma: město chlo_e
Já se ptala v návaznosti na to, jak sklenář na totemu dal hloupou diskuzi o tom, že básníci mají omezenou slovní zásobu a že by se poezie dala na těchto základech rychle popsat a strčit do jednoho (odpadkového) koše. Nemyslím si to, ale bylo by to na delší diskuzi. Vlastně se mi k tomu chce říct plno věci, a zároveň jen tak mlčet, protože argumenty nemají smysl. Dnes jsem nějak aktivní, dík za tvůj čas.
07.03.2008 22:14 K dílu: téma: město chlo_e
Ani kdybys použil mezerník? Tybrďo, to jsou změny...Pamatuji si mezery, v některých básních byly slušivé, bílé místo=dovtípit se, použít fantazii, pauza, cokoliv, pak z toho vznikla móda. Je dobře, že každá doba si nese něco svého a nebo si říkat, že je vše špatně, když jsme se nechali semlít?
07.03.2008 22:09 K dílu: téma: město chlo_e
hodně dobrý; umím si to představit v desítkové verdaně, zarovnáno normálně vlevo - žádné štráchy s tím a hned tak pětatřicet tipů...hádám:) ta básnička hodně vypovídá nejen o městě, ale o všem, co člověk zná a právě tak, jak se ty názvy ulic, jména dívek zapisují...zkušeností, vzpomínkou, silným zážitkem, proto můžeme jít najisto blablabla mám asi poetickou náladu; opravdu se mi to líbí
07.03.2008 22:04 K dílu: Název díla: - chlo_e
to letí, co? :)
07.03.2008 21:49 K dílu: naštvaná chlo_e
Tohle nebyla, milý Fouckaulte, lichotka. Úsměv. Nejsem. Sice tuto legendu znám z oné doby, začinaly jsme tu ve stejný čas, ale každá z jiného kraje:)
07.03.2008 21:43 K dílu: mluvím z tebe chlo_e
ja to teď čtu s tebou a nevídáno, neslýcháno, sama sobě bych si byla tvrdým kritikem, úsměv vidím tam mnoho odboček, které jsou jen k čepýření se, že mám i taková! slova ve slovníku, a tím pádem z toho dělají takové velké košaté rozmilé nic:) vďaka
07.03.2008 21:35 K dílu: stopy 3 chlo_e
violetlight: asi bych ocenila radost z čehokoliv jiného než z tipu..., já fanfána probůh nekamenuju, jen mi přijde humbuk kolem tohoto díla a fanfánových cílů jemně vyhrocený; kdyby fanfán byl šťastný z toho, že nedostal tip, to by byl teprv sympaťák! :)
07.03.2008 21:31 K dílu: naštvaná chlo_e
Fouckaulte, velmi dobře si pamatuju tenhle druh naštvání se - důvod byl nějak z písmiče a já jsem chtěla ukázat na tu osvětu, jak se někdo cítí být pevně kovaný v kramflecích, a přitom má pod sebou dost křehkou půdu pod nohama. Takže jsem měla potřebu moralizovat. :) Mám otázku, dnes jsem si odtud něco četla a pozoruju, že jsi na mě mrkl a...nezdají se ti ty věci, které mají v názvu společnou "řeč" jakoby blbě zhuštěné. Rozumím jim, občas se mi líbí, ale ten jazyk už mi nepřijde funkční. Máš podobný pocit?
07.03.2008 21:19 K dílu: vzkaz chlo_e
Fouckault: dík za rozjezd:), teď si jen počkat na polemiku hezký večer všem
07.03.2008 21:18 K dílu: stopy 3 chlo_e
koukám, že tip je tvůj cíl..., tedy mnoho štěstí a děkuji pěkně za avi
07.03.2008 21:00 K dílu: stopy 3 chlo_e
spopy taky vypadají, že by potřebovaly nutnou korekturu upřímně, po delší odmlce jsem se divila, nakolik se rozjela rubrika "haiku", na druhou stranu je to ku škodě, protože mi spíš přijde, že "uživatelé internetu" (nedá se říct amatérští pisálci)si libují v délce, než aby brali na vědomí, že je to literární forma
18.01.2007 17:27 K dílu: mluvím z tebe chlo_e
díky Moc:)
29.08.2006 19:21 K dílu: **** chlo_e
ne, myslím, že tady by se mělo děkovat každému čtenáři autorů je tu jak***hub po dešti a čtenář, který ještě čte rok "starý" dílo, mlask!
11.06.2006 17:19 K dílu: **** chlo_e
jenyk, :) že děkuju pěkně
11.05.2005 00:00 K dílu: chlo_e
_Psyché_ umřela ale i přesto: tyhle noci budou pro mě snad vždy důležité, protože se nezmění jejich výpověď ... a už vůbec se nezmění lidé, co v nich po kouscích vystupují možná je to místy drsné, ale pořád vypovídají slova a možná jsou to noci, aby měl každý se z toho vyspat, ale ... tak to není je to pouze odvrácená tvář dnů přemýšlela jsem, když jsem ti slibovala, co sem napsat je to o pocitech a na druhou stranu si netroufám; podruhé díky na téhle stránce
07.04.2005 00:00 K dílu: chlo_e
Já ti, Psyché, odpovím. Slibuju, díky moc za slova, která by zas mohla o kousek víc charakterizovat. Že alespoň jeden člověk si našel v ní třebas jen jeden znak - ať vytrhnutý z kontextů, ať pošlapaný, ...ale mně milý čin, že si nehraje na slepotu. kdo vchází do tvých snů, má lásko když nemůžeš v noci spát komu patří ty kroky, co slýcháš a myšlenky ...chtěl bych znát (to je možná k té sbírce ..., co ještě zvoní) zapsáno z autopsie; tak taková je nálada a tomu egocentrismu se nebráním ...možná tam je až přespříliš, kdo ví
04.03.2005 00:00 K dílu: chlo_e
a už jsme doma, myslím ani jsem se nemusela tolik pídit, s kým mám co společného jako spíš, kdo se skrývá za Psyché potkaly už jsme se, že? položená otázka nečekajíc na odpověď
04.03.2005 00:00 K dílu: chlo_e
jsme domluvené díky za chat; jsem se chtěla dopídit, jestli kámen úrazu v psaní není ve mně samotné ale dočkám času, Psyché _ _
04.03.2005 00:00 K dílu: chlo_e
co strašit; chci tě psychicky zdeptat žena bez komentářů, ano? žena povídej, napjatý poétky tu ještě Písmák neměl, tak ať se nemusí srovnávat ještě s nějakou další katastrofou před dubem / za dubem tam si na tě počíháme
04.03.2005 00:00 K dílu: chlo_e
no samozřejmě, že su víš, jak se tomuhle říká? neúcta k autorovi a víš, jak by se tomu říkalo z mé strany? násilí vůči kiri tikovi tady je místa dost na blemcání nic nepovím
04.03.2005 00:00 K dílu: chlo_e
ale vždyť já netentó! nebrblám, jen jsem se musela pousmát nekoušu, neslintám, snažím se chovat slušně, ale přesto - je to odvaha ještě mi prozraď tu dívku, ať mám na koho žárlit oukej
04.03.2005 00:00 K dílu: chlo_e
_Psyché_, díky, že sis troufla sem něco napsat a že jsi četla. Máš pravdu, že jsou to báfně velmi egocentrické. Nevím, co ti říct na tu zkratkovitost, pokud ji tak vnímáš, nějaké mé "obhajoby" by byly k ničemu. Náznaky a symboly beru, neboť s tím souvisí název a řekněme, že i obsahy jednotlivých nocí. Máš jistotu, že (alespoň) u některých básní si čtenáři vyloží text ´ale úplně stejně´? Jestli ano, závidím, takovou jistotu si hledám. a podvědomě se píše bez enka, viď? víme :)
24.02.2005 00:00 K dílu: chlo_e
Nejsou úvahami a netuším, jestli mohou být v cyklu ... když jsou jen tři. Pokud příjde upozornění, přeřadím do archivu. Uklizeno.
06.09.2005 00:00 K dílu: křik chlo_e
díky vám, moc
29.07.2005 00:00 K dílu: sen chlo_e
Ono je to napsáno tak vážně, že mi to /trochu/ trhá koutky. Za to děkuju.
29.07.2005 00:00 K dílu: Zmatená mezi slovy chlo_e
Obsah nebo to, co je v těchto slovech ukryté, bych zveličovat nechtěla. Mám tu napsáno ne-sa-hat. Ale ta slova; ta výpověď skrze ně mě nechává naprosto chladnou. Právě dnes jsem na tenhle způsob komunikovala a je mi trochu líto, že to, co se mi dostalo jako odezvy je více jak zpola totožné. Není třeba nějak velké originality, ale nesednu si na své velké pozadí jen z toho důvodu, že jsem atakována takovými krásnými slovy. Zdá se mi tahle básnička trochu víc zaslepená sama v sobě. Což není až tak špatné, pokud je s ní sama autorka spokojená. A vlastně, jak to čtu už poněkolikátý, jo, provokuje mě. :)
29.07.2005 00:00 K dílu: řeční v ní: jen se tu poohlédnu chlo_e
to je to nejmenší, díky, že jsi našel odvahu ... to napsat, svěřit se s tím
31.07.2005 00:00 K dílu: chlo_e
jo díky a to jsem si přečetla jen kousek nemi a tvoji poslední reakci sidonii :-)
31.07.2005 00:00 K dílu: chlo_e
jsem přeci s ní, ale jsem fakticky ráda, že jsem si tuhle diskuzi nečetla celou, asi by mě z ní bylo špatně
30.07.2005 00:00 K dílu: chlo_e
nemi, já jsem reagovala taktéž na konkrétní věc ve tvém příspěvku, je sice pravda, že jsem ji neviděla v globále a vlastně - vidět ji ani nechci, protože celá vaše korespondence by mi vzala pár let života ... pomalu čtu :) nemusíš mi říkat, že to právo a názor mám, vím o tom, proto jsem vyrukovala s tím, že to, co jsi napsala je prostě blbost; ... to platí a neplatí už zavání alibismem nereaguju na dílka, texty, které nemají žádnou hodnotu ... pro mě by to nemělo smysl a někdy ani pro autora; mírně, nemi ... uf. samozřejmě umím psát s taktem, dokonce si i myslím, že to, co by nrmální člověk poslal do háje, posílám nanejvýš na uklidněnou ano, ale taky se tu nabízí otázka, proč tu jsme (?); je písmič víc kulturně-zábavný servr, na kterém se mimojiné tipuje, výběruje a hraje na poezii, prózu a nebo je tu i jakási literatura, která se snaží si na nic nehrát? jestli je tu i v malém poměru ta druhá možnost, pak nevidím důvod, proč by se měly psát okličky a jestli to někomu ubližuje, pak to rychle dá najevo a už se ví, že toho člověka-přezdívku raději nedráždit skutečností snad mi je ještě rozumět, nemi, já se ohrazuju proti mírnému "kritizování", myslím, že každý člověk nosí růžové brýle jen chvíli, pak ho ta sterilní společnost unaví, ale jak říkáš - úhly pohledu se různí, ahoj jsem si vědoma, že jsem už mimo rámec textu Honzy, tak šoupu nohama
29.07.2005 00:00 K dílu: chlo_e
jen, nemi, v těch prvních dvou odstavcích tvé polsední reakce píšeš blbosti; nebudu tu číst všechno, ale přeci nemůžeš říct, že ten, kdo se v literatuře angažuje víc než jen na amatérském poli (písmáckém) kdo ví, že verš by měl mít nějakou rytmiku (plácám, já o tom nevím ani zbla), tak se nedokáže vcítit a nebo alespoň pochopit báfeň z toho jejího "psychična"; po obsahové stránce, která uhodí do nosu myslím, že ten člověk ( a nebudu samozřejmě mluvit konkrétně, když jsem si celou diskuzi nečetla) může poradit a říct víc než kdokoliv s "výtkou: "krásné, šmoulové, jůůůů"; setkala jsem se na písmiči s báfní, která, co se týče její formální - technické stránce zůstala na pomezí deníčkového výpisu a výkřiku do nikam štve mě, že tu zůstává jakási pomyslná anonymita, virtualita, a přesto radši říkáme, že to bolí i nás ..., když ta bolest trvá jen pouhé dvě minuty, co se té báfni věnujeme, abychom ukázali, že jsem fakticky lidé ... že jsme zůstali člověkem a ten, kdo jde proti, je bestie, potvora a mrcha, jelikož nedokáže ocenit cit, nedokáže být empatický a cojávím to jen tak na okraj, protože na tý písmena nevidím; asi je můj myšlenkový pochod ne zrovna srozumitelný, ale měla jsem tu potřebu, tak mě omluv
29.07.2005 00:00 K dílu: chlo_e
sereme si na hlavu a nebo nějak tak, víme*
20.07.2005 00:00 K dílu: mluvím z tebe chlo_e
dík, já jsem to vycucala z mejlu, mluvím z něj a vykšičníky znám
30.07.2005 00:00 K dílu: **** chlo_e
že tě to ba ... samozřejmě díky za čtení, moc
27.05.2005 00:00 K dílu: Fylosofický citát o životě chlo_e
Je takovej citát nutnej? Já vím, hodí se k Halině a trefně (ale pouze někdy) komentuje realitu. Jestli znamená být optimistickou, že budu říkat, že svět je nalakovanej na růžovo, pak radši přijmu tu svou teorii ...
27.05.2005 00:00 K dílu: Rozhovor o ... zatím a ... chlo_e
našla se poezie ale provokuje mě ta nedořečenost (a to je asi správně)
27.05.2005 00:00 K dílu: Karmínově zbarvené přeludy chlo_e
není v tom až přespříliš patosu?
Nahoru